El General je doma v srdci Venezuely. Vzniká pod dohledem zkušených tzv. „maestro roneros“ rodinné palírny Destilería Sofa, kteří mají na starosti celý proces výroby rumu, od výběru nejkvalitnější cukrové třtiny až po destilaci, a nakonec dozrávání v sudech.

 

Jeho základ tvoří melasa připravená výhradně z místní cukrové třtiny, vypěstované na území ohraničeném pohořím Andy, řekou Orinoko a Karibským mořem. Destiluje se v kolonovém destilačním přístroji a poté se ukládá k odpočinku do sudů z amerického dubu, jež předtím sloužily ke staření bourbonu. Před ručním plněním do lahví zraje dlouhých patnáct let, což mu propůjčuje jemnost a komplexní chuťový profil.

 

Nový rum v portfoliu společnosti STOCK Plzeň-Božkov svým názvem odkazuje na jednu z nejvýraznějších osobností venezuelské historie. „Inspirací se stal generál Simón Bolívar, jenž pro Venezuelu vybojoval nezávislost. El General tak vzdává hold jeho odkazu a hodnotám, které reprezentuje,“ objasňuje senior brand managerka společnosti STOCK Kateřina Kolomá.

 

Na svou historickou předlohu El General odkazuje rovněž designem. Originální vzhled láhve barevností etikety a některými designovými prvky připomíná uniformu, v níž je Simón Bolívar na dobových i pozdějších malbách zobrazován.

 

El General je určený všem milovníkům prémiového rumu, kteří rádi objevují nové chutě. Ve sklence je potěší už svou tmavě jantarovou barvou a příjemnou vůní s nádechem marcipánu a tóny exotického ovoce, ale také hořké čokolády a nugátu. Rovněž v ústech jim nabídne náznak nugátu, tentokrát ovšem spolu s medem, kokosem a banány. V závěru se do popředí proderou tóny hořké čokolády a para ořechu.

 

Důsledné ruční stáčení El General přímo v České republice, místo dovozu již hotových lahví z Venezuely, umožňuje snížit uhlíkovou stopu až 4,5krát. 

 

Na český a slovenský trh se El General se dostává právě teď. Doporučená maloobchodní cena je 999 Kč.