Na sever
Koktejlová štafeta od Jim Beam doputovala společně se sirupem z piva a chilli z Brna do Ostravy. V tamním kinobaru Etáž vznikl twist na New York Sour s velmi atypickým názvem a za použití nealkoholického moravského vína.

Ještě víc na sever
Po úspěchu v soutěži Diageo World Class sedl barman Adrián Michalčík v Praze do letadla a odletěl do Osla psát novou kapitolu své kariéry. Momentálně působí v hotelovém baru Pier 42, jednom z „must visit“ míst norské gastronomie.

Na více použití
Jak vznikal ikonický kelímek KeepCup, díky kterému se před 13 lety začaly z nápojové gastronomie pomalu vytrácet jednorázové obaly? Nejdříve bylo potřeba změnit přemýšlení nejen samotných zákazníků, ale i baristů.

Křížem kávovým krážem
Jen málo lidí v Česku má tak široký rozhled po tuzemských pohostinských podnicích jako Lukáš Hejlík, autor známé Gastromapy. V tomto přehledu doporučuje 14 kaváren nové vlny, v nichž prostě chcete prosedět moře času, od Českého Krumlova po Luhačovice.

Spor o řemeslné pivo
Co je ještě craft a co už ne? Silnou polemiku vyvolal pivovar Starobrno, když označuje své tři novinky v podobě cizokrajných pivních stylů jako craft beer. Slovní spojení totiž není v Česku nijak definováno.


---stručně---

V Louce v moravsko-slovenském pohraničí otevřeli nový minipivovar.

Holba Hanušovice přichází na trh se sudovou variantou nealkoholického piva s příchutí horských bylin.

Nejlepší kávový stout? Prý ho dělají v sokolovském Permonu.

Vznikla nová digitální mapa českých pivovarů.

V Becherovce mají radost z nových pražských kanceláří v Centru Stromovka.