Amaethon whisky

 

Této francouzské whisky od výrobce Spiritique z města Angoulême v regionu Cognac propůjčil jméno galský bůh zemědělství. Jde o single malt whisky z dvou druhů ječmene z francouzských polí. Whisky se destiluje metodou pot still na 72 procent. Část destilátu zraje v sudech po prvním plnění bourbonu, část v sudech po druhém plnění. Na závěr stráví ještě několik měsíců v sudech po koňaku. Výsledkem je mladá, svěží whisky o síle 45 procent.

 

Pálenka zlatavě žluté barvy voní po mouce, dřevu, sladu, sušenkách i lesním medu a různém ovoci. Je velmi živé, ale zaoblené chuti. V ústech můžete pocítit nádech dřevěného sudu s pikantními akcenty následovaný škálou kulinářských chutí se závěrem sušeného ovoce. Závěr je aromatický, vyvážený a komplexní.

 

Noces Royales 

 

Likér na bázi francouzského koňaku kobinovaný s hruškou Williams, a to opět od výrobce Spiritique. Jeho jméno v překladu znamená „Královskou svatbu“. Obsahuje 30 procent alkoholu.

 

Žlutou barvu likéru doplňují odlesky jantaru a pomerančů. Ve vůni jsou intenzivně cítit čerstvě natrhané zralé hrušky odrůdy Williams, ale také květinové podtóny, koření, meruňky, mandle. Chuť je alkoholově vyvážená, sladká a zároveň ovocně kyselá, hrušková.

 

Monin Muscovado

 

Společnost Monin rozšiřuje svou nabídku cukrových sirupů tímto produktem. Muscovado sirup chutná po karamelu, zázvoru a melase. Je tmavě hnědý a tuto barvu přenáší i do koktejlů. Chuť melasy pozvedne jakýkoliv rumový či kávový drink.

 

Třtinový cukr Muscovado se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy bez odstranění zbytkové melasy, což má za následek výrazné hnědé zbarvení a výraznou vůni i chuť třtinové šťávy. Nejčastěji se vyrábí na Mauriciu.

 

Capitan Bucanero Coffee elixír

 

Novinka doplňující řadu elixírů značky Capitan Bucanero o kávovou variantu. Základem je opět sedmiletý dominikánský rum doplněný o vybrané přísady, a především o tři druhy kávy Arabica z Etiopie, Brazílie a Nikaraguy. Konzumuje se samotný s ledem či tonikem, ale výborný je také jako digestiv ke kávě nebo na přípravu míchaných drinků. V různých twistech na klasické koktejly umí zastoupit klasický kávový likér.

 

Ochutnat jej čistý anebo s tonikem jste mohli už v srpnu na Abzac Hands up.