Účastníky finále Czech Bartenders League 2023, které se jako zlatý hřeb konference Abzac hands up uskuteční letošního 4. června, čeká za několik dní seminář, na němž se dozvědí bližší instrukce a cenné informace k případné účasti na koktejlovém mistrovství světa.

 

Příští úterý 12. března se v pražském klubu PHENOMEN sejde patnáctka nejlepších soutěžících barmanů za minulý rok, z nichž v červnovém finále vzejde Barman roku 2023 – reprezentant České republiky na World Cocktail Championship, které se letos odehraje na portugalské Madeiře.

 

„Finalisté se dozvědí podrobnosti ohledně organizace samotného finále Czech Bartenders League, ale také detaily organizace a průběhu World Cocktail Championship. Chceme jim pomoci s přípravou, aby jejich šance na světový úspěch byly co největší. Součástí semináře bude i losování soutěžních skupin,“ uvedl Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace, která Czech Bartenders League pořádá.

 

Do finále loňského ročníku CBL postoupili Filip Bureš, Marek Šimůnek, Peter Plieštik, Martin Vogeltanz, Jan Zlámaný, Barbora Kulhánková, Jan Lukas, František Dandáš, Nikol Talčíková, Tomáš Bakaj, Matúš Brath, Carola Urru, Adam Bohuněk, Mariam Ahmed a Vítězslav Cirok.