Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
To, jak si malí výrobci dávají záležet na volbě a přípravě surovin, jak nechávají celému procesu výroby potřebný čas a jak produkují malé dávky se vstupy ruční práce, má samozřejmě vliv nejen na kvalitu, ale i na cenu výsledného destilátu. Nikdy tak nebudou schopni konkurovat velkým hráčům v kategorii. Co ale dokázat mohou, je změna chuťového měřítka. Ta by mohla motivovat i ostatní výrobce destilátů k přehodnocení vlastních výrobních postupů a možná i k určitému návratu k těm tradičním.
Domácí likér sodabi se běžně používá jako obětina při vúdúistických obřadech. Má dávat sílu a vytrvalost, ale také získávat ochranu bohů proti zlým duchům. Pod značkou Tambour Original získal likér stříbrnou medaili v San Francisku na prestižní světové soutěži alkoholických nápojů. Nápoj se dnes prodává v třicítce barů a obchodů na východním pobřeží Spojených států.
Brněnský Atelier Cocktail Bar & Bistro má až do konce příštího týdne v nabídce menu inspirované pokrmy a koktejly z období první republiky. Jeho představení doprovázely dva semináře v podání barového badatele Tomáše Mozra věnované české barové scéně v době vzniku Československa a následných dvou dekádách.
Na konci listopadu proběhla v nádherných prostorách restaurace Aureole v Praze prezentace nových ročníků šampaňského Dom Pérignon. Zastoupeny byly nejen pražské bary a hotely, ale potkali jsme se zde například i s kolegy z Brna. Představený byly ročníky Dom Pérignon 2009, Dom Pérignon rosé 2005 a Dom Pérignon P2 2000. Představování nových ročníků se ujal člověk nejpovolanější, Novozélanďan Nick Lane, který patří k týmu enologů, kteří vytvářejí šampaňské Dom Pérignon.
Výrobce alkoholických nápojů Rudolf Jelínek staví v Praze objekt Distillery Land, budovu určenou k bližšímu seznámení s historií firmy a výrobou destilátů. Distillery Land buduje v prostorách renesančního domu U Bílé botky v ulici U Lužického semináře. Největší část projektu bude věnována muzeu – interaktivní expozici výroby ovocných destilátů a ovocnářství v českých zemích, včetně historie páleničářství ve Vizovicích.
O uplynulém víkendu pokračoval juniorský seriál soutěží České barmanské asociace o Barmana roku letošním druhým dílkem do celé skládačky, a to v rámci eventu Gastro Junior Brno 2018.
dokument (482 kB)
Juniorští baristé mají po minulém týdnu za sebou svou první letošní soutěž spadající do seriálu Mistr kávy® pořádaného Českou barmanskou asociací. Kávové měření sil studentů středních škol se uskutečnilo 18. a 19. ledna na brněnském výstavišti v rámci eventu Gastro Junior Brno 2018.
dokument (492 kB)
Čtvrtý ročník barmanské soutěže Chivas Masters v České republice startuje. Talentovaní barmani a barmanky z celé republiky se mohou do 15. února přihlásit na webových stránkách chivasmasters.cz. Deset nejlepších soutěžících poměří své barmanské schopnosti na konci dubna na lokálním finále v Praze. Vítěze čeká cesta na globální finále do Londýna, resp. Strathisla Distillery – domova značky Chivas Regal, kde se utká s nejlepšími barmany z celého světa.
V prostoru Vinohradského Pavilonu (Vinohradská 50, Praha 2) se uskuteční již potřetí Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Akce proběhne 24. února 2018. Předcházet jí bude Gin Cocktail Week, během něhož budou vybrané bary nabízet speciální ginové menu. Návštěvníci se mohou těšit na největší výběr ginů a toniků z celého světa na jednom místě. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů o historii a výrobě ginu či řízené degustace. Ginfest by Barlife organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.
Společnost Rémy Cointreau po devíti letech končí s distribucí Gruppo Campari, jejíž nejvýznamnější značkou je Aperol, a informovala o tom své zákazníky. Za tuto dobu se podařilo z u nás téměř neznámého drinku vybudovat jeden z nejoblíbenějších koktejlů v České i Slovenské republice, Aperol Spitz.
Patnáct soutěžících barmanů, zajímavé zeleninové drinky na bázi calvadosu, to vše s krásným výhledem na Prahu. Takové bylo národní kolo globální soutěže CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2018 v kategorii Professional, kterou pořádala Česká barmanská asociace (CBA) ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC). Tradiční soutěž se letos v České republice konala poprvé, a to v neděli 14. ledna v prostorách baru Cloud 9 pražského hotelu Hilton.
dokument (511 kB)
Další z aktuálních brněnských gastropříběhů. Milan Bukovský s Jakubem Zatloukalem Škaroupkou "chtěli něco lepšího". A tak vytvořili Atelier.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

18. - 19. 8. 2018
29. - 30. 8. 2018
31. 8. - 1. 9. 2018
3. - 5. 9. 2018
6. 9. 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři