Úvodní seminář jubilejního desátého ročníku soutěže Diageo Reserve World Class v České republice se odehrál 23. ledna v prostorách Pavilonu Bohemia na holešovickém výstavišti. Zájem o něj byl rekordní, pořadatelé ze společnosti STOCK Plzeň-Božkov již předem avizovali naplněnou kapacitu. Barmanek a barmanů nakonec dorazila stovka.

 

Od World Class ambasadora Petra Kymly se dozvěděli zadání dvojice soutěžních receptur, které musí obsahovat tequilu Don Julio. Drinky mají „přicestovat“ z budoucnosti, konkrétně z roku 2042, kdy Don Julio oslaví 100 let od založení palírny La Primavera. Koktejly tak budou futuristickými twisty na klasickou Margaritu a Palomu.

 

V semifinále, jež bude na pořadu 4. až 6. března, soutěžící porotcům připraví dvě porce od každého drinku v šestiminutovém časovém limitu. Jména deseti postupujících organizátoři odtajní na semináři 16. dubna.

 

Národní finále se v novém formátu a na prozatím neznámém místě odehraje 20. a 21. května, jeho vítěz bude českou barovou scénu reprezentovat v září na globálním finále v Šanghaji.

 

Za účast na úvodním semináři obdrželi barmani a barmanky jeden bod do letošního ročníku Czech Bartenders League. Za odevzdání receptur dvojice semifinálových koktejlů získají další dva body. Je však potřeba být členem České barmanské asociace. Zaregistrovat se dá jednoduše na webu cbanet.cz, základní členství je bezplatné.