General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

This is alternative content.

Prague Bar Show 2017
Whisky Life Prague 2017
V aktuálním čísle Světa barmanů, oficiálního časopisu CBA, vyšel článek o jedné z letošních nejvýznamějších událostí v asociaci - vyhlášení českého národního koktejlu. Na internetu jsme doposud nepublikovali tento text, v němž Karel Mayer v souvislosti s Betonem a Moravským kohoutem vzpomíná na Bohumila Pavlíčka.
V České republice odstartuje pátý ročník Dnů českého piva, který je zasvěcený hospodám a podpoře čepovaného piva. Od 27. září do 1. října si mohou zákazníci a všichni nadšenci zlatavého moku v několika tisících hospodách vychutnat limitovanou várku pivních speciálů. Pivovary a minipivovary je uvařily pouze k příležitosti oslav sv. Václava, mimo jiné patrona sládků a českého piva.
Představujeme čtyři teatendery, kteří zvítězili ve svých disciplínách národního kola soutěže Tea Masters Cup a v sobotu odlétají na světové finále do Číny.
Představujeme čtyři teatendery, kteří zvítězili ve svých disciplínách národního kola soutěže Tea Masters Cup a v sobotu odlétají na světové finále do Číny.
Představujeme čtyři teatendery, kteří zvítězili ve svých disciplínách národního kola soutěže Tea Masters Cup a v sobotu odlétají na světové finále do Číny.
Představujeme čtyři teatendery, kteří zvítězili ve svých disciplínách národního kola soutěže Tea Masters Cup a v sobotu odlétají na světové finále do Číny.
Vítězem letošního ročníku soutěže Rudolf Jelínek Trophy se stal Roman Šeliga z ostravského baru La Corse. Rozhodl o tom finálový večer, který se v pondělí 18. září uskutečnil na ranči v Kostelanech u Kroměříže.
Čeští teatendeři stojí před branami světového finále soutěže Tea Masters Cup. Za pár dnů odlétají do Číny, aby si tam užili týdenní soutěžní i poznávací program.
Martin Vogeltanz se v neděli dostal na „bednu“ Swiss Cocktail Championships 2017 v kategorii flair. V konkurenci osmi barmanů se umístil na druhém místě a bral šek na 500 švýcarských franků.
Propojit dva zcela odlišné regiony – Valašsko a Itálii – se ve svém drinku La Amaro Timo (Hořká mateřídouška) pokusil barman Jiří Malina z cocktail baru hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
V létě jsem na svých cestách v Tel Avivu navštívil Jasper John´s Bar, kde po celé léto působili barmani z newyorkského baru Mulberry Project. Zaměřovali se hlavně na práci s čerstvými ingrediencemi a kořením typickými pro Izrael, aby dary této země co nejlépe vystihli ve formě koktejlu. Menu rozdělili do tří částí – první sloupec s destiláty, druhý s ovocem, kořením či bylinkami a třetí s výslednou chutí – z nichž jste si vždy vybrali po jedné položce a zkompletovali tak váš drink. Pojďme se teď podívat na ty nejzajímavější suroviny, které jsou ve „Svaté zemi“ k dostání.
Švýcarská barmanská unie (SBU) si letos připomíná úctyhodné kulaté výročí – rovných 90 let. Na oslavy, které se uskuteční o nadcházejícím víkendu, byli pozváni i zástupci České barmanské asociace.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

Job offer
Medial partners
Special partners