Účastníci soutěže pivních specialistů nejdříve absolvovali vědomostní test a poté v pětiminutovém limitu čepovali a servírovali dvě třetinková piva typu světlý ležák. Kromě prokázaných vědomostí a techniky práce se hodnotila také komunikace a vystupování nebo příprava pracoviště.

 

Vítězkou soutěže pivních specialistů se stala Nicol Tabery ze SŠ Brno, Charbulova. Z druhého místa se radovala Tereza Doláková z HŠ Vincenze Priessnitze a OA Jeseník a třetí příčku obsadila Nikola Jirsová ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec. Cenu za nejlepší komunikaci obdržel František Kamenický taktéž ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec.

 

V koktejlové soutěži měli juniorští barmani za úkol připravit v šestiminutovém limitu fancy cocktail o minimálně dvou a maximálně čtyřech alkoholických složkách, za povinného použití piva z portfolia pivovaru Kocour. Celkový objem alkoholických složek v jednom drinku vyjma piva nesměl přesáhnout čtyři centilitry.

 

Nejvíce bodů za předvedený výkon posbírala Kristýna Dluhošová ze SŠ Brno, Charbulova. Její drink Fičák obsahuje whisky Johnnie Walker Black Label 12yo, vanilkový likér Monin, citronový fresh, broskvové pyré Monin a dvanáctistupňový tmavý ležák Kocour. Ozdobu tvoří pomeranč, malina a pomerančová kůra.

 

Na druhém místě skončila Tereza Němcová ze SOŠ a SOU Polička a bronzovou pozici brala Petra Kohoutková ze SSŠG Svídnická, Praha. Cenu za nejlepší komunikaci obdržela Tereza Doláková z HŠ Vincenze Priessnitze a OA Jeseník, nejlepší název koktejlu (Dračí Dech) vymyslel Roman Shyrokoriadov ze SSŠG Svídnická, Praha.

 

Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 19 studentů ze středních škol s gastronomickým zaměřením, Junior Cocktail Competition pak přiměla k účasti 13 studentů. Soutěž by se nemohla uskutečnit bez podpory partnerů – pivovaru Kocour Varnsdorf s.r.o., společnosti Zanzibar s.r.o. a značek Mattoni 1873, Granini a Pepsico.

 

Výsledky Junior Beer Competition

Výsledky Junior Cocktail Competition