Setkání v klubu Phenomen bylo koncipováno jako informační workshop o nadcházejícím finále Czech Bartenders League, které bude hlavním programem konference Abzac hands up! 4. června v brněnském centru Abzac. Zúčastnění finalisté se ale dozvěděli také spoustu užitečných informací o světovém koktejlovém šampionátu – World Cocktail Championship – s letošní lokací konání na portugalské Madeiře. Tam bude české barvy hájit právě vítěz finále Czech Bartenders League a tím pádem český Barman roku 2023.

 

Neocenitelné zkušenosti z minulých ročníků obou jmenovaných eventů finalistům předal Jan Šebek, jenž se zároveň ujal role mentora soutěžících. Další várku tipů a postřehů přidal skrz videorozhovor mnohonásobný účastník koktejlového mistrovství světa Martin Vogeltanz. Detailní pohled do zákulisí fungování jakostní komise na světovém šampionátu přinesl Miroslav Černík, který spolu s prezidentem České barmanské asociace Alešem Svojanovským tuto komisi vede.

 

Napínavou soutěžní atmosféru mistrovství světa účastníkům zprostředkoval test senzorických schopností, jenž je jednou ze semifinálových disciplín. Po zatěžkávací zkoušce čichových a chuťových receptorů se barmani a barmanky rozlosovali do pěti soutěžních skupin a obdrželi propozice k prestižnímu finále Czech Bartenders League.

 

SKUPINA PREMIER WINES & SPIRITS

Filip Bureš

Peter Plieštik

Vítězslav Cirok

 

SKUPINA JAN BECHER PERNOD RICARD

Martin Vogeltanz

Carola Urru

Adam Bohuněk

 

SKUPINA ULTRA PREMIUM BRANDS

Marek Šimůnek

Jan Zlámaný

Jan Lukas

 

SKUPINA RUDOLF JELÍNEK

Barbora Kulhánková

František Dandáš

Nikol Talčíková

 

SKUPINA STOCK PLZEŇ-BOŽKOV

Tomáš Bakaj

Matúš Brath

Mariam Ahmed

 

Seminář by se nemohl uskutečnit bez podpory partnerů Czech Bartenders League, kterými jsou společnosti a značky Premier Wines & Spirits, Jan Becher Pernod Ricard, Ultra Premium Brands, RUDOLF JELÍNEK, STOCK Plzeň-Božkov, Monin a Mattoni 1873.