Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink pořádané Českou barmanskou asociací a společností Mattoni 1873 se letos uskuteční 2. července v Karlových Varech. Do té doby na našem webu představujeme kompletní osmnáctku účastníků soutěže.

 

Chile bude reprezentovat Leticia Bustos se svým drinkem Bienvenido a casa. Obsahuje nealkoholické organické víno odrůd Syrah a Merlot, sirup Red Sangria, sirup s příchutí jablečného koláče, džus z letního ovoce, limetový fresh a perlivou minerální vodu Mattoni. Ozdoben je levandulí, rozmarýnem, zlatým prachem a strouhanou fazolí tonka.

 

V překladu název drinku znamená Vítej doma. „Sama mám rodinu v různých částech světa a hodně cestuji, takže se občas cítím nostalgicky. Tenhle latinskoamerický koktejl by měl dopomoci k lepší náladě,“ říká Leticia, která se rozhodla umístit ozdobné rostlinky do hydroponické lázně, aby se mohly vzhledem k udržitelnosti životního prostředí používat opakovaně. Stejnou myšlenku má i užití krabičky od staršího mobilu místo podtácku.