Účastníky Diageo Reserve World Class nyní v termínech 6., 7. a 8. března čekají semifinálová kola.

 

Jejich úkolem bylo přijít do neděle 19. února s drinkem typu highball, jenž obsahuje minimálně 3 centilitry whisky Johnnie Walker a alespoň 2 centilitry podomácku vyrobeného cordialu reprezentujícího principy udržitelnosti.

 

Většina barmanů reprezentujících 37 podniků ze 14 měst své kreace samozřejmě odevzdávala na poslední chvíli.

 

„Mám radost z toho, že na úvodním semináři i při odevzdávání koktejlových receptur jsme zaznamenali rekordní účast. Drinky a domácí cordialy jsou na první pohled dle receptur zajímavé a nápadité, nejvíce jsem asi zvědavý na cordial ze zbytku croissantu. Porota to při vybírání dvanáctky postupujících nebude mít jednoduché,“ říká Diageo Reserve World Class ambassador pro Českou republiku Petr Kymla.

 

Ti nejsvědomitější účastníci si díky účinkování v soutěži prozatím zapsali první tři body do tabulky Czech Bartenders League, seriálu barmanských soutěží pod patronátem CBA o Barmana roku. Dva body byly za odevzdání drinku a jeden za účast na úvodním semináři, která však nebyla povinná. Průběžnou tabulku naleznete na stránce Czech Bartenders League.

 

Semifinálová kola se budou na začátku března konat regionálně pro Prahu, Čechy a Moravu. Porota ve složení Vítězslav Cirok, Martin Župina a Anna Postnikova vyhlásí dvanáctku postupujících finalistů 18. dubna na semináři Science of Smoke v karlovarském Grandhotelu Pupp. Dvoudenní české finále se uskuteční 24. a 25. května v Pražské křižovatce, globální finále bude na podzim hostit brazilské São Paulo.