Nová barmanská soutěž nazvaná Diplomático & Co, jejímž tématem je lokálnost a udržitelnost, je v plném proudu. Do právě probíhajícího prvního kola se přihlásilo 31 barmanů z celé České republiky.

 

Účastníci měli za úkol vymyslet koktejl na bázi rumu Diplomático Planas nebo Reserva Exclusiva a v období od 16. září do 10. října jej aktivně nabízet v baru. Zapojené podniky v současnosti obchází hodnotící komise, která rozhodne o osmičce finalistů. Ti si to o titul ve dvou disciplínách rozdají 14. října v pražském kině Přítomnost.

 

Výtvory všech 31 barmanů jsou uveřejněny na facebookovém profilu soutěže.

 

 

Nejdříve všichni finalisté namíchají svůj soutěžní drink, druhé kolo se pak bude týkat jen trojlístku nejlepších a jeho zadání nebude předem známé.

 

Vítěz Diplomático & Co získá atraktivní odměnu v podobě cesty do Venezuely, kde nahlédne do výrobního procesu rumu, pozná kolegy z celého světa, ochutná skvělé drinky i lokální kuchyni a užije si špetku latinskoamerické atmosféry. Kromě toho pořadatelé jeho recepturu zařadí do knihy Zero Waste Cocktail Book, kterou po skončení soutěže ve všech participujících zemích vydají. Pěkné ceny obdrží i ostatní finalisté.

 

Soutěž se započítává do celoročního seriálu Czech Bartenders League o Barmana roku České barmanské asociace. Vítěz ligy bude reprezentovat Českou republiku na koktejlovém mistrovství světa IBA.