Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Pražský bar AnonymouS si před pěti lety za den svého otevření zvolil 5. listopad, tedy výročí spiknutí střelného prachu z roku 1605, které bylo nevydařeným atentátem na krále Jakuba I. Každý rok v tento den hostům zároveň představuje nové koktejlové menu. To letošní je už páté v pořadí. A protože pětka má pro bar svůj význam, rozhodl se do něj barový tým zařadit pět drinků. A co víc – jsou to samé punche!
O tom, že práce v našem oboru není vhodná pro “slabší povahy”, určitě není sporu. Ovšem brutální počet odpracovaných hodin, relativně nízká mzda, nezdravý životní styl kombinující nepravidelnou stravu a nedostatek spánku, vysoká míra stresu i absence volného času a příležitostí ke kontaktům s rodinou a přáteli musí dříve či později zanechat stopy i na těch nejsilnějších z nás.
Nastanou už za pár dní, tak je potřeba se na to napít ;-) A když už, tak od skvělých barmanů a s prvotřídními ingrediencemi! Honza Melzer, Martin Hůla, Tomáš Trnka a Radek Cedivoda; aneb X-treme Bar, Bar, který neexistuje, Hemingway Bar a Modrá Myš Bar. Jak letos mixologicky vystihnou Vánoce ve svém baru?
S nápadem vytvořit kávový koncentrát, který by umožňoval připravit si výběrovou kávu v podstatě kdykoliv a kdekoliv, přišli baristé Johnny Rančák, Martin Moravčík a Ondřej Štökl zhruba před dvěma lety. „Vycházeli jsme z potřeb našich hostů, kteří by si rádi dali dobrou výběrovou kávu bez ohledu na to, kde se právě nacházejí, a bez závislosti na baristovi nebo elektřině,“ prozrazuje Martin Moravčík.
„Po včerejším večírku jsme se dnes sešli s kámoši trošku dřív – na drunch. Každý jsme si dali čtyři Bloody Mary. Pořád jsem ještě nalitý.“ Touhle ministory vysvětluje on-line slovník Urban Dictionary slovo „drunch“. Definuje ho jako pozdně dopolední či brzce odpolední jídlo doprovázené drinkem, zvláště o sobotách a nedělích, kdy se městští hipsteři a pozéři scházejí ve svých oblíbených bistrech a mírní tím po uplynulé noci kocovinu. V barové matematice ho považujme za součet hodnot drink + brunch.
Mimořádného úspěchu dosáhl letošního 5. září na International Wörthersee Cocktail Cup (IWCC) barman a lektor České barmanské asociace Tomáš Kubíček. Zvítězil nejen ve své kategorii, ale také v celkovém hodnocení soutěže, a od třetího největšího rakouského jezera si tak odvezl dvě 24karátové sošky.
dokument (660 kB)
Mladí Češi holdují z tvrdého alkoholu nejvíce rumu a vodce. Čistý tvrdý alkohol si častěji dají Moravané, naopak v Praze jsou oblíbené koktejly a radlery, vyplývá z průzkumu agentury Ipsos. Alkohol si podle něj dopřeje každý měsíc 90 procent mladých, nejčastěji potom pivo a víno. Roste však záliba v bylinných likérech.
Již sedmnáctým rokem hostil brněnský Hotel International Best Western Premier mezinárodní soutěž mladých barmanů a someliérů „Brněnský Vánoční pohár“. Tuto soutěž jako každoročně pořádá Střední škola Brno, Charbulova, p.o. v zastoupení RNDr. Janou Markovou - ředitelkou školy a asociace číšníků ČR v zastoupení předsedkyně asociace - Blankou Musilovou.
fotogalerie     
Velkou část své barmanské kariéry jsem strávil v hotelovém provozu, a tak s napětím sleduji, jak se tento segment barového byznysu vyvíjí. Osobně se domnívám, že v blízké budoucnosti budou hotely veškeré F&B služby, tedy i provozování svých barů, outsourcovat. Proč a jak se to stane? Pro jasnější představu je třeba podívat se na tuto problematiku trochu obšírněji.
Stovky soutěžících barmanů, prezentace nápojových společností a velký divácký zájem. Tak vypadala soutěž Gang-Dou Asia Cocktail Competition, kterou ve městě Kao-siung v minulých dnech uspořádala Tchaj-wanská barmanská asociace.
Máte rádi whisky, nechybějí vám barmanské zkušenosti ani komunikační dovednosti a dokážete čelit výzvám? Pak byste možná právě vy mohli svou budoucí profesní cestu spojit se skotskou whisky Johnnie Walker. První krok můžete udělat právě teď.

Společnost Stock Plzeň-Božkov hledá vhodného kandidáta na pozici brand ambasadora Johnnie Walker.
dokument (332 kB)
Sirupy jsou nezbytnou ingrediencí pro přípravu míchaných nealkoholických i alkoholických nápojů a koktejlů. Jaké sirupy dnes využít – ty od osvědčených výrobců, nebo se pustit, jak trendy v mnoha oblastech velí, do vlastní výroby?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

25. 6. 2018
TMC - TEA PAIRING 2018
4. 8. 2018
SUMMER BARTENDERS COMP.
7. - 9. 9. 2018
LOUNY 2018
17. - 19. 9. 2018
18th IRJC 2018
1. - 6. 10. 2018
IBA MEETING & WCC 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři