Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Nezávislý pivovar Falkon si k pátým narozeninám nadělil high-endový pivní bar s 8 kohouty čepovaného piva a více než 100 druhy piva v lahvích.
Na konci září legendární Bugsy´s bar anoncoval nové menu. Stalo se tak po šesti letech. Proč s takovým časovým odstupem? A co se dělo v zákulisí u tvorby nového menu? „Host do baru nechodí číst příběhy“, říká Honza Braniš v rozhovoru pro Beverage & Gastronomy.
Domácí limonády, čajové soutěže juniorů, cupping kávy a rozmanitost pivních stylů, které se v České republice vyrábí. To je stručný přehled témat, která byla obsahem letošního workshopu pro pedagogy středních hotelových a gastronomických škol. Již tradičně ho v Brně vprostřed podzimu pořádá Česká barmanská asociace.
dokument (498 kB)
Kategorie námořnických rumů, známých zejména díky britskému impériu a označovaných jako navy, se vztahuje k původním míchaným rumům z oblasti Západní Indie, což je souhrnné historické pojmenování pro antilské ostrovy a bahamské souostroví. Za oblibou rumu mezi námořníky stojí úspěšné dobytí Jamajky vice-admirálem Williamem Pennem v roce 1655.
Česká barová scéna následuje dlouhodobé globální trendy a snaží se přispět k řešení globálních problémů. Ukázal to sedmý ročník největší barové akce v České republice, Prague Bar Show. Ta se uskutečnila v úterý 31. října a středu 1. listopadu v někdejších industriálních prostorách Pragovka v pražské Kolbence.
Společnost Czech Craft Beers, a.s. spustila v Brně-Medlánkách nový minipivovar. Náklady na nákup technologie a adaptaci areálu se pohybují v milionech korun. Firma bude v Medlánkách vyrábět spodně kvašená piva pod značkou Moravia, která se v Brně vařila naposledy v první polovině 20. století.
Crowdfundingová kampaň na dva miliony korun trvala jediný den - za tu dobu se podařilo požadovanou částku nashromáždit. A z limonády vyvinuté brněnskými barmany se díky následně pořízeným technologiím stal plně profesionální produkt.
Sedíte na barové židli a zíráte před sebe na barmana, u něhož jste si právě objednali drink. Mladý muž s pečlivě načesanými vlasy a střiženými vousy, oděn do uniformy se zlatými knoflíky, rozjíždí svou show a vytahuje odněkud zpod pultu láhev. Tedy, není to show v pravém slova smyslu. Žádné zbytečné házení sklem za zády, žonglování šejkry a zapalování ohňů. Spíš vychutnávání si své práce, kterou tenhle klučina evidentně miluje.
Dnes již není výjimkou, že výrobci alkoholických nápojů oslovují pro návrhy svých láhví, etiket či dárkových balení nejen renomované designéry, ale i zvučná jména známá z jiných oblastí umělecké tvorby. Tradičně však přípravě obalu předchází myšlenka na produkt a sestavení receptury. Australská Archie Rose Distilling Co. však tento postup obrátila.
V polovině října odstartoval v Česku nový projekt DramRoom, který má zákazníkům pomocí sestavovaných sad degustačních vzorků představovat různé druhy whisky a další prémiové alkoholické nápoje.
Do Prahy z londýnského baru Termini na pár dnů míří barman Robin Kolek. Důvody k návštěvě rodné země má hned dva: přednášku na Profesia Days a odpolední setkání v pražském baru Bonvivant’s CTC, jež se bude točit kolem aperitivu. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Koktejlová soutěž Lázeňský pohár se v Jeseníku uskutečnila již po šestnácté, tak jako v minulých letech za finanční podpory Olomouckého kraje a Města Jeseník. I tento rok si do krásného prostředí Priessnitzových léčebných lázní a jeho Kongresového sálu, kde se soutěž konala, našlo cestu 18 barmanů a 12 baristů. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (226 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 6. 2018
TMC - TEA PAIRING 2018
4. 8. 2018
SUMMER BARTENDERS COMP.
7. - 9. 9. 2018
LOUNY 2018
17. - 19. 9. 2018
18th IRJC 2018
1. - 6. 10. 2018
IBA MEETING & WCC 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři