Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Barmanská soutěž
Rodinný pivovar Chodovar zve všechny příznivce na šestou Pivovarskou tančírnu. Zábava se uskuteční v sobotu 24. listopadu 2018 od osmé hodiny večerní ve společenském sále staré sladovny v Chodové Plané. Celý večer bude hrát taneční orchestr, uskuteční se volba Miss Chodovar, oslavnou scénku předvedou Komedyjanti z Tachova a přítomní ochutnají i pivovarské speciály.
Servírovat k vínu vodu by měla být gastronomická samozřejmost. Jednak podporuje tvorbu enzymu alkoholdehydrogenáza, který pomáhá odbourávat alkohol z těla, jednak dokáže pročistit chuťové pohárky. Jak ale vybrat tu správnou?
Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey. Navazuje na výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson, celosvětově nejprodávanější irské whiskey. Black Barrel odkazuje na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti pálenky. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky.
„Když Američan potká Američana, tak přijde čas na Whiskey Sour.“ Alespoň takto se o klasice koktejlové kultury vyjádřil v roce 1879 americký deník Atlanta Daily Constitution a rozhodně nebyl daleko od pravdy, neboť objevit Ameriku znamená objevit také Sour. Vždyť i tvrzení dnes již světoznámého barmana a publicisty Jima Meehana, který popsal newyorské chutě jako kyselejší, naznačuje, že se jedná o americkou ikonu, jež si zaslouží patřičnou pozornost.
Od poloviny června u dálnice D1 poblíž Velkého Meziříčí už není vidět známý orel coby symbol tradiční značky minerální vody Mattoni. Dva velkoplošné reklamní nosiče s orlem zde byly nahrazeny uměleckými motivy. Jeden z nich vytvořila Míla Fürstová, mezinárodně uznávaná česká grafička žijící v Londýně, druhý vzešel ze soutěže mladých výtvarníků – studentů AVU.
V Itálii je aperitivo moment nedílnou součástí tamní kultury a gastronomie, své místo si ale drinky servírované před jídlem na povzbuzení chuti našly v celé řadě zemí světa. Mají i své oblíbené receptury. Tak třeba v Karibiku nedají dopustit na Daiquiri a v Japonsku vznikla speciální kategorii drinků mizuwari. Pracovat lze s aperitivy jak v restauracích, tak v klasických koktejlových barech. Je ale potřeba vědět, jak nabídku sestavit a jak s kategorií aperitivních drinků vlastně nakládat.
V sobotu 18. srpna zemřel ve věku 90 let člen Emeritního klubu CBA a držitel ceny Bohumila Pavlíčka, pan Emil Válek. Proslavil se především jako vedoucí baru v luhačovickém hotelu Alexandria, kde míchával oblíbený Gin Fizz. V 80. letech byl u založení Šejkr klubu a následně i České barmanské asociace, zasedal v hodnotících komisích barmanských soutěží.
Karel Pinka je spolu s otcem a synem Křenkovými hlavním organizátorem prvního českého whisky festivalu. Zatímco nultého ročníku se před sedmi lety v jesenické Malé Morávce zúčastnilo pár desítek známých, letos se maximálních 230 vstupenek prodalo během chvilky, a na spousty dalších zájemců se nedostalo. Proto se organizátoři rozhodli, že Whisky Festival přivezou také do Brna, a to konkrétně letošního 21. a 22. září.
Objevilo před více než 7000 lety. Z vyklíčených obilných zrn se vlivem vlhkosti vyluhovaly cukry, které samovolně zkvasily díky volným kvasinkám v ovzduší, a vznikl alkohol. Později se chuť a vůně nápoje začaly obohacovat různými aromatickými bylinami a následně chmelem. V Česku se považuje za národní nápoj – kolik toho ale o něm opravdu víme?
Mezinárodní den rumu, který letos připadá na čtvrtek 16. srpna, se po celém světě slaví již dlouhou dobu. V České republice se tento svátek těší oblibě ale až zhruba poslední 3 roky. Udělejte si čas a oslavte jeden z nejoblíbenějších alkoholů. Připravte si třeba legendární rumové míchané koktejly, které zvládne doma hravě připravit každý.
Blíží se 18. ročník International Rudolf Jelínek Cup, mezinárodní soutěže profesionálních barmanů v míchání koktejlů z ovocných destilátů. Uskuteční se v úterý 18. září v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích.
dokument (509 kB)
Také letos připravuje vedoucí Czech Flair Teamu David Neumann letní tréninkový barmanský kemp. Je určen pro začátečníky i pokročilé, zkrátka všechny, kteří se chtějí něco přiučit a využívat working i exhibition flair za barem. Kemp se uskuteční v termínu 29. až 30. srpna 2018 na pláži WindyPoint v Černé v Pošumaví. Více informací a přihlášky na info@davidneumann.cz.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

8. 6. 2019
MATTONI GRAND DRINK 2019
8. 6. 2019
MGD 2019
8. 6. 2019
24. - 25. 8. 2019
Svět barmanů 1/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři