Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Přední výrobce skotské whisky Douglas Laing představuje limitovanou vánoční edici svého nejpopulárnějšího produktu. Whisky Big Peat z portfolia této rodinné firmy se těší celosvětové oblibě pro svůj typický kouřový charakter. „Jde již o šestou speciální vánoční verzi ikonického Big Peata. Letošní lahve se ovšem od svých předchůdců podstatně liší vzhledem i obsahem. Limitovanou novinku totiž historicky poprvé tvoří kromě tradiční whisky z dlouhodobě zavřené destilérky Port Ellen, směs whisky ze všech aktivních palíren ze skotské oblasti Islay se sudovou sílou 54,6 % alkoholu,“ upřesňuje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits, která je výhradním distributorem produktů Douglas Laing pro Českou republiku a Slovensko. Limitované whisky Big Peat Christmas 2016 se celosvětově vyrobilo pouze 2500 lahví v dárkovém balení. Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Smíchovský bar Prolog si ke svým prvním narozeninám nadělil nové koktejlové menu. Stejně jako ta dvě předchozí obsahuje jednadvacet drinků, tentokrát do něj však kromě barového týmu přispěl i šéfbarman American Baru londýnského hotelu Savoy Erik Lorincz. Tři nové koktejly s nulovým obsahem alkoholu pro Prolog opět vybral a vymyslel barman Achim Šipl. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Sedmý ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS – PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2016 zaznamenal 37 piv, tedy rekordní počet přihlášených značek. Letošního ročníku se zúčastnilo 12 pivovarů. Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Již zítra 24.11.2016 se koná v lotyšské Rize mezinárodní soutěž Riga Black Balsam Global Final 2016. Jde o velmi unikátní soutěž, které se účastní 50 barmanů z 20 zemí světa. V porotě usednou uznávané osobnosti - prezident IBA Ron BUsman, IBA Cocktail World Champion 2011 Mario Hofferer, TOP7 Best Sommelier of the World 2016 Raimonds Tomsons a Chief Marketing Officer Amber Beverage Group Valters Kaze. Českou barmanskou asociaci reprezentuje Achim Šipl.
Celou událos můžete sledovat online zde, klik do pravého horního rohu.
09:00 - 10:30 Creative Mixology masterclass by Mario Hofferer
11:00 - 15:30 soutěž Riga Black Balsam Global Final 2016
18:30 - 19:00 performance of TOP 6 bartenders
dokument (913 kB)
Který drink by nikdy neodmítl barman pražského baru Black Angel’s František Holeček? Sáhne rád po knize, nebo mu stačí telefon? Jakou má představu o prvním rande a co by žena jeho snů měla pít? A je spíš optimista, nebo pesimista? No… Jak se to vezme. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Jsem sice barmanem, ale kromě míchání drinků se v životě věnuji ještě jednomu krásnému oboru – archeologii. Zabývám se především Blízkým východem, proto nepřekvapí, že mě moje poslední nedávná cesta zavedla do Izraele. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Zatím ještě sbírá zkušenosti a tříbí své dovednosti, jednou by ale měl být hlavním tvůrcem whisky Ardbeg a Glenmorangie. Dr. Bill Lumsden si ho před dvěma lety vybral za svého budoucího nástupce a od té doby mu den po dni předává své znalosti. Navzdory této skutečnosti Brendan McCarron působí velmi skromně a je na něm víc než patrné především nadšení pro skotskou whisky. Na vlastní oči se o tom mohli přesvědčit všichni ti, kdo v Praze nedávno navštívili některý z jeho seminářů o Glenmorangie. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Kavárníci, baristé, pražiči kávy i barmani. Těm všem se nabízí unikátní možnost načerpat nové kávové informace a dát si věci do souvislostí při diskuzi s autoritami v oboru. V brněnském Industra Coffee v sobotu 26. listopadu uspořádají první celodenní setkání kávových profesionálů – Wave Coffee Conference. „Hlásí se nám zájemci nejen z Prahy, Brna či Bratislavy, ale i menších okresních měst,“ těší pořadatele konference Petru Střeleckou a Adama Obrátila. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Česká barmanská asociace pořádala již 9. ročník workshopu pro pedagogické pracovníky škol s gastronomickým zaměřením.
Ve dnech 11.-12.11.2016 se do Orea Hotel Voroněž**** sjelo více než 80 pedagogů z odborných hotelových škol a odborných učilišť z celé ČR. Již v pátečních dopoledních hodinách zde začal další ročník vzdělávacího a informačního workshopu pod vedením lektorů České barmanské asociace (CBA).
Celou tiskovou zprávu a fotogalerii naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (504 kB)
Nevíte si rady s vánočním dárkem? Rádi byste darovali něco opravdu originálního a osobního? Darujte lahev Becherovky Original, která ponese jméno obdarovaného nebo krátký vzkaz. Díky stránce www.becherovka.cz/mojelahev máte jedinečnou příležitost vytvořit a objednat svou vlastní personalizovanou 0,5 l lahev. Získáte tak originální dárek, který můžete využít jako pozornost pro přátele, ctěné obchodní partnery anebo jako cenný přírůstek do osobní sbírky. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (585 kB)
Pozvánka na WORKSHOP sekce CZECH TEATENDERS, který se koná 18.11.2016 v hotelu Abe Praha.

Téma kurzu jsou čaje
* Usutchu
* Usutchu s citrónem
* Sencha připravovaná v Kuysu
Přednášejícím je uznávaný odborník na čajovou problematiku profesor Eiichi Watanabe, který je právě na návštěvě České republiky.
V průběhu workshopu si můžete prohlédnout obrazy japonské malířky Koko Miyoshi, která bude celou dobu přítomna. Jedná se o originální japonskou metodu kreslení pigmenty, tedy obdoba fresek.

Cena pro členy CBA je 450,-, pro širokou veřejnost 800,-.

Neváhejte a přihlaste se na tento unikátní workshop na info@cbanet.cz, v kopii na praha@hotelabe.cz.

Bližší informace naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (2 MB)
Londýn se stal kulisou bezpočtu filmů. Odehrávají se v něm nejen legendární thrillery ze 60. let či novodobé romantické komedie, ale taky My Fair Lady nebo třeba Sweeney Todd. Tyto dva a sedm dalších filmů se staly inspirací pro finalisty letošní Beefeater MIXLDN Bartender Competition. A vítěz? Zatímco u odborné poroty zabodoval Inspector Abberline, postava filmu Z pekla, hostům finálového večera nejvíce zachutnal Oliver Twist. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

«   [ předchozích 12 ]     13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ]     [ dalších 12 ]   »

29. - 31. 5. 2017
11. 6. 2017
TMC -TEA DEGUSTATION 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
16. 6. 2017
MATTONI GRAND DRINK 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři