Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

This is alternative content.

Prague Bar Show 2017
Whisky Life Prague 2017
International Bartenders Association před nedávnem oznámila záměr rozšířit soubor svých oficiálních koktejlových receptur o národní drinky a s tímto požadavkem oslovila všechny členské asociace. Český národní koktejl můžete pomoci vybrat i vy. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Nakuřovaná piva zvaná též kouřová není možné zahrnout do rámce jednotného pivního stylu. Tvoří sice svébytnou skupinu, avšak jen s jedním společným rysem, jejich ostatní vlastnosti se mohou diametrálně rozcházet. Rauchbier, jak se tomuto pivu říká v jeho údajné kolébce a tradiční zemi výskytu, se těší oblibě již po staletí. V současné době se produkuje na mnoha místech starého kontinentu i v dalekém zámoří. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Z rušné tokijské ulice vystoupáte několik pater, abyste se octli v chodbě s několika stejnými dveřmi. Nenacházíte se však v bytovém domě. Najdete zde kancelář, zámečnictví, a za jedněmi dveřmi i bar. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s. hledá vhodného kandidáta/kandidátku na pozici obchodního zástupce na hlavní pracovní poměr, který bude zodpovědný za komunikaci a obchodní činnost s gastronomickými provozovnami, zalistovávání a podporu produktů v těchto provozovnách a spolupráci s obchodními zástupci spolupracujících velkoobchodů.
Česká republika patří mezi pět největších producentů chmele. V loňském roce se plocha českých a moravských chmelnic navýšila o 153 ha. Z celkem 4775 ha bylo sklizeno přibližně 6000 tun suchého chmele. Nejznámější a nejproslulejší českou odrůdou je stále Žatecký poloraný červeňák, o slovo se hlásí ale i nově vyšlechtěné odrůdy. Aktuálně byly k registraci přihlášeny další dvě. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Brněnský Bar, který neexistuje po několika měsících znovu obměnil koktejlovou nabídku. Hosté v novém menu, jež má opět podobu časopisu, tentokrát nenajdou drinky pojmenované po filmových star ani po vlastnostech či charakteristikách, ale po divadelních postavách. Vzniklo totiž v úzké spolupráci s brněnskými divadly. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Slyšte příběh o zjevení škvarkovky, která vládne mocí dovést vaše umami chutě k bájné nirváně…
Před nějakým časem jsme v Super Panda Circusu obměnili sortiment drobných pokrmů, kterými lze prokládat konzumaci koktejlů. Staré klasiky se dočkaly otwistování, ale přidali jsme i nové kousky. Všechna jídla jsou více či méně inspirovaná fantazírováním o Asii, toho se ostatně v Pandě držíme od samého počátku. I tu škvarkovku jsme upravili v dálnovýchodním duchu. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Myslíte si, že je možné přirovnávat tragickou lásku Romea a Julie ke snoubení parmazánové zmrzliny s perníkovým sirupem? Ode dneška vám nejen na tuto otázku dá odpověď nové koktejlové menu Baru, který neexistuje. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
6. 3. 2017
První březnový den patřil v Ostravě již 19. ročníku soutěže AHOL CUP.
Multifunkční aula GONG v Dolní oblasti Vítkovic se opět stala místem setkání mladých barmanů, baristů, teatendrů, kuchařů, a cukrářů z celé České republiky i zahraničí. Kromě těchto soutěžních klání byl pro diváky připraven bohatý doprovodný program (např. příprava zážitkového dezertu inspirovaného malířem Salvatorem Dalí šéfkuchařem hotelu Park Inn, porcování třiceti osmi kilogramového tuňáka a příprava různých pokrmů z něj atd.)
fotogalerie     
I přesto, že AHOL je škola, Gong – multifunkční aula, tuňák – mořská ryba - jsou součástí gastronomické soutěže s mezinárodní porotou AHOL CUP 2017. GONG se opět stal místem setkání mladých kuchařů, baristů, teatendrů, barmanů a cukrářů z celé České republiky a zahraničí. Dvacet kuchařů připravovalo tříchodové menu inspirované jarem, regionálními produkty s povinnou ingrediencí králičím hřbetem. V časovém limitu jedné hodiny se nejlépe dařilo týmu SŠSS z Ostravy – Hrabůvky, druhé místo vybojoval tým z polské školy ZSEH Czieszyn a třetí místo patří HŠ a VOŠ z Opavy.
fotogalerie     
Dnes již 19. ročník mezinárodní gastronomické soutěže AHOL CUP 2017 proběhl opět v zajímavém industriálním prostředí Multifunkční auly GONG v Dolní oblasti Vítkovice, a to ve středu 1. března 2017. Soutěž mladých teatenderů byla již potřetí připojena k této velkolepé události, kde JTC spatřilo světlo světa v roce 2015. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
dokument (527 kB)
Švýcarsko je zemí sýrů a čokolády, ale také ovocných pálenek. Už od roku 1846 se vyrábějí v Oberarthu, městečku situovaném v srdci kantonu Schwyz. Rodina Fassbindových sice zdejší palírnu v 80. letech minulého století prodala, tradice výroby ovocných pálenek a také bylinných likérů zde však zůstala zachována. Místo se vedle nich v poslední době najde i na zajímavé experimenty – třeba pálenky zrající v sudech z různých typů dřeva či poděděných po méně běžných destilátech. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři