Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

Mistr kávy

Dvacet juniorských barmanů a dvanáct baristů stejné věkové kategorie se ve středu 6. února mezi sebou utkalo na tradiční Kroměřížské koktejlové soutěži. Dvacátý ročník eventu pro studenty škol s gastronomickým zaměřením pořádá Střední škola hotelových služeb Kroměříž.
dokument (284 kB)
Hotel Carlo IV v centru Prahy hledá dva baristy na zajištění přípravy kávy během snídaní.
Regionální manažer (oblast Hradec Králové a Pardubice) je klíčovou osobou, která má velké kompetence a zároveň velkou zodpovědnost jak směrem k firmě, tak i jejím zaměstnancům a zákazníkům. Jste to právě Vy?
dokument (177 kB)
Dne 20. ledna ve věku 78 let zemřel dlouholetý člen CBA, jedna z významných osobností gastronomické a barové scény a člen Emeritního klubu CBA, vážený pan Zdeněk Vondráček. Působil v pardubických podnicích Veselka a Zlatá Štika i brněnském Intercontinentalu. Zdeněk Vondráček byl v roce 1988 jedním ze zakladatelů Šejkr klubu, jenž předcházel České barmanské asociaci.
dokument (391 kB)
Od čtvrtka 17. do neděle 20. ledna se na brněnském výstavišti uskutečnil polokulatý 25. ročník tradiční soutěže studentů středních hotelových škol Gastro Junior Brno. Pod taktovkou České barmanské asociace studenti soutěžili v oborech Barman, Barista a nově také Teatender a Číšník, Asociace kuchařů a cukrářů zajistila soutěž pro obory Kuchař a Cukrář.
fotogalerie     dokument (353 kB)
Změny světového klimatu společně s odlesňováním a nemocemi mohou zapříčinit vyhynutí až šedesáti procent druhů kávovníku. To tvrdí dvě vědecké studie zveřejněné ve světových vědeckých časopisech. Pěstitelé pak doplňují, že i pokud se kávovníky podaří zachránit, cena jejich zrn rychle poroste.
Soutěžní rok 2019 juniorským barmanům, baristům a teatenderům začíná! Prvním eventem, na němž studenti gastronomických škol poměří své síly, bude Gastro Junior Brno, který se od tohoto čtvrtku do neděle uskuteční v pavilonu P brněnského výstaviště.
To, co jste v kancelářích, v jednacích místnostech nebo na greenech nestihli nebo nemohli prohovořit, přesuňte na jiná místa. Často používané věty při dohodě schůzky míří tam, kde je káva hlavním produktem a lákadlem. Přitom však velká část z vás právě na tomto "bezpečném" místě chybuje. Bez znalostí korektního chování v kavárně se vydáváte na tenký led a můžete negativně ovlivnit dojem z vaší osoby. Také zde platí jistá pravidla a doporučení, jak se chovat a jak kávu pít. Znáte je všechny?
CBA přichází po loňské úspěšném Abzac Grand Openingu, který navštívilo během jediného dne 1080 osobností, s novým pravidelným eventem „ABZAC HANDS UP“, jenž se uskuteční 12. dubna 2019 od 10 do 22 hodin.
Vážení členové CBA,

srdečně vás zveme na VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE z.s., dne 17.3.2019 do našeho vzdělávacího, kulturního a společenského centra ABZAC od 12:30 do cca 18:00 hodin.
Každý rok je to stejné – dvakrát tolik hostů než jindy, velké rezervace a natlakované emoce personálu, který marně hledá čas i na rodinu, natož na sebe. Pro číšníky, kuchaře i manažery znamenají Vánoce nepřetržitý maraton. Jak doplnit energii a vydržet až do Silvestra?
Česká barmanská asociace hledá zájemce, kteří přiloží ruku k dílu za účelem progresu fungování jejích odborných sekcí. Zajímáte se o moderní mixologii nebo vás dráždí rozmanitost piv a milujete ho skvěle načepované? Chcete se podílet na rozvoji odborných sekcí CBA? Máte nějaké nápady, které byste rádi realizovali?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

21. - 24. 2. 2019
TOP GASTRO & HOTEL 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
27. 2. 2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři