Ambasador World Class
Jak se vybírá nejlepší barman soutěže Diageo World Class? Reaguje soutěž na aktuální trendy? Má česko-slovenská barmanská škola ve světě dobrou pověst? Odpovídá ambasador prestižní soutěže Petr Kymla.

Barům pomůže aukce zážitků
Autoři žebříčku The World’s 50 Best Bars vymysleli dobročinnou aukci, která pomůže gastronomickým podnikům zasaženým pandemickou krizí při restartu. Dražit se budou především zážitky – tour de bar po New Yorku, lahvování bourbonu v Kentucky, balonový přelet nad pyramidami nebo různá setkání s gastronomickými osobnostmi globálního významu. Aukce začíná tento pátek.

Pivovar na vodě
Jeden z pražských minipivovarů sídlí přímo na lodi kotvící na řece Vltavě. Jmenuje se nepřekvapivě Loď Pivovar a kotví nedaleko Štefánikova mostu. Piva tady pojmenovávají podle slavných plavidel, vychutnáte si je ve dvou vnitřních podlažích nebo na vrchní terase.

Haló na sítích
Pokud se sejdou okolnosti, je síla sociálních médií obrovská. Přesvědčil se o tom barista, který odmítl obsloužit ženu bez roušky, a ta ho kvůli tomu na facebooku zkritizovala. V následné reakci virtuální publikum 24letému muži poslalo podporu v celkové výši 90 tisíc dolarů.

Jednoduché kapsle
Zajímavý kompromis mezi kvalitou a jednoduchostí přípravy? Pro vaše domácí popíjení kávy to může být kapslový kávovar. Ty nejlevnější pořídíte už za pár tisíc, jejich obsluhu zvládne úplně každý.