Nejlépe bodovaných 15 barmanů a barmanek se v úterý 4. června utká o titul Barmana roku ve finále Czech Bartenders League. Dorazte do Brna na Abzac hands up! podpořit vaše favority nebo se jen tak potkat s kolegy z oboru gastronomie.
Jedním z finalistů je Jan Dinstpír z pražského baru Cobra.
Za své dosavadní největší soutěžní a profesní úspěchy považuje ocenění Talent poroty na jeho první soutěži International Rudolf Jelínek Cup 2022, aktuální účast ve finále Czech Bartenders League i spoluvedení týmu při tvorbě signature menu baru Cobra.
Podle něj jsou současnými barmanskými trendy upcyklace a udržitelnost. „Oba atributy se snažím naplňovat každý den. Tím, jak vytvářím koktejly, kdy se snažím primárně používat lokální suroviny. A když už nějaká není od nás, tak ji zpracovávám, pokud možno, beze zbytku. Vyrábím si vlastní sklenice z lahví, které by se jinak likvidovaly a tak dále,“ říká.