![](admincba/img-clanky/002/5251.jpg)
Práce s domácími ingrediencemi i sociálními sítěmi, atraktivní finálová kola v Londýně a Havaně nebo hlavní cena v podobě 10 tisíc euro a sběratelské láhve. To jsou největší lákadla letošního ročníku soutěže barmanských dvojic Havana Club Cocktail Maestros.
V Česku se organizátorům přihlásilo 17 dvoučlenných týmů z podniků rozesetých po celé zemi. Pořadatelé ze společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka vybrali následující top desítku finalistů.
Bar 1931: Miroslav Navrátil + Roman Pavelka
Brloh Bar: Tomáš Nyari + Barbora Kulhánková
AnonymouS Bar: Roman Gaudl + Martin Sekerák
Becher’s Bar: Patrik Škamla + František Dandáš
La Casa de la Havana vieja: Lukáš Loritz + Jan Adamovský
Black Wall Cafe & Cocktail Bar: Kateřina Sommerová + Petr Švanda
Escobar: Jakub Baštinec + Eliška Stránská
Hendrix Café: Adam Hroneš + Daniel Bureš
Hemingway Bar: Jirka Vosahlík + Matus Brath
Habañero Music Bar: Petr Březovský + Filip Bureš
Národní finále soutěže Havana Club Cocktail Maestros bude ve čtvrtek 15. února hostit pražský Bugsy’s Bar. „Každý tým připraví čtyřčlenné porotě, jejíž složení prozatím držíme v tajnosti, tři porce soutěžního drinku v časovém limitu 15 minut. Vítězové poletí na evropské finále do Londýna,“ dodává Havana Club Ambassador pro Českou republiku Jakub Vinš.
Za odevzdání soutěžní receptury obdrželo 34 soutěžících po pěti bodech do Czech Bartenders League. Dalších pět bodů získalo 20 finalistů. Je však potřeba být členem České barmanské asociace. Zaregistrovat se dá jednoduše na webu cbanet.cz, základní členství je bezplatné.