Jmenuje se Ginbery’s, obsahuje 28 % alkoholu a jeho příprava od nápadu po výsledný produkt trvala asi rok.

 

Sloe giny jsou obecně jedinečnou kategorií ginů, neboť se v nich při výrobě macerují trnky prošlé mrazem, následně se ještě jemně doslazují. Technicky tak jde o likéry, nicméně jejich bohatá tradice a staroanglický původ je opravňuje k zařazení do kategorie ginů. Charakterizuje je trnkově tmavá barva a trpce sladká chuť.

 

Za Ginbery’s Sloe Ginem stojí tým společnosti Zanzibar, která na českém trhu už bezmála čtvrtstoletí distribuuje různé barové produkty včetně sirupů Monin a provozuje e-shop sirupy-koktejly.cz. 

 

„Dali jsme dohromady určitou recepturu dle našich preferencí, ale nenašli jsme pro ni v Česku žádného vhodného výrobce. Klaplo to až se španělskou společností Beveland. Celý proces trval zhruba rok,“ popisuje proces vývoje sloe ginu brand ambassador společnosti Zanzibar Radim Habarta.

 

„Chtěli jsme, aby výsledný gin nebyl příliš agresivní nebo lihový. Raději sladkotrpce nahořklý, s hezkou barvou, obsahem svěžích tříslovin a rozumným obsahem alkoholu. Dali jsme si záležet i na designu lahve a etikety,“ dodává Radim Habarta.

 

Kromě e-shopu sirupy-koktejly.cz je Ginbery’s Sloe Gin k dostání ve 140 vybraných barech po celé České republice. Doporučené letní servírování je na kostce ledu nebo v kombinaci s tonikem. Osvědčil se zejména Franklin & Sons Sicilian Lemon.