Vyrovnané drama nabídlo české finále Monin Cupu 2022, které v pondělí 5. září hostilo brněnské centrum Abzac. Jeho tématem bylo vytvoření nezapomenutelného okamžiku skrze prezentaci drinku splňujícího tři hlavní kritéria – zapamatovatelnost, opojnost a jedinečnost.

 

S nesnadným zadáním se dle poroty ve složení Honza Zlámaný, Václav Abraham a Martin Schlamberger nejlépe popasovala Barbora Kulhánková z mělnického Brloh Baru. Na soutěžním pódiu se několika desítkám diváků představila s drinkem Le Chemin složeným z Earl Grey likéru Monin, ginu Jodhpur, domácího heřmánkového cordialu, slaného roztoku, grepového bitteru a tequily El Jimador.

 

„Bára byla nejlepší už v semifinále a nyní pouze potvrdila svou kvalitu. Zdobil ji skvělý storytelling, práce s emocemi diváků i znalosti brandu. Povedlo se jí vytvořit krásně vybalancovaný drink, který navíc sytila oxidem uhličitým přímo z bomby,“ ocenil finálový výkon vítězky člen hodnotící komise a brand ambasador značky Monin pro Českou republiku Honza Zlámaný.

 

Toho potěšilo, že finále bylo velmi vyrovnané a v konečném hodnocení zely mezi dvanáctkou účastníků jen minimální bodové rozdíly. Na druhém místě skončil Patrik Škamla z karlovarského Becher’s Baru a třetí pozici obsadil Lukáš Dratva z pražského Banker’s Baru. „Oba dva zaujali perfektní prezentací a výbornými, vybalancovanými drinky,“ dodal Honza Zlámaný.

 

„Potvrzuji Honzova slova o tom, že vybrat vítěze bylo kvůli vyrovnanosti soutěžících obtížné. Všichni zúčastnění snesli mezinárodní měřítko a jejich drinky také, zaslouží si velkou gratulaci. V neposlední řadě bych rád vyzdvihl profesionální přípravu Monin Cupu v České republice. Už teď se těším na další ročník,“ doplnil Martin Schlamberger, Monin area sales manager pro ČR, SR a Švýcarsko.

 

Vítězka Barbora Kulhánková se může těšit na cestu do Francie, kde bude 6. a 7. prosince reprezentovat Česko na globálním finále Monin Cupu. Druhý Patrik Škamla a třetí Lukáš Dratva pak převzali šeky na prize money ve výši pěti, respektive tří tisíc korun.

 

Každý účastník Monin Cupu, který se profiluje jako soutěž pro mladé barmany do 27 let věku, navíc obdržel body do celoročního seriálu barmanských soutěží Czech Bartenders League o Barmana roku CBA. Soutěž v České republice pořádá společnost Zanzibar s.r.o. ve spolupráci se značkou Monin. Více o předchozích semifinálových kolech čtěte zde.