Zvláště milovníky sladších chuťových profilů zaujme Legendario Añejo Oro, novinka z portfolia známé kubánské značky. Těšit se můžete na tóny zralých meruněk a citrusů doplněných o nádech vanilky a dubového dřeva. Na karibském ostrově jej vytvářejí z nejvybranější cukrové třtiny, dozrává v sudech z amerického bílého dubu.

 

„Ron Legendario Añejo Oro je vyráběn tradičními metodami, jejichž výsledkem je intenzivní, ale stále vyvážená chuť. Exkluzivní rum si můžete vychutnat samotný, nebo s kostkou ledu, případně v jednoduchém koktejlu,“ popisuje Kateřina Kolomá, Senior Brand Manager ve společnosti STOCK Plzeň-Božkov, která produkty Legendario v České republice distribuuje.

 

Ta zároveň přidává konkrétní mixologický tip – jednoduchý drink Cuban Ginger. Vysokou sklenici naplňte ledem, přilijte 4 cl Legendario Añejo Oro, šťávu z půlky limetky a dolijte vaší oblíbenou zázvorovou limonádou. Na závěr ozdobte plátky čerstvé limetky.

 

Další dvě novinky pocházejí z ostrova Mauricius, tropického ráje omývaného Indickým oceánem.

 

Mauritius Imperial Reserva v sobě snoubí ostrost sopečného podloží s tropickým podnebím. Nabízí bohatou komplexní chuť, která se vyvíjí s každým douškem. Mauritius Imperial Nectar je pak blendem mauricijských rumů, jenž chuťovým pohárkům předá tóny mandlí, kávy a čokolády. Oba rumy si nejlépe vychutnáte při pokojové teplotě v otevřené degustační sklence. Pořídíte je na e-shopu 1er.cz.