Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
V Číně je plně oxidovaný čaj nazýván červený, jinde ve světě černý. V Číně je tato sorta pojmenována na základě barvy nálevu, v jiných zemích zase odpovídá barvě listu. Jak možná tušíte, dalším čajem, který ochutnáme a představíme, bude černý čaj. Bude však z Tchaj-wanu, nikoliv z Číny.
Konference CBA "Abzac hands up 2019" se pomalu blíží. Podívejte se, kdo se představí v letošní barmanské exhibici Grand Prix CBA, která je tradiční součástí konference.
dokument (614 kB)
Evropská komise už delší dobu navrhuje revizi stávající směrnice o kvalitě pitné vody. Ta obsahuje ustanovení zavazující členské státy k zavádění opatření na podporu užívání kohoutkové vody, a to i prostřednictvím vybízení restaurací k poskytování kohoutkové vody hostům zdarma.
Do České republiky přichází nová patnáctiletá blended whisky Chivas XV, která svojí specifickou výrobou a propojením tradice s inovací patří k méně konvenčním produktům v kategorii skotských whisky. Svůj vytříbený charakter získává dozráváním v sudech po výběrových koňacích z francouzské oblasti Grande Champagne. Výsledný patnáctiletý blend oplývá v chuti intenzivními tóny rozinek a jemnou příchutí skořice.
Že není absint jako „absint“, jistě nemusíme připomínat. Přesto o tomto nápoji stále mezi lidmi panuje více mýtů, než je mi milé. Abyste před svými přáteli nebyli za blázny, musíte bezpodmínečně znát alespoň základní informace o pravém absintu. Smiřte se s tím, že s historkami o halucinacích a van Goghově uříznutém uchu už nemáte šanci obstát. A upřímně doufám, že by vás ani nenapadlo absint zapálit a že tento nepěkný zvyk již skončil v propadlišti dějin.
Už popáté soutěžili na tradičním AHOL CUPu v Ostravě juniorští teatendeři, tedy reprezentanti mladého oboru zaměřujícího se na vhodné využití čaje v nápojové gastronomii. Čtrnáct studentů středních hotelových a gastronomických škol muselo ve středu 27. února ve vítkovické multifunkční hale Gong na Oxalis – Czech Teatender Cupu plnit hned trojici soutěžních úkolů.
dokument (538 kB)
Seriál juniorských baristických soutěží České barmanské asociace Junior Mistr kávy® pokračoval ve středu 27. února svým třetím dějstvím, tentokrát v Ostravě, kde se v tento den uskutečnil již 21. ročník AHOL CUPu.
dokument (293 kB)
Ve středu 27. února se v prostorách ostravské multifunkční haly Gong za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil již jednadvacátý ročník AHOL CUPu. V kategorii Junior Cocktail Competition se registrovalo úctyhodných 34 studentů nejen z českých středních škol gastronomického zaměření, ale také slovenské hotelové akademie Ľudovíta Wintera v Piešťanech a gastronomické školy v polském Těšíně.
dokument (482 kB)
Další číslo časopisu České barmanské asociace "SVĚT BARMANŮ" směřuje do poštovních schránek všech jejích členů. Jednotlivé ročníky časopisu a všechna jednotlivá čísla naleznete pod záložkou GALERIE/ČASOPIS, zde na www.cbanet.cz
Dnes o půlnoci je uzávěrka přihlášek do barmanské soutěže The Bartenders Society s rumem Saint James. Pořadatelem soutěže je společnost Rudolf Jelínek.
dokument (487 kB)
Birell Cup – takový byl název juniorské pivní soutěže na letošním AHOL CUPu. V soutěži čepování piva, kterou odborně garantovala pivní sekce České barmanské asociace Czech Beer Specialist, porovnávali své znalosti a zručnost soutěžící z České i Slovenské republiky.
dokument (454 kB)
Blíží se deadline přihlášek do letošního ročníku barmanské soutěže Chivas Masters. Zájemci se mohou k soutěžící komunitě připojit do 28. února, tedy do tohoto čtvrtka. Učinit tak mohou vyplněním formuláře na www.chivasmasters.cz. Soutěž je součástí nultého ročníku Czech Bartenders League o Barmana roku CBA.

«   [ předchozích 12 ]     13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ]     [ dalších 12 ]   »

12. 2. 2020
OXALIS - CZECH TEATENDER
12. 2. 2020
12. 2. 2020
KROMĚŘÍŽ 2020
14. 3. 2020
GINFEST 2020
14. 3. 2020
GINFEST 2020
Svět barmanů 4/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři