e-mail
heslo

Reset hesla |Stát se členem

MENU
ZAVŘÍT
VŠECHNY SEKCE ASOCIACE

CZECH MIXOLOGIST

ZPĚT

  • O SEKCI
  • SOUTĚŽE A AKCE
  • KLUBY

MISTR KÁVY

ZPĚT

  • O SEKCI
  • SOUTĚŽE A AKCE

CZECH FLAIR TEAM

ZPĚT

  • O SEKCI
  • SOUTĚŽE A AKCE
  • ŘÁD KLUBOVNY

CZECH TEATENDERS

ZPĚT

  • O SEKCI
  • AKCE
  • TEA MASTER CUP
  • SOUTĚŽE JTC

CZECH BEER SPECIALIST

ZPĚT

  • O SEKCI
  • SOUTĚŽE A AKCE

CZECH MIXOLOGIST
O SEKCI

ZPĚT

CZECH MIXOLOGIST
KLUBY

ZPĚT

MISTR KÁVY
O SEKCI

ZPĚT

CZECH FLAIR TEAM
O SEKCI

ZPĚT

CZECH TEATENDERS
O SEKCI

ZPĚT

CZECH TEATENDERS
TEA MASTER CUP

ZPĚT

CZECH TEATENDERS
SOUTĚŽE JTC

ZPĚT

CZECH BEER SPECIALIST
O SEKCI

ZPĚT

CZECH BARTENDERS LEAGUE

MONIN CUP 2024

Soutěž pro mladé barmanské naděje, která klade důraz na kreativitu.

 

 

TERMÍNY

18. 4. 2024 deadline registrace
22. 4. 2024 semifinále Praha, Crazy Daisy
24. 4. 2024 semifinále Brno, Air Café
13. 5. 2024 české finále, Praha, Gabriel Loci
5. 12. 2024 světové finále, Francie

 

 

PRAVIDLA​​​​​​​

Monin Cup 2024 je soutěž pořádaná společností Zanzibar s.r.o. ve spolupráci se společností MONIN. Tato soutěž je součástí Czech Bartenders League.

 

Vítejte na MONIN Cupu, vzrušující barmanské soutěži, jejímž cílem je posunout hranice vašich mixologických dovedností do nových výšin. Ve světě, který přijímá trend No/Low ABV, zveme vás, mladé a talentované barmany, abyste vytvořili alternativní, inovativní a nezapomenutelné nápoje. Jako soutěžící vás vyzýváme, abyste své koktejlové výtvory povýšili nad pouhou chuť, do říše vyprávění příběhů. Kreativita bude pilířem našeho posuzování, povzbudí vás k tomu, abyste přemýšleli mimo zaběhnuté rámce a vytvořili nekonvenční nápoje.

 

 

!!! Receptury odesílejte do 18. 4. 2024 na e-mailovou adresu zlamany@monin.cz. V předmětu uveďte Monin cup 2024 a v e-mailu napiště i ve kterém městě se budete chtít zúčastnit: Praha nebo Brno !!!

 

 

Semifiniálová kola proběhnou 22. 4. 2024 v Crazy Daisy v Praze a 24. 4. 2024 v Air Café v Brně.

 

Finále proběhně 13. 5. v Gabriel Loci Praze.

 

Soutěžící musí být profesionální barman nebo student školy s gastronomickým zaměřením. Věkový limit pro soutěžící je 18-27 let, ročníky narození 1997-2006. Soutěžící může prezentovat v českém nebo anglickém jazyce, musí však být schopen prezentovat v anglickém jazyce na finále soutěže.

 

Letošním zadáním je Low is More. Koktejl musí mít před naředěním maximálně 8 % obsahu alkoholu. Pro výpočet můžete použít například https://www.cocktailcalc.com/

 

Pro vytvoření finálního nápoje musí soutěžící použít alespoň 110 ml jakéhokoli produktu MONIN jako je Le Sirop de MONIN, Le Concentré de MONIN, Pure by MONIN, Le Fruit de MONIN, nebo La Liqueur de MONIN. Je možné použít více produktů MONIN. Soutěžící mohou do svých receptur zakomponovat jakékoli jedlé přísady od značek, které nekonkurují MONIN (sirupy, pyré nebo likéry). Počet a množství použitých ingrediencí je neomezené, pokud jsou bezpečné pro konzumaci.

 

Je povolena pouze jedna domácí surovina, která však musí splňovat následující kritéria: Může se jednat o nálev, bitters, šťávu atd. Domácí sirupy, cordialy nebo podobné produkty musí být založeny na produktech MONIN. Například Ananasový kari sirup by měl být směsí ananasového sirupu MONIN a kari prášku. Pokud používáte domácí sirup, cordial nebo srovnatelný produkt, musí být v receptu součástí i produkt MONIN. Domácí sirupy jsou zakázány, pokud existuje identická příchuť v sortimentu MONIN. Všechny domácí komponenty musí být detailně vysvětleny včetně receptu a předloženy v přihlášce.

 

Soutěžící bude mít 3 minuty na to, aby si připravil své stanoviště. Poté bude mít 10 minut na samotnou přípravu a prezentaci svého koktejlu, vysvětlení jeho inspirace a souvislostí s tématem soutěže. Každý soutěžící připraví čtyři identické porce koktejlu, z nichž tři budou podány porotcům a jedna bude sloužit pro fotografii. Nakonec budou mít soutěžící 2 minuty na úklid stanoviště.

 

Do finále soutěže postupuje 10 nejlepších soutěžících ze semifinálových kol. Finálová desítka bude vyhlášena ihned po skončení druhého semifinále. Vítěz národního kola Monin cup 2024 letí reprezentovat Českou republiku na finále do Francie a jede se stejným koktjelem, s jakým vyhrál národní kolo.

 

Účastí v této soutěži každý soutěžící souhlasí s tím, že dává společnosti MONIN a Zanzibar plné právo používat všechny receptury na koktejly a nápoje vytvořené a prezentované během všech fází soutěže pro jejich použití k publikaci, včetně fotografií a videí pořízených během soutěže.

 

 

BODOVÁNÍ CZECH BARTENDERS LEAGUE​​​​​​​

Účast v semifinále: 5 bodů

 

Účast ve finále: 1 bod10 bodů dle umístění

 

 

VYBRANÉ MEDIÁLNÍ VÝSTUPY​​​​​​​

 

Svět barmanů 1/2023

OFICIÁLNÍ ČASOPIS CBA

Svět barmanů 1/2023

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLEDÁTE PRÁCI V OBORU?

Gastrojobs