Devátý ročník českého kola velmi prestižní celosvětové barmanské soutěže.
30. 1. 2023 | slavnostní zahájení 9. ročníku soutěže a seminář Highballin´, hotel Andaz, Praha |
6., 7., 8. 3. 2023 | semifinálová kola pro Prahu, Čechy a Moravu |
28. 3. 2023 | druhý seminář, Prague Bar Show, Praha |
18. 4. 2023 | vyhlášení TOP 12, třetí seminář na téma Science of Smoke, Becher’s Bar Karlovy Vary |
květen 2023 | World Class Cocktail Festival (celý měsíc) |
24.-25. 5. 2023 | Grand finále s šesti nejlepšími barmany a vyhlášení absolutního vítěze, Pražská křižovatka |
podzim 2023 | Globální finále v brazilském Sao Paulu |
Do soutěže se přihlašuje zasláním e-mailu na adresu petr.kymla@stock.cz.
Úkolem účastníků prvního kola (semifinále) je vytvořit koktejl typu Highball obsahující alespoň 3 cl whisky Johnnie Walker Black Label, alespoň 2 cl domácího cordialu a perlivou vodu. Domácí cordial by měl splňovat principy udržitelnosti a zero waste, ideálně být vyroben ze zbytků. Uzávěrka odevzdání (receptura, fotografie, postování na oficiální profil soutěže) je 19. února.
Semifinálová kola se uskuteční 6., 7. a 8. března regionálně rozdělená na Prahu, Čechy a Moravu. Úkolem je namíchat tři porce soutěžního koktejlu v sedmiminutovém časovém limitu. Porota ze všech účastníků vybírá TOP12 (postupuje vítěz každého kola a 9 barmanů a barmanek s nejvyšším počtem obdržených bodů). Vyhlášení TOP12 finalistů proběhne 18. dubna na semináři v Becher’s Baru Grandhotelu Pupp.
TOP12 se utká ve finále ve dnech 24. a 25. května v prostorách Pražské křižovatky ve třech disciplínách, nejlepší pětice pak ve čtvrté disciplíně svede souboj o absolutního českého vítěze. Ten postupuje do globálního finále v brazilském São Paulu.
Účast na úvodním semináři: 1 bod
Zaslání receptury soutěžního drinku: 2 body
Umístění v TOP12: 1 bod až 12 bodů dle umístění