General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Když Desmond Payne, master blender ginu Beefeater, vyřkl v záři reflektorů její jméno, upustila svůj diplom za účast na zem a nevěřila vlastním uším. A pak se štěstím rozplakala. Barmanka brněnského Super Panda Circusu Hana Graclíková včera zvítězila v českém finále soutěže Beefeater MIXLDN a bude tak reprezentovat Českou republiku v únorovém světovém kole v Londýně.
Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy, který se dochoval dodnes, je džezva, někde nazývaná také jako ibrik. Jde o speciální konvičku s rukojetí, v níž se nechá velejemně namletá káva zalitá vodou vzkypět a lije se opatrně do šálků.
V dnešní zrychlené době to občas vypadá, že je stále větší vzácností, když někdo vydrží pracovat v jedné společnosti víc než pár let. Jsou ale obory, kde je věrnost zaměstnanců pořád velká. Příběhy zaměstnanců skotských nebo irských palíren whisky, kteří tam strávili celou svou kariéru, jsou dobře známé. Pokud zůstaneme u alkoholu a vydáme se výrazně na jih, tak najdeme podobný případ v Costasi Raptisovi, který „kroutí” v řecké Metaxe už třiatřicátý rok.
Pražský bar La Casa de la Havana vieja má nové koktejlové menu, šesté v pořadí v historii podniku a už podruhé se jeho prostřednictvím hosté mohou vydat na cesty. Ovšem zatímco v tom předchozím je bral barový tým na výlet časem, od Adama s Evou přes různé historické události až do budoucnosti, tentokrát půjde o čistě zeměpisné putování. Nové koktejlové menu totiž obsahuje drinky inspirované třinácti městy, od New Orleansu přes evropské metropole až po Sydney.
10. 11. 2017
Pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka se dne 8. 11. 2017 ve Slavkově u Brna konal již 17. ročník Metelka Cupu, který organizovala Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, příspěvková organizace se svým dlouholetým partnerem - likérkou Metelka. Soutěžící měli za úkol vytvořit hot drik, který v letošním ročníku nově servírovali v krásném prostředí Austerlitz Golf Resort.
Ve Slavkově u Brna se 8. listopadu 2017 konal druhý ročník TEEKANNE – CZECH TEATENDERS CUP 2017 společně se soutěží v horkých nápojích Metelka Cup. Tentokrát soutěž probíhala v areálu Austerlitz Golf Resort s překrásným výhledem na golfové hřiště. Hlavním partnerem této soutěže je společnost TEEKANNE, která dodala svoji prémiovou řadu čajů, a soutěžící měli možnost vybrat si z celé gastro řady čaje. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
Nezávislý pivovar Falkon si k pátým narozeninám nadělil high-endový pivní bar s 8 kohouty čepovaného piva a více než 100 druhy piva v lahvích.
Na konci září legendární Bugsy´s bar anoncoval nové menu. Stalo se tak po šesti letech. Proč s takovým časovým odstupem? A co se dělo v zákulisí u tvorby nového menu? „Host do baru nechodí číst příběhy“, říká Honza Braniš v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy.
Domácí limonády, čajové soutěže juniorů, cupping kávy a rozmanitost pivních stylů, které se v České republice vyrábí. To je stručný přehled témat, která byla obsahem letošního workshopu pro pedagogy středních hotelových a gastronomických škol. Již tradičně ho v Brně vprostřed podzimu pořádá Česká barmanská asociace.
Kategorie námořnických rumů, známých zejména díky britskému impériu a označovaných jako navy, se vztahuje k původním míchaným rumům z oblasti Západní Indie, což je souhrnné historické pojmenování pro antilské ostrovy a bahamské souostroví. Za oblibou rumu mezi námořníky stojí úspěšné dobytí Jamajky vice-admirálem Williamem Pennem v roce 1655.
Česká barová scéna následuje dlouhodobé globální trendy a snaží se přispět k řešení globálních problémů. Ukázal to sedmý ročník největší barové akce v České republice, Prague Bar Show. Ta se uskutečnila v úterý 31. října a středu 1. listopadu v někdejších industriálních prostorách Pragovka v pražské Kolbence.
Společnost Czech Craft Beers, a.s. spustila v Brně-Medlánkách nový minipivovar. Náklady na nákup technologie a adaptaci areálu se pohybují v milionech korun. Firma bude v Medlánkách vyrábět spodně kvašená piva pod značkou Moravia, která se v Brně vařila naposledy v první polovině 20. století.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

26. - 27. 11. 2017
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
24. 1. 2018
ŽATECKÝ CUP 2018
Job offer
Medial partners
Special partners