General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Whisky World Competition
První brněnský barmanský vánoční večírek - takový je podtitul akce Abzac bartenders party, která se uskuteční v neděli 24. listopadu od 18 hodin v brněnském centru Abzac.
Proč se v Česku etabloval svátek mladých vín? Ročně se jich u nás vypijí více než dva miliony lahví.
Nejúspěšnější český flairový barman posledních let Václav Abraham získal na letošním koktejlovém mistrovství světa v Číně další cenný kov do své sbírky. V čínském městě Čcheng-tu vybojoval v dnešním finále flairového šampionátu druhé místo.
Povzbudivá zpráva dnes dorazila z čínského Čcheng-tu, kde se koná koktejlové mistrovství světa. Český reprezentant ve flairové kategorii Václav Abraham postoupil ze skupiny do šestičlenného finále, a to dokonce dle hodnocení komisařů z prvního místa.
Čtvrtý ročník baristické soutěže Dževza Ibrik Cup 2019 se v pátek 1. a sobotu 2. listopadu uskutečnil v prostorech plzeňského společenského centra Moving Station. Soutěž byla součástí programu kávového festivalu Station Coffee Fest 2019, který organizoval tým zdejší kavárny Orient Coffee v čele s baristou Goranem Jozićem. Odborným garantem soutěže byla baristická sekce České barmanské asociace Mistr kávy®.
Rozdělená do dvou skupin odletěla o tomto víkendu delegace České barmanské asociace do čínského města Čcheng-tu, kde se od 4. do 8. listopadu koná 68. kongres Mezinárodní barmanské asociace IBA. Součástí výpravy jsou také barmani, kteří tam budou Česko reprezentovat na koktejlovém mistrovství světa – Robert Weis v kategorii Classic a Václav Abraham v kategorii Flair.
Do finále soutěže Whisky World by Stock zbývají necelé tři týdny. Tucet finalistů absolvoval seminář o moderních metodách přípravy koktejů, z nichž si každý musí alespoň jednu pro svůj soutěžní drink vybrat.
Už tento pátek a sobotu se v Plzni uskuteční Station Coffee Fest | PLZEŇ 2019. Nabídne nejen soutěžení juniorských a profesionálních baristů pod záštitou CBA - Džezva Ibrik Cup 2019 - ale také například workshop alternativních kávových metod nebo barmanskou show.
Výrazných individuálních ocenění se v minulém týdnu dočkaly dvě persony spjaté s Českou barmanskou asociací. Vedoucí čajové sekce CBA Czech Teatenders Jiří Boháč se umístil na třetím místě v pražském kole soutěže Moneta Živnostník roku 2019, spolumajitel dvou Partner’s barů CBA Honza Vlachynský pak převzal ocenění Český Goodwill 2019 v kategorii Inovace.
Letošní limitovaná edice hruškového destilátu vychází v symbolickém počtu 1989 kusů. Místo motta, které provází historii rodu Hildprandtů již od roku 1885, tedy „Přes překážky ke slávě“, bude oslavovat 30 let svobody dočasným mottem „Přes překážky ke svobodě“.
Na východě Čech to vypadá na rozkvět koktejlové scény. Mladý barman Kristián Šplíchal tam otevřel Bar No. 3.
Jak vznikal nový rum od tradiční české značky? Byl u toho barman Martin Vogeltanz, který popisuje spolupráci s marketingovým oddělením společnosti i chuťový profil destilátu.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

15. - 16. 11. 2019
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
24. 11. 2019
Winter Flair Competition
2. 12. 2019
JMK-BR. VÁNOČNÍ POHÁR
Svět barmanů 3/2019
Job offer
Medial partners
Special partners