Společnost STOCK Plzeň-Božkov nově rozšiřuje své portfolio ready-to-drink nápojů o tři novinky – Božkov Republica Cuba Libre, Božkov Republica Mojito a Dynybyl Gin Original & Tonic. Tyto příchutě odrážejí poslední trendy i celosvětově rostoucí poptávku po této kategorii nápojů.

 

„Rozhodli jsme se reagovat na nové trendy, přání a očekávání našich zákazníků, která ukazují ohromný potenciál kategorie ready-to-drink nápojů v plechovkách. Jsme přesvědčeni, že se tyto nově připravené nápoje stanou oblíbenými společníky na cestách a nedílnou součástí letních grilovaček, setkání s přáteli a dalších příležitostí,“ dodává Tomáš Hejkal, marketingový ředitel společnosti STOCK Plzeň-Božkov.

 

Předmíchané drinky v plechovkách jsou v poslední době nejrychleji rostoucí kategorií lihovin. Ready-to-drink nápoje za poslední rok více než zdvojnásobily svou hodnotu, přičemž růst pohání lokální značky RTD, které mají více než sedminásobné tržby. Novinky od společnosti STOCK Plzeň-Božkov přitom tvoří většinu všech předmíchaných nápojů, které jsou v Česku k dostání.

 

Podle spotřebitelského průzkumu jsou mezi Čechy nejoblíbenější míchané drinky typu Mojito, Cuba Libre, Piña Colada a Gin Tonik. Češi tedy nejvíce preferují drinky na bázi rumu a ginu. A přesně takové jsou i tři novinky, které společnost STOCK Plzeň-Božkov uvádí letos do prodeje. Prvními dvěma novinkami jsou drinky na bázi Božkov Republica Exclusive White. Božkov Republica Cuba Libre nabízí kombinaci bílého rumu a kolového nápoje s vůní limety. Božkov Republica Mojito zase spotřebitele vábí spojením bílého rumu a čerstvé máty.

 

Kromě Božkov Republica Mojito a Cuba Libre uvádí společnost také klasiku v podobě Dynybyl Gin Original & Tonic. Stejně jako předchozí dvě novinky, i Dynybyl Gin Original & Tonic obsahuje 6 % alkoholu.

 

„Na vývoji receptur pracovala naše laboratoř intenzivně po dobu několika měsíců. Během této cesty bylo potřeba připravit vyšší desítky vzorků, z nichž jsme následně vybrali ty nejlepší. Nové nápoje jsou k dispozici v 250ml balení, jsou naperleny oxidem uhličitým na příjemnou hladinu a nejlépe si je vychutnáte dobře vychlazené,“ dodává k výrobnímu procesu master blenderka STOCKu Petra Lišková.

 

Mimo tyto tři novinky obsahuje portfolio předmíchaných ready-to-drink nápojů další čtyři drinky, které byly na trh uvedeny v minulém roce. Jedná se o Fernet Stock Bavorák Citrus, tuzemák Božkov Originál & Cola s limetkou, vodku Amundsen se sodou a příchutí bezinky a máty a gin s borůvkovým nádechem Dynybyl Gin Violet s tonikem, který získal zlatou medaili na mezinárodní soutěži London Spirits Competition. Spotřebitelé si tak mohou vybrat již ze 7 různých variant míchaných drinků v plechovkách.