Czech Mixologist
section of CBA
Konzumace alkoholu v globálním měřítku klesá, lidé však pijí lépe, což je velkou výzvou pro barmany. Podívejte se na pár příkladů, jak s takovou informací za barovým pultem naložit.
Připomeňte si prostřednictvím krátkého videa prima červnové odpoledne v trojské botanické zahradě včetně 12 zajímavých soutěžních koktejlů...
V roce 2018 bylo na český trh dle statistických dat Celní správy České republiky dodáno 22,2 milionů lahví šumivých vín. Oproti roku 2017 je to o 15 % více, což představuje nejvýznamnější nárůst za posledních 19 let.
Česká barmanská asociace se letos na podzim rozroste o další odbornou sekci. Již existující sekce Czech Mixologist, Mistr kávy, Czech Teatenders, Czech Flair Team a Czech Beer Specialist doplní prozatím nepojmenovaná sekce zaměřená na servis v gastronomii.
dokument (327 kB)
Centrum se nachází v Karlových Varech v historické budově Steinberky, otevřené je od úterý do neděle. Nabízí multimediální expozici i ochutnávku produktů.
Tým známého pražského podniku, jenž je mladším bratrem Hemingway Baru, pracuje s koktejlovým menu sezónně - mění ho podle ročních období. Léto se tady nese ve znamení spritzu či klarifikovaného mojita.
Původní a pravé rosolky byly připravovány z rosnatky, což je masožravá rostlina, podle níž likér dostal své jméno. Tento likér byl považován za lék na mnoho nemocí. Roman Vaněk s Martinem Žufánkem teď tento nápoj rekonstruovali.
Nevšední zážitek přichystá v pátek 26. července klientům havířovského stacionáře Lipová barman a lektor České barmanské asociace Milan Tomiczek. Zkušený mixolog i exhibiční barman tam předvede dopolední barmanskou show, a to bez nároku na honorář. Záštitu nad akcí převzala Česká barmanská asociace.
Na začátku června se uskutečnila historicky první návštěva Bar Academy Chile v nově otevřeném návštěvnickém centru společnosti R. Jelínek poblíž chilského města Quillonu. Centro Turistico Destileria R. Jelínek je součástí palírny a hruškových sadů od tohoto února, které společnost v Chile vlastní již od roku 2008.
V České barmanské asociaci se nám zanedlouho uvolní pozice asistentky, kterou můžete obsadit možná právě Vy.
Jak se vytváří blendovaná whisky, v níž jsou přítomné kouřové tóny, ale zároveň mu zcela nedominují? Kolik kouřových variací vlastně ve whisky existuje? A jak na koktejly z kouřových whisky? Odpověď naleznete v článku na atbars.com.
Plast je mrtev, ať žijí alternativy! Spolu se svým bratrem, světově slavným barmanem Zdeňkem, rozjel Pavel Kaštánek před pár měsíci firmu TrunkBros, která gastronomickým podnikům dodává různá ekologická řešení.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 30. 7. 2019
LETNÍ SETKÁNÍ PREZIDIA
24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři