Sady jako lék pro krajinu – takové je téma letošního 23. ročníku barmanské soutěže Rudolf Jelínek Cup, kterou už zítra v úterý 19. září budou hostit prostory pražského Muzea slivovice.

 

Moravský výrobce destilátů se tak odkazuje na 20. výročí založení firemních sadů ve Vizovicích. „Sady nevnímáme jen jako zdroj surovin, ale také jako důležitý krajinotvorný prvek. Vždyť před stoletím rostlo ve Vizovicích více než 70 tisíc ovocných stromů, na počátku 21. století však už jen zlomek tohoto množství,“ říká vedení společnosti RUDOLF JELÍNEK v oficiálním komuniké k soutěži s tím, že stromy mají také významný ekologický aspekt, protože pomáhají mírnit ztrátu povrchových i podzemních vod.

 

A právě vytvoření drinku inspirovaného tímto tématem je úkolem účastníků Rudolf Jelínek Cupu. Bází koktejlu musí být alespoň 2 centilitry zlaté Vizovické slivovice 2021.

 

„Soutěže by se mělo zúčastnit 22 barmanů a barmanek z Česka a pět ze Slovenska. Oslovovali jsme prioritně partnerské podniky, které s námi spolupracují,“ dodal brand ambassador společnosti RUDOLF JELÍNEK Achim Šipl.

 

Cenou pro vítěze je zápis na putovní pohár a prize money ve výši 500 euro. Druhé a třetí místo obdrží 300, respektive 200 euro. Vyhlašovat se také budou také ceny za nejlepší design a inovaci i talent poroty.

 

Soutěž je součástí Czech Bartenders League o Barmana roku. Její vítěz získá do tabulky 15 bodů.