Koktejly v Písku
Neustálé studium novinek a servis koktejlů do pěkného skla v čistém prostředí – v píseckém baru Revolution se snaží jít s dobou. Celkem je tady k dostání 312 druhů alkoholu a majitelé, kteří podnik převzali před dvěma lety, už netrpělivě vyhlížejí to pravé letní počasí.

Rekordní 2019
Dva největší české pivovary loni trhaly rekordy. Oba dosáhly historicky nejvyšších tržeb – Plzeňský Prazdroj 17 miliard, Budějovický Budvar více než tří miliard. Nahoru šel čistý zisk i produkce piva. Letos je však stoprocentně jistý prudký pokles ve všech ohledech.

Minipivovarnické čtení
Čísla, fakta, tabulky, grafy, ale i perličky. To vše obsahuje nová kniha Minipivovary a řemeslné pivovary od Tomáše Maiera. Takto ucelený soubor informací o nejen české craftové pivní scéně je zcela ojedinělý.

Transatlantická celní válka
USA možná zavedou miliardová cla na zboží z Evropské unie. Washington má políčeno mimo jiné i na koňak, šampaňské či gin. Až stoprocentním clem by mohlo být zatíženo také zboží z České republiky, konkrétně káva a víno. Už loni Spojené státy zavedly 25procentní clo na irskou a skotskou whisk(e)y i na některé evropské likéry.

Limonády pomohou
Značky nealkoholických nápojů Pepsi a Schweppes rozjíždějí kampaň „Oživ svůj podnik“, jejímž cílem je pomoci gastronomickým podnikům dostat se ze současné tíživé situace. Do programu by měla být zapojena až tisícovka barů a restaurací. Kampaň poběží na sociálních sítích i v terénu, například v podobě speciálního food trucku.


---stručně---

Už tento pátek se přímo na stanici metra C Ládví uskuteční Beer & Food Festival.

Veletrh For Gastro & Hotel se letos dočká desátého ročníku, v Letňanech jej budete moci navštívit na začátku října.