Czech Beer Specialist
section of CBA
Na jižní Moravě vznikají velice zajímavá piva. Ta "divoká" zrají dva roky i déle a obsahují ovocné plody starých odrůd či hrozny Svatovavřineckého vína.
Česká barmanská asociace se letos na podzim rozroste o další odbornou sekci. Již existující sekce Czech Mixologist, Mistr kávy, Czech Teatenders, Czech Flair Team a Czech Beer Specialist doplní prozatím nepojmenovaná sekce zaměřená na servis v gastronomii.
dokument (327 kB)
V České barmanské asociaci se nám zanedlouho uvolní pozice asistentky, kterou můžete obsadit možná právě Vy.
Česko nepřestává být pivní velmocí světového formátu, což pravidelně potvrzují všemožné statistiky. Aktuálně se tady ročně na jednu osobu uvaří 192 litrů piva, což je nejvíc z celé Evropské unie. Druhá je v tomto ohledu Belgie, třetí Irsko.
Plošné regulace v posledních letech mají za následek tisíce zavřených hospod, především na venkově. Lidé si navíc rozmyslí, jestli budou utrácet za čepované pivo, nebo si koupí levnější lahvové.
Největší Slavnost cideru zavítá 14.-16. června jíž počtvrté na Smíchovskou náplavku a nabídne více než 100 druhů cideru a moštů od malých lokálních a řemeslných výrobců z ČR i zahraničí. Návštěvníci se mohou těšit na dobré jídlo, pestrý hudební program, workshopy, aktivity pro děti a tři dny plné slunce a zábavy pro celou rodinu. Letos se navíc akce poprvé obejde bez plastu, neekologické jednorázové kelímky nahradí festivalové skleničky.
Další číslo časopisu České barmanské asociace "SVĚT BARMANŮ" směřuje do poštovních schránek všech jejích členů. Jednotlivé ročníky časopisu a všechna jednotlivá čísla naleznete pod záložkou GALERIE/ČASOPIS, zde na www.cbanet.cz
V brněnském barmanském centru Abzac se brzy uskuteční další Kreativní snídaně - event zaměřený na networking a prezentaci novinek. Akci pořádá společnost Europapier - Bohemia.
V inspirativním a přátelském prostředí varnsdorfského pivovaru Kocour se ve čtvrtek 25. dubna 2019 uskutečnila soutěž juniorských pivních specialistů a barmanů Kocour Cup 2019, kterou spolu s pivovarem Kocour pořádala Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf. Odborně soutěž garantovala Česká barmanská asociace.
dokument (552 kB)
Tradiční výroční konference České barmanské asociace v novém kabátě, to je event pojmenovaný jako Abzac hands up, jehož premiérový ročník s datem 2019 se v pátek 12. dubna uskutečnil v brněnském centru CBA Abzac.
dokument (354 kB)
Článek o pozoruhodných symbiózách piva a vína. Existuje šampaňské pivo? Je "neipa" opakem "ipy"? Co na to všechno říká mixologie?
Jsou to všem už dostatečně známé pojmy. Ekologie, ekologická stopa, brčka, trvalá udržitelnost. Obyvatelé české kotliny patří ve světě rozhodně mezi ty poctivější, co se přístupu k těmto tématům týče, prostoru pro zlepšování je však stále dost. Stejně to cítí brněnští Lidi z Baru.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 30. 7. 2019
LETNÍ SETKÁNÍ PREZIDIA
24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři