Czech Mixologist
section of CBA
Vanilka, med a karamel, to jsou nejvyýraznější tóny obsažené v americké whiskey Jim Beam. Svébytnou chuť jí dodává čtyřleté staření v sudech z bílého amerického dubu. Výrobní receptura Jim Beam se od roku 1795 dle tvrzení výrobců téměř nezměnila, za světoznámým bourbonem dnes stojí již sedmá generace rodiny Beam.
Být členem CBA se vyplatí! V těchto dnech vychází nové číslo časopisu Beverage&Gastronomy a díky aktuálně uzavřenému partnerství jej naši členové budou od nynějška pravidelně dostávat do své poštovní schránky zdarma.
Nová limitovaná edice Československé slivovice je pálenkovou oslavou stoletého výročí naší státnosti. Hlavním impulsem pro spojení českých a slovenských švestek v jeden ovocný destilát byla nepříznivá sklizeň v minulém roce. Vzhledem k nízké úrodě se ve vizovické pálenici zpracovávaly převážně švestky z Česka a Slovenska. Následně palírníci vybrali dvě nejlepší slivovice, jejíchž kombinací vznikla Československá slivovice.
Charles Schumann, barmanská ikona vlastnící mezinárodně známý Schumann’s Bar v Mnichově, jež je tváří i módní značky Hugo Boss, natočil film “Bar talks by Schumann”. Ten v úterý 25. září přijede osobně uvést do pražského kina Dlabačov.
Servírovat k vínu vodu by měla být gastronomická samozřejmost. Jednak podporuje tvorbu enzymu alkoholdehydrogenáza, který pomáhá odbourávat alkohol z těla, jednak dokáže pročistit chuťové pohárky. Jak ale vybrat tu správnou?
Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey. Navazuje na výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson, celosvětově nejprodávanější irské whiskey. Black Barrel odkazuje na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti pálenky. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky.
„Když Američan potká Američana, tak přijde čas na Whiskey Sour.“ Alespoň takto se o klasice koktejlové kultury vyjádřil v roce 1879 americký deník Atlanta Daily Constitution a rozhodně nebyl daleko od pravdy, neboť objevit Ameriku znamená objevit také Sour. Vždyť i tvrzení dnes již světoznámého barmana a publicisty Jima Meehana, který popsal newyorské chutě jako kyselejší, naznačuje, že se jedná o americkou ikonu, jež si zaslouží patřičnou pozornost.
Od poloviny června u dálnice D1 poblíž Velkého Meziříčí už není vidět známý orel coby symbol tradiční značky minerální vody Mattoni. Dva velkoplošné reklamní nosiče s orlem zde byly nahrazeny uměleckými motivy. Jeden z nich vytvořila Míla Fürstová, mezinárodně uznávaná česká grafička žijící v Londýně, druhý vzešel ze soutěže mladých výtvarníků – studentů AVU.
V Itálii je aperitivo moment nedílnou součástí tamní kultury a gastronomie, své místo si ale drinky servírované před jídlem na povzbuzení chuti našly v celé řadě zemí světa. Mají i své oblíbené receptury. Tak třeba v Karibiku nedají dopustit na Daiquiri a v Japonsku vznikla speciální kategorii drinků mizuwari. Pracovat lze s aperitivy jak v restauracích, tak v klasických koktejlových barech. Je ale potřeba vědět, jak nabídku sestavit a jak s kategorií aperitivních drinků vlastně nakládat.
V sobotu 18. srpna zemřel ve věku 90 let člen Emeritního klubu CBA a držitel ceny Bohumila Pavlíčka, pan Emil Válek. Proslavil se především jako vedoucí baru v luhačovickém hotelu Alexandria, kde míchával oblíbený Gin Fizz. V 80. letech byl u založení Šejkr klubu a následně i České barmanské asociace, zasedal v hodnotících komisích barmanských soutěží.
Karel Pinka je spolu s otcem a synem Křenkovými hlavním organizátorem prvního českého whisky festivalu. Zatímco nultého ročníku se před sedmi lety v jesenické Malé Morávce zúčastnilo pár desítek známých, letos se maximálních 230 vstupenek prodalo během chvilky, a na spousty dalších zájemců se nedostalo. Proto se organizátoři rozhodli, že Whisky Festival přivezou také do Brna, a to konkrétně letošního 21. a 22. září.
Mezinárodní den rumu, který letos připadá na čtvrtek 16. srpna, se po celém světě slaví již dlouhou dobu. V České republice se tento svátek těší oblibě ale až zhruba poslední 3 roky. Udělejte si čas a oslavte jeden z nejoblíbenějších alkoholů. Připravte si třeba legendární rumové míchané koktejly, které zvládne doma hravě připravit každý.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

8. 6. 2019
MATTONI GRAND DRINK 2019
8. 6. 2019
MGD 2019
8. 6. 2019
24. - 25. 8. 2019
Svět barmanů 1/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři