Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Vstali jste, ještě nemáte ani pořádně rozlepené oči, ale už mačkáte tlačítko u kávovaru. Bez svého ranního šálku totiž nefungujete. Co to ale zkusit trochu jinak? Stejně jako káva vám energii dodá i kvalitní černý čaj. A nejenom energii, má spoustu dalších benefitů.
Na přelomu srpna a září se na autodromu v italské Monze pojede Grand Prix Formule 1. Chtěli byste být u toho? Máte možnost! Od prosince až do května probíhá soutěž s Johnnie Walker Black Label a každý měsíc je ve hře jeden výlet.
Když se řekne saké, umíme si představit, co se pod tímto pojmem skrývá. Kvašený rýžový nápoj však není v našich končinách dostatečně rozšířen, což se snaží změnit vládní agentura JETRO (Japan External Trade Organization) mající za úkol podporovat obchod mezi Českou republikou a Japonskem.
Vážené barmanky, barmani, kolegové,
CBA ve spolupráci s IDAC (Interprofession des Appellations Cidricoles) pořádá dne 14.1.2018, v prostorách baru Cloud 9 Sky Bar & Lounge, Hilton Prague, Pobřežní 1, Praha nominační kolo pro unikátní světovou soutěž Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2018.
Propozice k soutěži: www.cbanet.cz/propozice
Podklady pro písemný test: www.cbanet.cz/test
Soutěž je také první započítávanou do prestižního poháru Barman roku profesionál 2018.
Využijte tuto jedinečnou příležitost a reprezentujte naši zemi a CBA na finále Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2018 ve francouzském Caen Normadie 25.-26.3.2018.

Žebříček nejmedializovanějších pivovarů v ČR zkoumá medializaci největších pivovarů v období od 01 do 11/2017. Žebříček tak zaznamenává nejen počet zmínek v předních médiích, ale také jejich mediální zásah (GRP), přepočet na reklamní plochu (AVE) a míru emočního zaujetí.
Flor de Caña, prémiová značka rumu z Nikaraguy, získala na mezinárodní soutěži International Wine and Spirit Competition (IWSC) v Londýně ocenění pro nejlepšího výrobce rumu na světě pro rok 2017. IWSC je nejuznávanější soutěž, která se zaměřuje na oceňování výjimečných lihovin z celého světa. Po celém světě má přes 400 odborníků, kteří hodnotí výrobky z více než devadesáti zemí.
Pražský bar AnonymouS si před pěti lety za den svého otevření zvolil 5. listopad, tedy výročí spiknutí střelného prachu z roku 1605, které bylo nevydařeným atentátem na krále Jakuba I. Každý rok v tento den hostům zároveň představuje nové koktejlové menu. To letošní je už páté v pořadí. A protože pětka má pro bar svůj význam, rozhodl se do něj barový tým zařadit pět drinků. A co víc – jsou to samé punche!
O tom, že práce v našem oboru není vhodná pro “slabší povahy”, určitě není sporu. Ovšem brutální počet odpracovaných hodin, relativně nízká mzda, nezdravý životní styl kombinující nepravidelnou stravu a nedostatek spánku, vysoká míra stresu i absence volného času a příležitostí ke kontaktům s rodinou a přáteli musí dříve či později zanechat stopy i na těch nejsilnějších z nás.
Nastanou už za pár dní, tak je potřeba se na to napít ;-) A když už, tak od skvělých barmanů a s prvotřídními ingrediencemi! Honza Melzer, Martin Hůla, Tomáš Trnka a Radek Cedivoda; aneb X-treme Bar, Bar, který neexistuje, Hemingway Bar a Modrá Myš Bar. Jak letos mixologicky vystihnou Vánoce ve svém baru?
S nápadem vytvořit kávový koncentrát, který by umožňoval připravit si výběrovou kávu v podstatě kdykoliv a kdekoliv, přišli baristé Johnny Rančák, Martin Moravčík a Ondřej Štökl zhruba před dvěma lety. „Vycházeli jsme z potřeb našich hostů, kteří by si rádi dali dobrou výběrovou kávu bez ohledu na to, kde se právě nacházejí, a bez závislosti na baristovi nebo elektřině,“ prozrazuje Martin Moravčík.
„Po včerejším večírku jsme se dnes sešli s kámoši trošku dřív – na drunch. Každý jsme si dali čtyři Bloody Mary. Pořád jsem ještě nalitý.“ Touhle ministory vysvětluje on-line slovník Urban Dictionary slovo „drunch“. Definuje ho jako pozdně dopolední či brzce odpolední jídlo doprovázené drinkem, zvláště o sobotách a nedělích, kdy se městští hipsteři a pozéři scházejí ve svých oblíbených bistrech a mírní tím po uplynulé noci kocovinu. V barové matematice ho považujme za součet hodnot drink + brunch.
Mimořádného úspěchu dosáhl letošního 5. září na International Wörthersee Cocktail Cup (IWCC) barman a lektor České barmanské asociace Tomáš Kubíček. Zvítězil nejen ve své kategorii, ale také v celkovém hodnocení soutěže, a od třetího největšího rakouského jezera si tak odvezl dvě 24karátové sošky.
dokument (660 kB)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

18. - 19. 8. 2018
29. - 30. 8. 2018
31. 8. - 1. 9. 2018
3. - 5. 9. 2018
6. 9. 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři