Czech Beer Specialist
section of CBA
Více než dvě stovky značek od 64 vystavovatelů, 1.612 návštěvníků, celodenní program edukativních seminářů a důstojné prostředí Národního domu na Smíchově. Taková byla letošní Prague Bar Show, která se konala minulý týden v úterý 24. září.
Glosa známého novináře Miloše Čermáka odehrávající se v gastronomických kulisách. "Být barmanem je zvláštní profese, něco mezi obchodníkem, psychologem a strážníkem," hodnotí autor.
Do Česka loni zavítalo bezmála pět milionů zahraničních turistů. To už je dobrý důvod k osvojení si základních gastronomických návyků nejčastěji zastoupených národů. Začít můžete třeba tímto článkem.
V aktuálním čísle prestižního časopisu o architektuře Era 21 vyšel článek o centru CBA Abzac, který se primárně zaměřuje na fungování řídícího systému Foxtrot. Článek si můžete stáhnout ve formátu pdf.
dokument (176 kB)
Akademie hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni přijme učitele stolničení. Životopisy zasílejte na e-mail info@hotelovka-plzen.cz.
Devátý ročník Prague Bar Show se uskuteční v úterý 24. září 2019 v Národním domě na Smíchově. Organizátorem akce je odborný magazín Barlife ve spolupráci s Českou barmanskou asociací.
Snímků o pivu se natočila spousta, tenhle článek je řadí do dvou kategorií. Ta první se zaobírá výrobou řemeslného piva craft beer, druhá je pak směsicí odlehčených žánrů, u nichž se člověk i nasměje.
Na jižní Moravě vznikají velice zajímavá piva. Ta "divoká" zrají dva roky i déle a obsahují ovocné plody starých odrůd či hrozny Svatovavřineckého vína.
Česká barmanská asociace se letos na podzim rozroste o další odbornou sekci. Již existující sekce Czech Mixologist, Mistr kávy, Czech Teatenders, Czech Flair Team a Czech Beer Specialist doplní prozatím nepojmenovaná sekce zaměřená na servis v gastronomii.
dokument (327 kB)
V České barmanské asociaci se nám zanedlouho uvolní pozice asistentky, kterou můžete obsadit možná právě Vy.
Česko nepřestává být pivní velmocí světového formátu, což pravidelně potvrzují všemožné statistiky. Aktuálně se tady ročně na jednu osobu uvaří 192 litrů piva, což je nejvíc z celé Evropské unie. Druhá je v tomto ohledu Belgie, třetí Irsko.
Plošné regulace v posledních letech mají za následek tisíce zavřených hospod, především na venkově. Lidé si navíc rozmyslí, jestli budou utrácet za čepované pivo, nebo si koupí levnější lahvové.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

4. - 8. 11. 2019
6. 11. 2019
WCC 2019
7. 11. 2019
WCC 2019
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři