Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
Finále české soutěže FINLANDIA VODKA CUP 2010 - PROFESIONÁL a postup do světového finále ve Finsku vybojoval člen Jihočeské sekce CBA a barman BUGSY'S BARU v Praze MILAN ZALEŠ.
Na druhém místě skončil ACHIM ŠIPL a třetí JIŘÍ RICHTER.
Výkon všech tří barmanů potvrzuje vysoku kvalitu a schopnosti členů CBA. Skvělá soutěž organizovaná společností Brown-Forman Czech & Slovak Republics, s.r.o. proběhla v centru Špindlerova mlýna. Milanovi Zalešovi přejem do světového finále mnoho štěstí a jistou ruku!!

Více zde: www.barovenoviny.cz Celá TZ v příloze:
fotogalerie     dokument (238 kB)
Soutěž Finlandia Vodka Cup 2010 jde do svého finále. Do Špindlerova Mlýna se 14. ledna 2010 sjede česká a slovenská barmanská elita, aby za podpory odborné i laické veřejnosti předvedla svůj um
fotogalerie     
Shlédněte video z vyhlášení prestižních cen CZECH BAR AWARDS 2009 www.youtube.com
fotogalerie
Dne 18.12.2009 se v Kuřimi u Brna konala klubová barmanská soutěž v kategori exhibicion flair bartending.
Zajímavé video z akce: www.ktn.cz
dokument (85 kB)

(142 kB)
Na sklonku kalendářního roku 2009, v prosinci, uspořádala Střední škola potravinářská a služeb Brno - Charbulova již devátý ročník kombinovaného setkání nápojových specialistů juniorů BRNĚNSKÝ VÁNOČNÍ POHÁR, soutěž sommeliérů a barmanů.....
fotogalerie     dokument (132 kB)
22. prosince1978 pan Rudolf Slavík odešel do nebeského baru. Připomeňme si tento večer skleničkou lahodného koktejlu LEVIATHAN, se kterým pan Slavík v roce 1934 zvítězill v barmanské soutěži na palube stejnojmenného amerického zámořského parníku.
www.rrs09.cz
Dne 18. prosince vyšel nezávislý test Svařených vín, který proběhl ve spolupráci s Českou barmanskou asociací. Celý testovací maraton absolvoval s reportéry MF DNES generální rozhodčí CBA Miroslav Černík, který prováděl odborné hodnocení testovaných vzorků. O komentář k problematice svařených vín byl apelován také Václav Vojíř. Celé znění naleznete v příloze.
dokument (1.5 MB)
První prosincovou sobotu oslavil pražský ZAPA BAR své druhé narozeniny. A právě tento den byl významný i tím, že se stal členem „PARTNER’S BAR“ České Barmanské Asociace.

Více v přiloženém dokumentu a fotogalerii.
fotogalerie     
Pevně věřím a podporuji šíření svobody myšlení a projevu slova jako základu vztahu a respektu mezi lidmi, totéž platí také vůči nedávnému prohlášení pana Jamese Hoffmanna, ale protože se neshoduji s prohášením Jamese píši proto, abych Vás požádal o váš názor.
Pěna na espressu nebo crema nelze označit za odpad, protože naopak crema nebo pěna je jeden z prvních signálů na rozpoznání espressa, pozná se správná nebo špatná příprava, pozná se kvalita čerstvosti, původ použité kávy.
Crema nebo pěna je výsledkem emulze složené z aromatických látek přítomných v kávě které vytváří vůni a aroma, další důležitý bod k poznání kvality espressa.
Těchto několi slov která se mohu týkat vizuality a chuti, myslím ještě další velmi důležitá věc, katerá se nemůže opomenout je, že crema nebo pěna je předzvěstí toho, zda připravené espresso bude zdravé nebo nezdravé.
Vaše odpovědi můžete publikovat v prostoru pro diskuzi. Děkuji. RobertoTrevisan
www.fivesensescoffee.cz
Předsedou Východočeské sekce CBA byl zvolen na jednání místní sekce dne 12.12.2009 KAREL ZAPALAČ, který ve funkci vystřídal po dvou funkčních obdobích JOSEFA JEŽKA, kterému všichni přítomní poděkovali bouřlivým potleskem.

Karlovi přejeme mnoho elánu a tvůrčích úspěchů v nové pozici.
dokument (505 kB)

«   [ předchozích 12 ]     301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři