Mediální ozvěny

On-line deník Echo24 vydal článek o otevřeném dopisu CBA ministrovi zdravotnictví. Uvedl v něm také informaci, že podle premiéra Babiše kompenzace barům a restauracím postiženým zkrácením otevírací doby nejsou na pořadu dne.

 

V Plzni už zavírají

Plzeňská gastroscéna hlásí první oběť aktuálního vládního nařízené o zkrácené otevírací době. Druhý největší pivovar ve městě, Beer Factory, kvůli klesajícím tržbám nadobro uzavřel svou stejnojmennou restauraci.

 

Rašelina z Čech

Zámecká palírna v Blatné uvedla na trh novou limitovanou edici tříleté single malt whisky Martin’s Barrel. Destilát o síle 53 procent je k dispozici v počtu pouhých 170 kusů, objednat si jej můžete na e-shopu 1er.cz.

 

Whisky k dortu

Párování whisky s dezerty? Tohle téma přináší do gastronomického světa nová Glenmorangie A Tale of Cake. Whisky zraje v sudech po bourbonu a tokajském víně, díky čemuž se může pochlubit obsaženými tóny citrusů, medu a bílé čokolády. Její release doprovází kampaň s párováním k sladkostem, například k ananasovému dortu.

 

Od energií k pivu

Až do loňského roku byl Martin Pacovský vysoce postaveným manažerem ČEZu, nyní buduje skupinu regionálních pivovarů, do níž už patří Znojmo a Jarošov. Věří v komunitní přístup k pivovarnictví a nabízí investování do pivovarů místním patriotům.