Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Přijďte se podívat do soutěžní arény CBA na 11. ročník mezinárodního veletrhu gastronomie a zařízení pro hotely a restaurace TOP GASTRO & HOTEL 2017 na výstaviště v Holešovicích. Budeme tu pro vás každý den veletrhu 16.-19.2.2017.
Soutěžní arénu CBA naleznete ve levém křídle Průmyslového paláce.
Již zítra je pro vás připravená soutěž mladých nadějných barmanů, kteří svoje koktejly vyrobí na bázi Fernetu Stock Hruška a sirupů FABBRI - FERNET STOCK HRUŠKA JUNIOR BARTENDERS CUP 2017, po které pokračují pivní specialisté v CHODOVAR CUP - JUNIOR BEER COMPETITION 2017.
Dne 21. 12. 2016 byla zveřejněna na www.cbanet.cz výzva pro předložení kandidatury na pozici II. viceprezidenta CBA pro volební období 2017 – 2021.
Oznamuji Vám, že v řádném termínu do 14. 2. 2017 byly do CBA doručeny kandidatury od:

• Jiřího Boháče
• Moniky Mecové, Dis.

Kandidatury naleznete v přiloženém dokumentu.
Volba proběhne na KONFERENCI CBA 2017 v rámci programu členské schůze CBA, dne 29. 4. 2017 v Orea Hotel Voroněž **** Brno.

dokument (964 kB)
Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu vám poodhalí na čtyřech nových etiketách z limitované edice. Etikety ukáží vybrané koření a byliny, které jsou součástí legendárního likéru. Trojici lahví koupíte od března v obchodech, čtvrtou seženete pouze v Muzeu Jana Bechera. Celý článek naleznete zde: www.pleonnewsroom.cz
V přátelském prostředí a zázemí střední školy hotelové a služeb v Kroměříži, kde již po 18. proběhla soutěž juniorských barmanů s názvem ,,Kroměřížská koktejlová soutěž 2017“, jsme se již podruhé mohli těšit na soutěž mladých Teatenderů. . Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (584 kB)
Diplomático World Tournament má svého třetího českého vítěze. O tom, kdo z deseti barmanů poletí v květnu do Venezuely na globální finále a možná i v červenci do Londýna na superfinále, se včera rozhodovalo v holešovickém baru Cobra. Ten se stal zároveň místem, kde byl večer poprvé oficiálně představen nový rum Mantuano. Novinka v řadě Diplomático Tradition ovšem sehrála důležitou roli už v samotné soutěži. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
2. kolo celostátní soutěže MISTR KÁVY® 2017 České barmanské asociace proběhlo v Kroměříži dne 8. února 2017 ve spolupráci se Střední školou hotelu a služeb Kroměříž. Soutěž probíhala v kategorii „Junior Mistr Kávy®“. Celou tiskovou zprávu naleznete v přiloženém dokumentu.
fotogalerie     dokument (496 kB)
Vystupuji z metra na jeho nejjižnější manhattanské stanici, poslední před tím, než se vlaky z tunelu pod East River vynoří v Brooklynu. Obvyklým cílem turistů tu bývá procházka po Wall Street, nebo pokračování v cestě dál na jih k ikonickému symbolu New Yorku, Soše Svobody. Já mám ale pro dnešní večer v hledáčku naprosto jiné místo. Stojím u baru BlackTail, kam jsem se chystala už pěknou chvíli. Celý článek naleznete zde: www.nepijubrecky.cz
Rozlehlost území a jeho několik století trvající roztříštěnost do malých státních útvarů předurčily rozmanitost německé pivní kultury. Současní konzumenti se tak mohou těšit z velkého bohatství druhů a stylů. K německým pivním originálům patří i tři pšeničné variace: tradiční altbier, specialita z hlavního města berliner weisse a gose, jehož chuť ovlivňuje přídavek kuchyňské soli, mletého koriandru nebo třeba jalovce. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
K nejzajímavějším koktejlům, které jsem kdy ve Spojených státech ochutnal, patřily ty od Sama Andersona. V současné době působí jako beverage director v restauraci Mission Chinese v New Yorku. Jeho drinky, stejně jako vše ostatní v tomhle mém oblíbeném newyorském podniku, kombinují hypermoderní styl s neobvyklými ingrediencemi a funky nostalgií. Samovi ale nechybí ani vytrvalost – jak jinak by ostatně mohl běhat maraton? Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
Historii ginu lze samozřejmě odvozovat od počátků destilace a také ze záznamů o surovině, bez níž by nebyl tím, čím je – jalovce. O výhodách spojení alkoholu a jalovce věděli už v 11. století salernští mniši, kteří s jejech využitím vyráběli nejrůznější tinktury a elixíry. První písemná zmínka o bylinném toniku na bázi jalovce se objevila v roce 1269 ve vlámské encyklopedii zaměřené na evropskou faunu a flóru Der Naturen Bloeme. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com
2. 2. 2017
Registrace na konferenci CBA 2017 je otevřena. Tato prestižní akce se uskuteční v termínu 29.4. - 1. 5 .2017 v prostorách brněnského hotelu Orea Hotel Voroněž ****. Více informací zde.
Premiéra krátkého filmu Killer in Red 24. ledna oficiálně uvedla nový projekt Campari Red Diaries, který je nástupcem tradičního kalendáře Campari. Tvoří jej dvanáct filmů vyprávějících příběh koktejlů od čtrnácti barmanů z různých zemí světa. Celý článek naleznete zde: www.atbars.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

1. - 2. 9. 2017
1. 9. 2017
SUMMER BARTENDERS COMP.
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři