Rumfest neohrožen
Opatření kolem koronaviru opět nabírají intenzitě, Rumfestu v pražských Žlutých lázních se však nedotknou – festival třtinové pálenky se totiž uskuteční ve venkovním areálu. Pokud tedy do 22. srpna nepřijdou nové drakonické restrikce, máte se na co těšit.

Dokonalost je v jednoduchosti
Rozdíl mezi centrem Prahy a Hradcem Králové? Na východě Čech na rozdíl od hlavního města především nemůžete míchat koktejly z těch nejdražších surovin. Tomáš Melzer, vyznavač jednoduchých třísložkových drinků, si s tím ve svém baru Blind Lion dokáže hravě poradit.

Jablečná poezie
Na studentské stáži ve Francii ho okouzlily tamní přírodní jablečné cidry, fascinace Jáchyma Klimenta neopustila ani doma v Praze. Dnes z biodynamicky pěstovaných jablek vyrábí cidry vlastní značky, které podobně jako šampaňské kvasí v lahvích a dlouho v nich dozrávají.

Tekuté bochníky
Před tisíciletími vyráběli lidé z chleba či speciálních chlebových placek, ve středověku se ale od tohoto postupu upustilo. Teď si tuto raritu vyzkoušeli v pivovaru Welzl v Zábřehu. Díky pivu Chlebák se navíc využije nespotřebované pečivo z nedaleké pekárny.


---stručně---

Časosběrný spot na Becherovku vyhlásili kritici z vyhlášené „Katovny“ reklamou týdne.

Pivovar Libertas v Úvalech u Prahy loni vznikl na místě někdejší betonárny.

Zisk Bohemia Sektu loni činil 470 milionu korun.