Čínské tajemství
Znáte baiju? I když se této pálenky ročně vyrobí miliardy litrů, jen jedno procento opustí v rámci exportu hranice Číny – pořád tedy je co objevovat. Loni s ní například pracovali barmani na koktejlovém mistrovství světa, které se konalo právě v Číně.

Start v ostravské čajovně
K čaji si našel cestu už na studentské brigádě, není proto divu, že dnes je z Honzy Zlámaného jeden z nejaktivnějších členů CBA Czech Teatenders. A v minutovém rozhovoru na sebe prozradil i další zajímavosti.

Luxusní motor dobré nálady
Jak vyrobit láhev whisky za bezmála milion a půl? V palírně Bowmore to vědí – napasujete ji do pístu z motoru legendárního automobilu a pustíte ji na trh počtu 25 kusů. A sběratelský kousek z kategorie luxusních je na světě.

Chininová story
Seznamte se s nizozemskou značkou toniku Double Dutch, za kterou stojí sestry de Haasovy. Na studentských párty jim chyběl sortiment zajímavých toniků, proto se vrhly do tak neotřelých chuťových kombinací jako granátové jablko s bazalkou nebo okurka s melounem.

Divoké moře
Před půl stoletím skončila jedna opravdu dlouhá tradice, a sice povinné fasování dávek rumu na palubách britských plavidel. Když se s tím na sklonku 17. století začalo, činil denní příděl rumu na jednoho námořníka více než půl litru…


---stručně---

Vyšla kniha Barista story, která čtenáře seznamuje s osobnostmi a organizacemi spojenými s kávou.

Heineken přichází s dvěma novými příchutěmi ciderů Strongbow.