Ideál je 4,2 stupně
Ve starobylém domě s úžasnou historií, který stojí na plzeňském náměstí, funguje pivnice Lékárna. Místní ležák tady dostanete nachlazený na 4,2 stupně, což je prý tak akorát, abyste ocenili jeho pitelnost i chuťový profil zároveň.

Nebeský mok
Trojjediný jantarový ležák, Stoutovo znamení či Babylonská IPA – nový pražský pivovar Svatý Petr se činí nejen zajímavými biblickými názvy svých piv, ale také povedenou grafikou předního českého autora Pavla Fuksy. Etikety i reklamní plakáty rozhodně stojí za zhlédnutí.

Letem kávovým světem
Káva se sýrem pochází z Finska, s limetkovou šťávou zase ze Španělska. Ve Vietnamu si dokonce pochutnávají na kávě obohacené o našlehaný vaječný žloutek a v Austrálii vymysleli ponuré černé latte s obsahem aktivního uhlí

Pro čaj do Kantonu
Čínské Kuang-čou neboli Kanton bylo v minulých stoletích jediným asijským místem, kam mohly připlouvat evropské lodě pro náklad žádané komodity – čaje. Kromě něj převážely také hedvábí a porcelán, jehož popularita stoupala právě se zvyšující se spotřebou čaje.

Brno je zlatá loď
Brněnská barová scéna šlape na plné obrátky. V Lužánkách se v těchto dnech otevírá hravý Bhar, kde si potrpí na dobře vybavenou laboratoř a kreativitu při vymýšlení domácích surovin. Na Moravském náměstí zakotvil koktejlový truck vznikajícího baru Element a Lidi z Baru vydali knihu Tekutá kuchařka, kterou napsali za dva měsíce při koronavirové pandemii.

Drinky s sebou
Žije to i v Praze – konkrétně v BeBop baru situovaného do prostor hotelu Alcron. Po kompletní rekonstrukci bar krásně prokoukl a aktuálně v něm nabízejí i lahvované koktejly to go.