Mistr kávy
section of CBA
První brněnský barmanský vánoční večírek - takový je podtitul akce Abzac bartenders party, která se uskuteční v neděli 24. listopadu od 18 hodin v brněnském centru Abzac.
Čtvrtý ročník baristické soutěže Dževza Ibrik Cup 2019 se v pátek 1. a sobotu 2. listopadu uskutečnil v prostorech plzeňského společenského centra Moving Station. Soutěž byla součástí programu kávového festivalu Station Coffee Fest 2019, který organizoval tým zdejší kavárny Orient Coffee v čele s baristou Goranem Jozićem. Odborným garantem soutěže byla baristická sekce České barmanské asociace Mistr kávy®.
dokument (470 kB)
Už tento pátek a sobotu se v Plzni uskuteční Station Coffee Fest | PLZEŇ 2019. Nabídne nejen soutěžení juniorských a profesionálních baristů pod záštitou CBA - Džezva Ibrik Cup 2019 - ale také například workshop alternativních kávových metod nebo barmanskou show.
Tytam jsou časy, kdy jediným kávovým koktejlem v nabídce českých kaváren byla irská káva. Jak dnes ke kávové mixologii přistupují pražské trendy podniky?
Komplexní, náročná a přínosná. Účastníky prověří nejen v individuálních dovednostech, ale také týmovosti a komunikačních schopnostech. Tak popisují organizátoři a komisaři soutěž MAKRO HoReCa Pětiboj, jejíž sedmý ročník vyvrcholil ve dnech 10. a 11. října celorepublikovým finále. Na hodnocení soutěžících se letos poprvé podíleli také komisaři z České barmanské asociace, hlavním organizátorem a garantem odborné soutěže byla společnost MAKRO.
dokument (468 kB)
Co je to vlastně kofein, jakou lze na kávě získat závislost a kolik vody vyloučí organismus po jednom šálku espressa? Několik minut povídání o kávě.
Šestým podnikem letošního seriálu soutěží Junior Mistr kávy® o juniorského Baristu roku České barmanské asociace pokračoval v pátek 11. října doprovodný program veletrhu For Gastro & Hotel na výstavišti v pražských Letňanech.
dokument (461 kB)
Více než dvě stovky značek od 64 vystavovatelů, 1.612 návštěvníků, celodenní program edukativních seminářů a důstojné prostředí Národního domu na Smíchově. Taková byla letošní Prague Bar Show, která se konala minulý týden v úterý 24. září.
Glosa známého novináře Miloše Čermáka odehrávající se v gastronomických kulisách. "Být barmanem je zvláštní profese, něco mezi obchodníkem, psychologem a strážníkem," hodnotí autor.
Opojná vůně, podmanivá chuť, blahodárné účinky. To vše přináší lidem káva. Pokud patříte mezi ty, kteří si bez ní nedokážou představit svůj život, zamiřte na Guru-Caffé Kávafest, tradiční akci, která se koná na podzim ve Zlínském kraji u příležitosti Světového dne kávy.
Do Česka loni zavítalo bezmála pět milionů zahraničních turistů. To už je dobrý důvod k osvojení si základních gastronomických návyků nejčastěji zastoupených národů. Začít můžete třeba tímto článkem.
V aktuálním čísle prestižního časopisu o architektuře Era 21 vyšel článek o centru CBA Abzac, který se primárně zaměřuje na fungování řídícího systému Foxtrot. Článek si můžete stáhnout ve formátu pdf.
dokument (176 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

15. - 16. 11. 2019
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
2. 12. 2019
JMK-BR. VÁNOČNÍ POHÁR
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři