Jsou rozdány body za druhou letošní barmanskou soutěž spadající do seriálu Czech Bartenders League o Barmana roku České barmanské asociace a tabulka sezony 2023 začíná vypadat zajímavě.

 

Průběžného vedení se díky postupu do česko-slovenského finále soutěže Abuelo Bartender Competition CZ & SK ujal Adam Bohuněk (Bugsy’s Bar) a o bodík tak předskočil vítěze soutěže Diageo Reserve World Class Jana Šebka (Becher’s Bar).

 

Semifinálová kola soutěže s populárním panamským rumem se uskutečnila na konci srpna v Praze a Bratislavě. Tři čeští a dva slovenští semifinalisté míchali své soutěžní koktejly zaplněným podnikům Liquid Office, respektive Cuba Libre, přičemž neměli tušení, kdo z přítomných hostů je ve skutečnosti členem poroty.

 

V pražském semifinále nakonec hodnotitelé z tria Adam Bohuněk, František Dandáš a Marek Šimůnek vybrali prvně jmenovaného, který se tedy 10. listopadu ve federálním finále utká o hlavní cenu – výlet do Panamy – s vítězem slovenského semifinále Martinem Popovskim.

 

Za Abuelo Bartender Competition CZ & SK si tak plný počet 15 bodů za vítězství v české části do Czech Bartenders League připsal Adam Bohuněk, po 10 bodech získali semifinalisté František Dandáš a Marek Šimůnek. Zbylí účastníci mají 5 bodů.

 

Czech Bartenders League zdaleka není nic rozhodnuto. Barmany a barmanky totiž čeká soutěžní superpodzim, v těchto dnech je otevřená registrace hned do tří soutěží – Mattoni Grand Drink, Nikka Perfect Serve a Rudolf Jelínek Cup. V každé z nich se bude hrát o dalších 15 bodů.

 

Nejlepších 15 účastníků Czech Bartenders League postoupí do jejího finále, které bude součástí programu Abzac hands up v roce 2024. Vítěz finále se stane Barmanem roku 2023 a zúčastní se koktejlového mistrovství světa World Cocktail Championship.

 

Do soubojů Czech Bartenders League prozatím zasáhlo 56 soutěžících.