Jak je to s originalitou
Trendy se rozhodně nerodí v mainstreamu, kreativita neznamená opisování na zahraniční stáži a dobrý šéfkuchař by měl mít vlastní podnik do třicátých narozenin. Zamyšlení restauratéra Lukáše Nevyjela nad gastronomií.

Karanténa po americku
Co dělali Newyorčané ve vrcholné fázi epidemie? Pili doma slivovici! Trochu nadnesené, nicméně faktem je, že americké prodeje destilátů Rudolfa Jelínka stouply v koroně o 20 procent. Jinak ale pandemické ztráty ve firmě činí kolem 100 milionů korun, ve Vizovicích se nevyhnuli ani propouštění.

Do pedálů
Káva a cyklistika? To je velice oblíbené spojení. Kromě rituální funkce umí káva sportovcům zvýšit výkon o několik jednotek procent.

Nováčci na scéně
Vyhlídkový bar na Žižkově, pivnice v areálu bývalé továrny Walter i několik kaváren. Zkontrolujte, v kterém nedávno otevřeném pražském podniku jste ještě nebyli.