Svůj drink, respektive jeho vymazlenou fotku, do soutěže odevzdalo 31 barmanů z různých koutů Česka. Instagramová srdíčka svým favoritům můžete udělovat až do pravého poledne soboty 13. března. Organizátoři poté výsledky soutěže vyhodnotí dle jednoduchého klíče – kdo získá nejvíce srdíček, zvítězí.

 

Tématem soutěže jsou vzhledem k aktuální sezoně zimní drinky. Barmani při jejich vymýšlení měli volnou ruku, museli pouze použít jeden vylosovaný produkt z portfolia společnosti STOCK Plzeň-Božkov. Kompletní galerie je k vidění na oficiálním instagramovém účtu soutěže podpor_sveho_barmana_cz.

 

Za registraci soutěžního koktejlu každý barman obdržel jako podporu v těžké době finanční částku ve výši 1.500 korun určenou k pokrytí výdajů na suroviny. Za zmínku určitě stojí, že barman Lukáš Havlena z plzeňského Forest Baru se rozhodl peníze věnovat na všeobecně prospěšné účely. Svou odměnou nakonec podpořil Českou barmanskou asociaci v jejích vyjednávacích aktivitách s Vládou ČR ohledně podoby kompenzací zasažených gastronomických podniků.

 

Autor nejpopulárnějšího drinku si po vyhlášení výsledků přijde na finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun, barmani na dalších pozicích do pátého místa berou osm, šest čtyři a dva tisíce korun. Za umístění na předních příčkách také soutěžící získají body do celoročního seriálu Czech Bartenders League, jejíž finalisté si to rozdají o postup na koktejlové mistrovství světa.

 

Soutěž Podpoř svého barmana 2 je pokračováním stejnojmenného klání pořádaného v listopadu a prosinci minulého roku. Organizátory k zopakování soutěže přiměl enormní zájem ze strany barmanské komunity.