Ženská radost ve World Class

Dvoudenním finále vyvrcholil na konci února sedmý ročník českého kola barmanské soutěže Diageo World Class. Konalo se v pražských barech Bugsy’s a L’Fleur za velmi přísných hygienických opatření. Z vítězství se historicky poprvé radovala žena – Anna Postnikova z baru L’Fleur, která tak bude Česko reprezentovat na letním světovém finále v Madridu. (úvodní foto: Diageo World Class)

 

Kavárny zavírají

Koronakrize drtí kavárny. Na začátku tohoto roku jich mělo otevřené výdejní okýnko jen necelých 40 procent, v Praze to bylo ještě méně. Některé velké řetězce tak už přistoupily k uzavírání poboček, zbytek se potýká s obrovským propadem tržeb.

 

Jde na to vědecky

Od prvního do posledního ročníku studia na ekonomické fakultě si přivydělával směnami v brněnském baru. Není tedy divu, že nyní Jan Popovský pracuje na diplomové práci s barovou tematikou. Konkrétně zkoumá, na základě čeho si hosté v barech vybírají své favority mezi koktejly a panáky.

 

Nová oblaka nad Prahou

Na žižkovské televizní věži využívají covidové pauzy k renovacím – kompletní proměny se tak dočkal bar Oblaca. A to nejen interiérové, ale i konceptuální. Až se znova otevře, bude sázet na jednoduchost, minimalismus a sofistikované výrobní postupy, jak je tomu nyní obvyklé ve světových koktejlových metropolích.

 

Kam jdou peníze

A na závěr graf od Hospodářské komory ČR vypovídající o tom, jak moc (či spíše málo) zatěžuje schválená podpora podnikatelů v rámci covidu státní rozpočet navržený pro rok 2021.