Whisky v papíru
Se zajímavým příspěvkem k tématu trvalé udržitelnosti přichází značka Johnnie Walker. Její vlastník, společnost Diageo, vyvíjí novou láhev složenou z dřevěných vláken – jde tedy vlastně o papír. Podobného obalu by se měly v budoucnu dočkat i ice tea Lipton nebo limonády Pepsi.

Ze Schwarzwaldu
Oblíbený německý gin Monkey 47 skutečně obsahuje 47 botanicals, které ve Schwarzwaldu skladují vcelku, aby je namleli až těsně před použitím, což ginu dodává silné aroma. Ve své laboratoři palírníci experimentují a zkoušení novinky, v minulosti spolupracovali i s Alexem Kratěnou.

Vojevůdce
Jednoduchý dvousložkový drink Garibaldi se po desetiletích hlasitěji připomíná. Kombinaci Campari a pomerančové šťávy zvládne namíchat prakticky kdokoliv.

Lázeňští pražiči
Luhačovickou pražírnu Lázeňská káva zakládali v roce 2016 s vlastnoručně naprogramovaným pražícím přístrojem. V současnosti nejčastěji praží kávy ze Střední Ameriky a Asie včetně kávy zpracované experimentální tropickou fermentací.

Pocta velikánovi
V centru Brna vzniká pivovar Poupě pojmenovaný po nejvýznamnějším českém sládkovi, jenž zde v posledních letech svého života na přelomu 18. a 19. století působil. Bývalá budova městského pivovaru přestala sloužit svému účelu v roce 1862, výroba se tady znovu rozběhne letos na podzim.

Speciální Starobrno
A ještě jednou pivo v Brně, tentokrát Starobrno, které před časem uvedlo na trh trojici „exotických“ stylů (IPL, APA, RED), které si v Česku kontinuálně získávají oblibu. A sládek Jiří Brňovják nevylučuje, že se na Mendlově náměstí časem pustí i do dalších typů piv.


---stručně---

Tomáš Kubíček v aktuálním dílu svého vlogu Na baru míchá drink Leviathan, jehož autorem je legendární Rudolf Slavík.



Kdy a kam se vydat za gastronomickým zážitkem? Napoví přehled letních food festivalů.