Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

Mistr kávy

O tom, že práce v našem oboru není vhodná pro “slabší povahy”, určitě není sporu. Ovšem brutální počet odpracovaných hodin, relativně nízká mzda, nezdravý životní styl kombinující nepravidelnou stravu a nedostatek spánku, vysoká míra stresu i absence volného času a příležitostí ke kontaktům s rodinou a přáteli musí dříve či později zanechat stopy i na těch nejsilnějších z nás.
S nápadem vytvořit kávový koncentrát, který by umožňoval připravit si výběrovou kávu v podstatě kdykoliv a kdekoliv, přišli baristé Johnny Rančák, Martin Moravčík a Ondřej Štökl zhruba před dvěma lety. „Vycházeli jsme z potřeb našich hostů, kteří by si rádi dali dobrou výběrovou kávu bez ohledu na to, kde se právě nacházejí, a bez závislosti na baristovi nebo elektřině,“ prozrazuje Martin Moravčík.
Velkou část své barmanské kariéry jsem strávil v hotelovém provozu, a tak s napětím sleduji, jak se tento segment barového byznysu vyvíjí. Osobně se domnívám, že v blízké budoucnosti budou hotely veškeré F&B služby, tedy i provozování svých barů, outsourcovat. Proč a jak se to stane? Pro jasnější představu je třeba podívat se na tuto problematiku trochu obšírněji.
Máte rádi whisky, nechybějí vám barmanské zkušenosti ani komunikační dovednosti a dokážete čelit výzvám? Pak byste možná právě vy mohli svou budoucí profesní cestu spojit se skotskou whisky Johnnie Walker. První krok můžete udělat právě teď.

Společnost Stock Plzeň-Božkov hledá vhodného kandidáta na pozici brand ambasadora Johnnie Walker.
dokument (332 kB)
Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy, který se dochoval dodnes, je džezva, někde nazývaná také jako ibrik. Jde o speciální konvičku s rukojetí, v níž se nechá velejemně namletá káva zalitá vodou vzkypět a lije se opatrně do šálků.
Domácí limonády, čajové soutěže juniorů, cupping kávy a rozmanitost pivních stylů, které se v České republice vyrábí. To je stručný přehled témat, která byla obsahem letošního workshopu pro pedagogy středních hotelových a gastronomických škol. Již tradičně ho v Brně vprostřed podzimu pořádá Česká barmanská asociace.
dokument (498 kB)
Česká barová scéna následuje dlouhodobé globální trendy a snaží se přispět k řešení globálních problémů. Ukázal to sedmý ročník největší barové akce v České republice, Prague Bar Show. Ta se uskutečnila v úterý 31. října a středu 1. listopadu v někdejších industriálních prostorách Pragovka v pražské Kolbence.
Koktejlová soutěž Lázeňský pohár se v Jeseníku uskutečnila již po šestnácté, tak jako v minulých letech za finanční podpory Olomouckého kraje a Města Jeseník. I tento rok si do krásného prostředí Priessnitzových léčebných lázní a jeho Kongresového sálu, kde se soutěž konala, našlo cestu 18 barmanů a 12 baristů. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (226 kB)
Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek. Slovo „mošt“ běžně používáme, jedná se ale o termín z české legislativy? Jakou by měl mít tento nápoj barvu, chuť a vůni? V čem ho skladovat a jak poznat ten kvalitní?
Prague Bar Show je B2B obchodně edukační událost, jediná svého druhu v České republice. Již od roku 2011 se zde každoročně sejdou nápojoví experti, barmani, baristé, výrobci a distributoři nápojů, majitelé a manažeři restaurací, bister, barů, hotelů, kaváren i hospod převážně z České a Slovenské republiky, ale i dalších evropských zemí. Dvoudenní program je naplněn semináři, které se týkají přímo barmanství a mixologie, ale i dalších s gastronomií souvisejících oborů.
dokument (47 kB)
Mezinárodní barmanská asociace IBA má nové předsednictvo. Na její právě probíhající konferenci v dánské Kodani o tom rozhodla dnešní generální schůze zástupců národních asociací.
Celoroční seriál baristických soutěží České barmanské asociace, Mistr kávy, pokračoval v sobotu na pražském veletrhu For Hotel & Gastro třetím dějstvím. Klání Baileys Professional Mistr kávy se zúčastnili dva baristé a dvě baristky, jejichž úkolem bylo připravit cappuccino a volný nápoj obsahující irský likér Baileys. Nejlepší soutěžní formu prokázal brněnský barista Adam Troubil, kterého na stupních vítězů následovali Adéla Mondeková s Kamilem Hégrem.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

14. 1. 2018
CALVADOS NVIT 2018 PRAHA
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
31. 1. 2018
KROMĚŘÍŽ 2018
31. 1. 2018
JMK - KROMĚŘÍŽ 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři