Czech Flair Team
section of CBA
CBA přichází po loňské úspěšném Abzac Grand Openingu, který navštívilo během jediného dne 1080 osobností, s novým pravidelným eventem „ABZAC HANDS UP“, jenž se uskuteční 12. dubna 2019 od 10 do 22 hodin.
Vážení členové CBA,

srdečně vás zveme na VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE z.s., dne 17.3.2019 do našeho vzdělávacího, kulturního a společenského centra ABZAC od 12:30 do cca 18:00 hodin.
Každý rok je to stejné – dvakrát tolik hostů než jindy, velké rezervace a natlakované emoce personálu, který marně hledá čas i na rodinu, natož na sebe. Pro číšníky, kuchaře i manažery znamenají Vánoce nepřetržitý maraton. Jak doplnit energii a vydržet až do Silvestra?
Česká barmanská asociace hledá zájemce, kteří přiloží ruku k dílu za účelem progresu fungování jejích odborných sekcí. Zajímáte se o moderní mixologii nebo vás dráždí rozmanitost piv a milujete ho skvěle načepované? Chcete se podílet na rozvoji odborných sekcí CBA? Máte nějaké nápady, které byste rádi realizovali?
Představenstvo CBA vyzývá v souladu se stanovami asociace všechny potenciální zájemce o funkci I. VICEPREZIDENTA CBA pro funkční období 2019 - 2023, kteří splní zákonné požadavky, aby svoji kandidaturu spolu s výpisem z rejstříku trestů a potvrzením místně příslušného finančního úřadu, že není daňovým dlužníkem, zaslali do 10. 1. 2019 na email info@cbanet.cz, nebo klasickou poštou do sídla CBA.
Společensko-pracovní setkání licenčních lektorů CBA se uskuteční ve dnech 7. a 8. ledna ve Vizovicích a na Ranči Kostelany. Toto setkání považuje vedení asociace za velmi důležité.
Zajímavosti o skotské whisky, zásady práce moderního barmana, příprava kávy v džezvě i základy čajové mixologie. Tak vypadá stručný výčet témat jedenáctého ročníku workshopu pro pedagogy středních hotelových a gastronomických škol, který v pátek 9. a sobotu 10. listopadu uspořádala v brněnském vzdělávacím centru Abzac Česká barmanská asociace.
dokument (297 kB)
Role barmana se v průběhu mého působení v barové branži proměňovala a vyvíjela a dělá mi radost sledovat, kam až se posunula. Když jsem v polovině 80. let minulého století v gastronomii začínal, většina lidí nedokázala barmanství vnímat jako kariéru. To už je ale minulost. Nové možnosti, které se před barmany v posledních třech desetiletích otevřely, je posunuly na úroveň jiné obdobně kreativní pohostinské profese – šéfkuchařů.
S barmanstvím začal pozdě, až ve svých 25 letech, a mnozí mu prorokovali, že v tomto oboru proto rychle skončí. Po 12 letech je českým Barmanem roku 2017 a stříbrným a bronzovým mistrem světa v kategoriích classic a flair.
Osmý ročník Prague Bar Show se opět odehraje v industriálních prostorech Pragovky ve Vysočanech, tentokrát v neděli 21. října a v pondělí 22. října. První den bude mít nově možnost Prague Bar Show navštívit i široká veřejnost, gastronomičtí nadšenci a členové foodies komunity, kteří se zajímají o to, co mají na svém talíři a ve své sklence. Druhý den zůstane koncept Prague Bar Show tradiční, tedy striktně vyhrazen profesionálům z HoReCa segmentu. Organizátorem akce je odborný magazín Barlife mapující českou nápojovou scénu od roku 2004.
Po minulém týdnu má české barmanství svou „nezlatou“ Ester Ledeckou. Na koktejlovém mistrovství světa pořádaném Mezinárodní barmanskou asociací v estonském Tallinnu totiž zazářil český reprezentant Martin Vogeltanz, který vybojoval stříbrnou a bronzovou medaili ve zcela odlišných barmanských stylech.
dokument (303 kB)
Po dvouleté pauze letos absolvoval soutěžní sezonu špičkový český flairový barman Václav Abraham. A zaznamenal vítězný návrat – bral samá první místa a bude tak reprezentovat Českou republiku na koktejlovém mistrovství světa v roce 2019.
dokument (473 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři