Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Baileys Chocolat Luxe, vyhlášený irský smetanový likér na bázi whisky doplněný o chuť pravé belgické čokolády, byl na předvánoční trh uveden v nové láhvi. Má zlatou barvu, která ještě více podtrhuje jedinečnost tohoto produktu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Popularita limoncella už dávno překročila hranice Itálie a tento likér získává na oblibě na dalších významných trzích, jako jsou Spojené státy, Austrálie nebo třeba Velká Británie. Kromě běžné konzumace se limoncellu otevírají i nové možnosti – s úspěchem totiž v koktejlech nahradí citronovou šťávu. Drinku dodává chuť citronů bez kyselosti a hořkosti, které jsou ve šťávě z těchto plodů přítomné. Celý článek naleznete zde: www.barlife.cz
Asi největším úskalím pro malou pražírnu výběrové kávy je logistika. Dostat kávu ze zpracovatelského závodu do přístavu je někdy pěkně dlouhá vzdálenost. Nemluvě o složité administrativě exportu a importu kávy. V tomto kroku se vám káva může zpozdit klidně i o několik měsíců, a to vám najednou udělá velkou čáru přes rozpočet. Celý článek naleznete zde: www.stamgastagurman.cz
„Teď si ukážeme, jak ke koňaku správně přivonět. Zacpěte si jednu nosní dírku a přičichněte ke skleničce. Pak je prohoďte. Jsou různě citlivé, takže ucítíte odlišné vůně,“ radí naslouchajícímu publiku na svém školení v Baru, který neexistuje Jean Jacques Godet. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Jeden z nejznámějších šampaňských domů si vytvořil vlastní emotikony a zasvětil jim limitovanou edici svého růžového champagne – Moët Rosé Impérial Emoëticons. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Blíží se vánoční sezóna a tak by se určitě hodilo nějaké dobré šumivé víno ke svátečnímu stolu nebo na novoroční přípitek. Jak se ale vyznat v současné nabídce bublinek, které se nám restauracích, obchodech či vinotékách nabízejí? Pojďme se tedy blíže seznámit se základními druhy a názvy těchto vín. Všechna vína co mají bublinky se nazývají šumivá, ovšem ne všechna šumivá jsou Champagne. Chybnému označení jakéhokoliv šumivého vína Champagne dnes snad již odzvonilo, tak jak rozlišovat mezi zbytkem šumivých vín? V tomto článku se vínům z oblasti Champagne záměrně vyhneme obloukem (dokonce doslovně geograficky) a představíme si vína z jiných oblastí, zemí a metod produkce. Celý článek naleznete zde: www.gastroahotel.cz
Popularita rumu dala vzniknout celé řadě jeho ochucených variací. Jednou z nich je SéRum, rumový elixír, který teprve letos začala vyrábět panamská Bodega de America. K dostání je i u nás, v říjnu ho do svého portfolia zařadila společnost Kratochvílovci. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nejvyšší řada vodky Stolichnaya má na čele nový, nejdražší a prý i poslední produkt – limitovanou elit™ Andean Edition. Vyrobena byla v počtu 250 láhví. Pouze dvě z nich jsou určeny pro český trh. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Před Vánoci milovníky piva uchvátil tmavý speciál s výrazným aroma a chutí po kávě i čokoládě. To, že se Češi experimentům nebrání a novinky na výčepech umí ocenit, dokazuje fakt, že je várka tmavého speciálu ze skladů Plzeňského Prazdroje téměř vyprodána již v polovině měsíce. Celý článek naleznete zde: www.gastroprofesor.cz
Pražská adresa Jindřišská 16 je v paměti mnoha dnešních čtyřicátníků a možná i pár dříve narozených třicátníků spojena se směrovacím číslem 111 50 a Československou televizí, jež v domě sídlila. Bistro Špejle, které zde bylo 1. prosince otevřeno, sice vlastní PSČ nemá, ale v posledních týdnech se o něm hodně mluví. Proč a čím poutá tolik pozornosti? Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Advent je obdobím, kdy se lidská srdce díky blížícím se svátkům otevírají o něco velkoryseji, než tomu bývá po zbytek roku. Svou troškou k dobročinnosti se proto nyní snaží přispět i legenda brněnských vánočních trhů, Turbomošt. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Na barové mapě Bratislavy byl posledních pár let výrazněji zapsán pouze Sky Bar. Pozornost budil koktejlovými menu i soutěžními výkony svých barmanů, z nichž hned dva, Tony Velich a Marika Debnárová, vyhráli slovenský World Class. Za poslední rok se toho ale hodně změnilo. Ve městě přibyly přinejmenším čtyři podniky, které rozhodně stojí za návštěvu. Každý navíc nabízí něco trochu jiného. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

«   [ předchozích 12 ]     13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ]     [ dalších 12 ]   »

1. - 2. 9. 2017
1. 9. 2017
SUMMER BARTENDERS COMP.
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři