Je dobojováno. Základní část předlouhého druhého ročníku Czech Bartenders League je u konce. Sezona kvůli covidu a s ním spojeným opatřením a omezením trvala tři roky namísto standardního jednoho.

 

První místo v konečné tabulce si vybojoval Jan Lukas z českobudějovického podniku Café Datel. Mezi patnácti nejlepšími, kteří postupují do Grand Prix CBA o Barmana roku, je například i minulý vítěz a účastník letošního koktejlového mistrovství světa Jan Šebek.

 

Poslední letošní soutěží, která rozhodla o definitivní podobě tabulky Czech Bartenders League, byla Diplomático & Co., jejíž česko-slovenské finále se konalo v úterý 29. listopadu v pražském klubu Jazz Dock.

 

Z osmi finalistů Diplomática & Co. jich pět dorazilo z českých a tři ze slovenských barů. A první dvě místa obsadili naši východní sousedé prostřednictvím Ladislava Fajina a Tomáše Lepiše z bratislavského Mirror Cocktail Baru. Poslední body do Czech Bartenders League se tak rozdělovaly třetímu Matúšovi Brathovi, čtvrtém Marku Šimůnkovi, páté Carole Urru, šestému Tomáši Jarmarovi a sedmému Kyrylu Volkovovi.

 

Finále Czech Bartenders League se uskuteční v úterý 30. května 2023 v prostorách brněnského centra Abzac jako hlavní bod programu tradičního eventu České barmanské asociace Abzac hands up. Vítěze z patnáctky finalistů vybere komise složená z osobností české barové scény. Při rozhodování o vítězi se nebere v potaz pořadí před samotným finále. Barman roku má právo reprezentovat Českou republiku na koktejlovém mistrovství světa (World Cocktail Championship) pořádaném Mezinárodní barmanskou asociací.

 

Czech Bartenders League pořádaná Českou barmanskou asociací vznikla nultým ročníkem v roce 2019. Následující tři ročníky musely být spojeny do jednoho kvůli pandemii covid-19.