Rozhodlo o tom národní finále desítky nejlepších dvojčlenných týmů, které ve čtvrtek 15. února hostil pražský Bugsy’s Bar. Tým z Brlohu se prezentoval drinkem La Giraldilla sestávajícím z rumu Havana Club 7yo, domácího heřmánkovo-chmelového cordialu a cream sody s bílou čokoládou.

 

„Tomovi s Bárou se podařilo krásně vyjádřit své osobní charakteristiky prostřednictvím vytvořených domácích ingrediencí, které se spolu v koktejlu perfektně spojily,“ ocenil práci vítězů Havana Club Ambassador pro Českou republiku Jakub Vinš, jenž byl spolu s Janem Branišem, Milošem Danihelkou a Vlastimilem Fau jedním ze čtyř porotců soutěže.

 

Podle něj někteří účastníci trošku pozapomněli drinky vybalancovat kyselou složkou, všichni ale použili zajímavé domácí suroviny. „Nejintenzivněji se promítl trend sycení CO2. To dodá koktejlu extra porci lehkosti,“ poznamenal Jakub Vinš s tím, že s rumem Havana Club se díky Cocktail Maestros v Česku soutěžilo po dlouhých osmi letech.

 

Tomáš Nyári s Barborou Kulhánkovou tak budou 4. března reprezentovat tuzemskou barmanskou komunitu na evropském finále soutěže v Londýně a pokusí se v něm obsadit jedno z pěti postupových míst do globálního finále, které se uskuteční v polovině dubna v kubánské Havaně.

 

Zároveň si oba připsali 15 bodů do letošní tabulky Czech Bartenders League.