Czech Teatenders
section of CBA
Další číslo časopisu České barmanské asociace "SVĚT BARMANŮ" směřuje do poštovních schránek všech jejích členů. Jednotlivé ročníky časopisu a všechna jednotlivá čísla naleznete pod záložkou GALERIE/ČASOPIS, zde na www.cbanet.cz
Čaj jako vysoce společenský nápoj? Ale jistě. Zajímavá akce se konala v úterý 5. února ve večerních hodinách v brněnském barbershopu Bubelíny.
Dne 20. ledna ve věku 78 let zemřel dlouholetý člen CBA, jedna z významných osobností gastronomické a barové scény a člen Emeritního klubu CBA, vážený pan Zdeněk Vondráček. Působil v pardubických podnicích Veselka a Zlatá Štika i brněnském Intercontinentalu. Zdeněk Vondráček byl v roce 1988 jedním ze zakladatelů Šejkr klubu, jenž předcházel České barmanské asociaci.
dokument (391 kB)
Od čtvrtka 17. do neděle 20. ledna se na brněnském výstavišti uskutečnil polokulatý 25. ročník tradiční soutěže studentů středních hotelových škol Gastro Junior Brno. Pod taktovkou České barmanské asociace studenti soutěžili v oborech Barman, Barista a nově také Teatender a Číšník, Asociace kuchařů a cukrářů zajistila soutěž pro obory Kuchař a Cukrář.
fotogalerie     dokument (357 kB)
Soutěžní rok 2019 juniorským barmanům, baristům a teatenderům začíná! Prvním eventem, na němž studenti gastronomických škol poměří své síly, bude Gastro Junior Brno, který se od tohoto čtvrtku do neděle uskuteční v pavilonu P brněnského výstaviště.
CBA přichází po loňské úspěšném Abzac Grand Openingu, který navštívilo během jediného dne 1080 osobností, s novým pravidelným eventem „ABZAC HANDS UP“, jenž se uskuteční 12. dubna 2019 od 10 do 22 hodin.
Vážení členové CBA,

srdečně vás zveme na VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE z.s., dne 17.3.2019 do našeho vzdělávacího, kulturního a společenského centra ABZAC od 12:30 do cca 18:00 hodin.
Jak nejlépe zvládnout zimní chmury, než s šálkem dobrého horkého nápoje. Kromě výborného čaje existuje spousta tipů na alkoholické i nealkoholické nápoje, jež dokáží příjemně zahřát a potěšit. Než se rozhodnete pro jakýkoliv horký nápoj, mějte na paměti, že by se neměly pít úplně horké.
Každý rok je to stejné – dvakrát tolik hostů než jindy, velké rezervace a natlakované emoce personálu, který marně hledá čas i na rodinu, natož na sebe. Pro číšníky, kuchaře i manažery znamenají Vánoce nepřetržitý maraton. Jak doplnit energii a vydržet až do Silvestra?
Čtvrtstoletí existence, 65 prodejen, 1.500 položek v sortimentu a roční obrat 250 milionů korun. Taková je současná bilance společnosti Oxalis, která po 25 letech od založení platí za průkopníka trhu s kvalitními sypanými čaji v České republice.
Česká barmanská asociace hledá zájemce, kteří přiloží ruku k dílu za účelem progresu fungování jejích odborných sekcí. Zajímáte se o moderní mixologii nebo vás dráždí rozmanitost piv a milujete ho skvěle načepované? Chcete se podílet na rozvoji odborných sekcí CBA? Máte nějaké nápady, které byste rádi realizovali?
První miska čaje znamenala počátek tisícileté cesty čaje. Do dnešního dne se svět stal místem nabízejícím nespočet druhů čaje a možností jeho přípravy. Cesta čaje pokračuje – díky jeho producentům a díky lidem, kteří jej připravují a prezentují dalším lidem. Jak vypadá současný svět čaje v kostce a co všechno tato obrovská čajová paleta nabízí?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři