Kyselé čtení
Citrusy jako nenahraditelný zdroj kyselosti? V koktejlovém světě už to dávno neplatí. Roztoky různých kyselin poslouží jako zajímavá alternativa a dodají drinku nové chuťové vlastnosti.
Knižní putování za drinky
Dva tipy na koktejlovou literaturu zámořské provenience. V prvním případě jde o výlet za tiki kulturou rozložený do osmi kapitol, ve druhém pak s autorem procestujete celé USA a v každém státě poznáte místní typické drinky i podniky, které stojí za návštěvu.
Pozdrav z Martiniku
Dva rumy šité na míru odběratelům mohou pořídit do svých kolekcí čeští milovníci třtinového nápoje. Jedná se o kousky z Private Cask Collection martinické značky Clément, do Česka je přiváží společnost Kratochvílovci.
Smutný konec
Podnikatelských obětí covidu-19 v gastronomii je nepočítaně, často ale není vidět na konkrétní příběhy. Tady je jeden z nich – pivní bar v západočeských Klatovech končí, provozovateli už došly finanční rezervy.
Dávné sládkyně
Dnešní společnost vnímá pivo jako majoritně mužskou záležitost, v pozdním středověku byste ale chlapa u vaření piva hledali jen těžko. Obilný mok tehdy na tržištích vznikal pod rukama žen se špičatými klobouky.
Inovace v Puppu
V Becher’s Baru karlovarského Grandhotelu Pupp vznikl nový barový tým pod vedením Víti Ciroka, předního českého barmana, který předtím působil v L’Fleur Baru. Ten nyní pro slavnou značku dává dohromady mimo jiné také kompletní nápojový program.