Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Barmanská mixologická soutěž Chivas Masters zná svého lokálního vítěze. Stal se jím Filip Jančárek, jehož domovským podnikem je pražský The Banker’s Bar. Zkušený barman si porotu během finálového večera získal nejenom svou prezentací a mixologickými schopnostmi, ale také chutí svého vítězného koktejlu Royal Handshake s královskou tématikou spojenou s Karlem IV.
V kanceláři České barmanské asociace již spočítali vstupenky z pátečního Grand openingu brněnského centra Abzac. Eventu, který v mnoha ohledech nemá v historii CBA obdoby, se zúčastnilo přesně 1.081 lidí. Počítají se mezi ně zástupci produktových i technologických partnerů (většinou majitelé a zástupci top managementu), členové CBA a kolegové z převážně jihomoravských barů, kaváren, čajoven, restaurací, a dalších gastronomických provozů. "Jde o hezké číslo, které dostatečně potvrzuje zájem odborné veřejnosti," uvedl prezident CBA Aleš Svojanovský.
Konečně jsme se dočkali. Něco takového si mohou po včerejšku říkat čeští barmani. V pátek 25. května totiž Česká barmanská asociace (CBA) v Brně slavnostně otevřela dům Abzac – své sídlo a multifunkční vzdělávací centrum.
dokument (456 kB)
Rok 2017 se do kroniky České barmanské asociace zapsal zlatým písmem. Svou velkou zásluhu na tom má Jan Teska, který se svým koktejlem Copenhagen Beauty získal v dánské Kodani titul mistra světa v kategorii Sparkling na World Cocktail Championships pořádaný Mezinárodní barmanskou asociací.
„…koktejl je nápoj posilující, z lihovin druhu všelikého, cukru, vody a bitteru složený, jenž lidově se zove sling.“

Kdo se o barovou kulturu nějakou dobu zajímá, už tuto větu zřejmě někdy četl. Jde o nejstarší dohledanou písemnou zmínku slova koktejl, která se 13. května 1806 objevila v americkém týdeníku The Balance and Columbian Repository. Právě dnes proto s odkazem na toto datum slavíme Světový den koktejlu, jehož zakladatelem je osobnost českého barmanství Alex Mikšovic.
Jedna z globálně nejoblíbenějších značek ginu právě uvádí na český trh růžovou variantu. Jde o tradiční recepturu Alexandera Gordona obohacenou o přírodní chuť a aroma červených ovocných plodů.
Je jich dvanáct, zvítězit ale může jen jeden (nebo jedna?). Podívejte se, kdo se v pátek 25. května na Grand openingu CBA utká o trofej Grand Prix CBA v prestižní soutěžní exhibici.
dokument (473 kB)
Přichází okamžik, o němž v Česku snily generace barmanů. V pátek 25. května se v Brně slavnostně otevře vzdělávací a společensko-kulturní centrum České barmanské asociace. CBA se tak konečně po třiceti letech fungování dočká vlastního kamenného sídla. Grand opening to bude velkolepý, odpovídající významu situace. Zúčastní se ho majitelé Partner’s barů CBA, ze světa si přiletí zapřednášet v současnosti nejúspěšnější čeští barmani a uskuteční se zde i tradiční exhibiční Grand Prix CBA. „Bude to barmanská akce, auto nechejte doma,“ říká vzhledem k omezeným možnostem parkování napůl vážně prezident CBA Aleš Svojanovský.
Podívejte se na efektní sestřih zajímavých momentů ze Žluté ponorky.
video
Současný trend předmíchaných koktejlů má své kořeny v historii. Vlastně se dá říci, že s předstihem připravené míchané drinky servírované z různých typů nádob klasickým koktejlům do jisté míry předcházely. A proč se k nim barový svět znovu navrací? Cílem barmanského řemesla je maximální spokojenost hostů, které snáze dosáhnete, jste-li schopni jim nabídnout perfektní servis a konzistentní kvalitu nápoje a máte-li čas a prostor se věnovat detailům. A právě to předmíchané drinky umožňují.
Chystáte party pro přátele a chtěli byste ji něčím okořenit? Captain Morgan přichází v květnu s limitovanou edicí etiket rumu Captain Morgan Original Spiced. Vyberte tu pravou, která vás nejvíce charakterizuje a užijte si party naplno. Cool, Kecal, Bavič, Samec a Řízek. To jsou charaktery, které v květnu naleznete na speciálních etiketách rumu Captain Morgan. Vyberte, který vás a vaše přátele nejlépe vystihuje, nebo si užijte tematickou party. Poslouží i jako originální dárek. A pokud jste fanoušky míchání drinků, zkuste namíchat takový, který ke speciálnímu označení z etikety nejvíce sedí.
Ačkoli jméno nového osvěžujícího míchaného drinku zní poněkud laškovně, opak je pravdou. Hlavní složkou koktejlu je Elixír z bezového květu a právě bezovému květu nikdo na Valašsku neřekne jinak než „kozičky“. Jeho sladkou chuť v koktejlu vyvažuje hořkost kvalitního toniku. Zdánlivě nesourodé suroviny se však pojí do perfektně vybalancované kombinace. Nový letní drink si můžete vychutnat na zahrádce s přáteli nebo na hudebních festivalech.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

7. - 8. 1. 2019
10. - 29. 1. 2019
17. 1. 2019
GJB 2019 - BARMAN
17. - 20. 1. 2019
GASTRO JUNIOR BRNO 2019
18. - 20. 1. 2019
GJB 2019 - ČÍŠNÍK
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři