Práce s domácími ingrediencemi i sociálními sítěmi, atraktivní finálová kola v Londýně a Havaně nebo hlavní cena v podobě 10 tisíc euro a sběratelské láhve. Taková lákadla nabízí barmanská soutěž Havana Club Cocktail Maestros, do níž je možné se registrovat již nyní na webu rumu Havana.

 

Soutěž „koktejlových mistrů“ je určena pro dvoučlenné týmy kolegů ze stejného baru, ve kterém pracují s rumem Havana Club 7 yo. Dvojice po shlédnutí kvarteta inspiračních a edukačních videí Maestro Sessions společně vymyslí drink, jenž má být jejich zosobněním. Použít při tom musí minimálně 3 cl rumu Havana Club 7 yo a dvě domácí ingredience, kdy každá reprezentuje jednoho člena týmu.

 

„Každý barman či barmanka uvede zdůvodnění výběru své charakteristické ingredience, proč si do týmu vybral právě daného kolegu či kolegyni a jak se jim spolu pracuje. Cílem je rozvinout diskuzi a kreativitu na téma vybraných ingrediencí a tvorby harmonického koktejlu z rumu Havana Club,“ říká Jakub Vinš ze společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka, která v Česku soutěž pořádá.

 

Dále je nutné přiložit vysoce kvalitní fotografii koktejlu se soutěžní lahví a také fotografii týmu s drinkem a soutěžní lahví. Registrovat se je možné do 15. ledna 2024.

 

Organizátoři 21. ledna vyhlásí desítku českých finalistů, vybírat ji budou také na základě propagace soutěžních drinků v barech a na sociálních sítích podniků i soutěžících. Doporučují proto nenechávat přihlášku na poslední chvíli. Lokální české finále se uskuteční 15. února. Vítězný tým se zúčastní evropského finále v Londýně (4. března), z nějž dále postoupí pět nejlepších dvojic.

 

Globální finále bude od 15. do 18. dubna hostit kubánská Havana. Světoví šampioni se mohou těšit na společné prize money ve výši 10 tisíc euro, sběratelskou láhev Havana Club Maximo, trofej a roli porotců v příštím ročníku.

 

Celá soutěž se odehrává v angličtině. Podmínkou je také mít platný cestovní pas alespoň do října 2024.

 

Havana Club Cocktail Maestros je tak první soutěží nového ročníku Czech Bartenders League. Za registraci a účast v prvním kole získá každý soutěžící pět bodů, dalších pět je za postup do národního finále. V něm ještě získají členové prvních pěti týmů od pěti do jednoho bodu.