Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Prague Bar Show 2018
Whisky Life! Prague
Whisky se údajně pálí už od 12. století. Ta první byla jednosladová, následně se začala míchat, takzvaně blendovat z více druhů. Dosud nejznámější vzešla z rukou patnáctiletého Johnnieho Walkera. Diageo, současný výrobce této whisky, se letos rozhodl u příležitosti narozenin jeho syna Alexandera Walkera, otevřít svůj archiv a tím 8. února zahájit již druhý ročník Mezinárodního dne skotské whisky.
Seriál juniorských baristických soutěží České barmanské asociace Junior Mistr kávy® pokračoval ve středu 31. ledna svým druhým dějstvím, tentokrát na Hané. Hostitelem Kroměřížské koktejlové soutěže byla Střední škola hotelová a služeb Kroměříž.
dokument (481 kB)
Ve středu 31. ledna se v prostorách SŠHaS Kroměříž za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil již devatenáctý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže. V kategorii Junior Cocktail Competition se registrovalo 14 soutěžících.
dokument (590 kB)
Český svaz pivovarů a sladoven představil aktuální data z dlouhodobé studie Pivo v české společnosti připravované Centrem pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR (CVVM). Tradiční zlatý mok alespoň občas pije 87 % českých mužů. Mezi ženami se v roce 2017 k alespoň občasnému pití piva přihlásilo 59 %. Muži se napijí piva v průměru třiapůlkrát týdně, ženy méně než dvakrát za týden.
Rozjet nový (a konceptem velmi podobný) podnik na místě, kde po celé předchozí čtvrtstoletí fungovala legenda, je trochu oříšek. Aktuálně se o to pokouší po minulém týdnu již oficiálně otevřený Whiskey Bar, který neexistuje v brněnské Gorkého ulici.
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se 31. ledna konal již třetí ročník DILMAH – CZECH TEATENDERS CUP 2018. Hlavním partnerem této soutěže je společnost DILMAH, která dodala čaje prémiové řady T – SERIES, z nichž soutěžící připravovali své inspirativní nealkoholické koktejly (tzv. moktejly).
dokument (547 kB)
Značku Ron Millonario založil v roce 2006 Fabio Rossi, zakladatel nezávislé řady rumů Rum Nation. Inspirací mu byl objev, který učinil o dva roky dříve na severu Peru: malá destilerie se stoletou historií zpracovávání cukrové třtiny. Rum Millonario 10 Aniversario Reserva vznikl u příležitosti desátého výročí založení značky.
To, jak si malí výrobci dávají záležet na volbě a přípravě surovin, jak nechávají celému procesu výroby potřebný čas a jak produkují malé dávky se vstupy ruční práce, má samozřejmě vliv nejen na kvalitu, ale i na cenu výsledného destilátu. Nikdy tak nebudou schopni konkurovat velkým hráčům v kategorii. Co ale dokázat mohou, je změna chuťového měřítka. Ta by mohla motivovat i ostatní výrobce destilátů k přehodnocení vlastních výrobních postupů a možná i k určitému návratu k těm tradičním.
Domácí likér sodabi se běžně používá jako obětina při vúdúistických obřadech. Má dávat sílu a vytrvalost, ale také získávat ochranu bohů proti zlým duchům. Pod značkou Tambour Original získal likér stříbrnou medaili v San Francisku na prestižní světové soutěži alkoholických nápojů. Nápoj se dnes prodává v třicítce barů a obchodů na východním pobřeží Spojených států.
Brněnský Atelier Cocktail Bar & Bistro má až do konce příštího týdne v nabídce menu inspirované pokrmy a koktejly z období první republiky. Jeho představení doprovázely dva semináře v podání barového badatele Tomáše Mozra věnované české barové scéně v době vzniku Československa a následných dvou dekádách.
Na konci listopadu proběhla v nádherných prostorách restaurace Aureole v Praze prezentace nových ročníků šampaňského Dom Pérignon. Zastoupeny byly nejen pražské bary a hotely, ale potkali jsme se zde například i s kolegy z Brna. Představený byly ročníky Dom Pérignon 2009, Dom Pérignon rosé 2005 a Dom Pérignon P2 2000. Představování nových ročníků se ujal člověk nejpovolanější, Novozélanďan Nick Lane, který patří k týmu enologů, kteří vytvářejí šampaňské Dom Pérignon.
Výrobce alkoholických nápojů Rudolf Jelínek staví v Praze objekt Distillery Land, budovu určenou k bližšímu seznámení s historií firmy a výrobou destilátů. Distillery Land buduje v prostorách renesančního domu U Bílé botky v ulici U Lužického semináře. Největší část projektu bude věnována muzeu – interaktivní expozici výroby ovocných destilátů a ovocnářství v českých zemích, včetně historie páleničářství ve Vizovicích.

«   [ předchozích 12 ]     13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ]     [ dalších 12 ]   »

2. - 3. 11. 2018
Whisky Life! Prague 2018
9. - 10. 11. 2018
WPP 2018
14. 11. 2018
METELKA CUP 2018
14. 11. 2018
TEEKANNE - JTC 2018
22. 11. 2018
DŽEZVA IBRIK CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři