Designové pražírny

Kde se k pražení kávy snaží přistupovat v moderním duchu? Seznamte se s vybranými pěti pražírnami kávy v Česku, které si potrpí na design – od Dublovic u Příbrami po Brno.

 

Kresba skrze video

On-line soutěžení si v zimním lockdownu užili také baristé. Úkolem 16 účastníků soutěže Milkdown 2020 bylo prokázat své schopnosti v disciplíně latte art – ta spočívá v tvorbě mléčných obrázků na kávovém „podkladu“. S několikakolovým systémem soutěže si nejlépe poradil liberecký barista Jakub Souček.

 

Šéfbarman v Bangkoku

V centru thajské metropole Bangkok stojí luxusní hotel Capella, jehož bar Stella vymyslel a řídí jihomoravský rodák William Pravda. Při zařizování prostoru se inspiroval ženskostí a interiér nechal ozvláštnit například použitím bílého mramoru nebo fialovou barvou. Specialitou menu je párování koktejlů s dezerty.

 

Sláva gastronomii

Nejen jídlo a pití. Současná krize ukazuje, že gastronomie toho člověku ve své obecnosti nabízí mnohem víc. Indikuje kvalitu života v dané lokalitě, poskytuje sociální kontakt a dává příležitost rozvoje místních dodavatelských řetězců.

 

 

---stručně---

 

V Semíně na Pardubicku otevřou veřejnosti prostory historického pivovaru, který vznikl na konci 17. století a je vybaven původní technologií.