Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

Certifikovaní lektoři CBA

Přehled lektorů    Podrobné informace    

Bc. Jiří Bartoň , junior
 

Čápkova 36

602 00 Brno

tel: +420 602 550 547

bartonjiri@email.cz

 
Po absolvování SHŠ Piešťany, nastoupil v roce 1979 do Nočního baru hotelu Voroněž, kde působil na pozici barmana 15 let. Po roce 1992, kdy byla založena HŠ Brno začal pracovat jako učitel odborných předmětů.V této škole působí dodnes.Barmanské kurzy realizuje od r.1993. V roce 2011 ukončil studium VŠOH v Brně. V současné době působí jako vedoucí školní gastronomie.
Ing. Milan Bočkai
 

Jaroslava Vrchlického 2709

438 01 Žatec

tel: +420 604 779 839

bockai@cbanet.cz

 
Po absolvování SOU v oboru kuchař – číšník a maturitní zkoušce pracoval ve veřejném stravování. Prošel pozicemi kuchař, šéfkuchař a zástupce provozního, ve kterých získal potřebné praktické zkušenosti. Následně převzal odpovědnost za franšízový koncept Švejk restaurantu, pracoval externě ve službách pro Pražský hrad, Obecní dům, Žofínský palác a další. Od roku 2007 působil jako učitel odborných předmětů na hotelových školách. Vystudoval vysokou školu s akademickým titulem Ing. Je spoluzakladatelem sekce Czech Beer Specialist. V roce 2016 založil ,,Pivní školu,, pro vzdělávání v oblasti piva. Je komisařem soutěží CBA.
Jiří Boháč
 

Herlíkovická 1000/24

19700 Praha 9 - Kbely

tel: +420 777901980

bohac@cbanet.cz

 
Od roku 2001 pracuje v gastronomických provozech zaměřených na čajovou kulturu. Nejprve na pozici obsluhy, následně pak jako provozní největší pražské čajovny a arabské kafírny. Od roku 2003 pracuje jako manažer sítě pražských čajoven. V roce 2004 se stává 1. českým freelancerem nabízejícím služby čajového cateringu. Stává se mimo jiné dvorním teatenderem časopisu RESPECT a firmy LMC. Jeho posláním se stává rozvoj a šíření čajové kultury mezi širokou veřejnost. Zkušenosti sbírá na nejrůznějších společenských a kulturních akcích. V roce 2012 je zakládajícím členem nově vzniklé odborné sekce CBA s názvem CZECH TEATENDERS. Jako vedoucí této sekce usiluje o zkvalitnění vzdělávání o čaji. www.cajovybar.cz
Petr Čapek
 

Litvínovice 115

370 01 České Budějovice

tel: +420 602 409 032

capek@gastrokafe.cz

 
Absolvent střední odborné školy v oboru gastronomie. V oboru pracuje 25 let z toho 8 let se na plno věnuje kávě. Účastní se jako rozhodčí baristických soutěží, provádí semináře pro baristy "Výroba správného espressa". Získal certifikát: Latte art, The Italian Caffee Academi Teorie a praxe Espresso Cup Tasting a italské směsi, Barista a Basic barista.
Martin Eichenbaum
 

Budovatelská 458

708 00 Ostrava - Poruba

tel: +420 775 791 077

barman-ostrava@seznam.cz

 
Absolvent SOŠ AHOL s.r.o., obor hotelnictví a turismus. Členem CBA je od roku 1996. Největší barmanské soutěžní úspěchy: 1.místo Jagermeister cup 1999, 3.místo Verpoorten cup 2006, 3.místo Hot cup 2000. Hodnotící komisař CBA, lektor CBA. Majitel barmanské agentury Cocktail & bar servis zajišťující barový catering, barman show, barmanské kurzy, atd. Provozovatel Coffee & cocktail baru FIFTY-FIFTY.
Eva Hlaviznová
Vyučena v oboru číšník – servírka, SEŠ s maturitou, Institut obchodní výchovy, DPS, Barmanský kurz - M. Lupač. Pracovní pozice: servírka, vedoucí provozovny, Restaurant manager, Bankett manager, Bar manager, F&B manager. Pedagogická praxe: Mistrová odborného výcviku, vedoucí střediska praktického vyučování, učitelka odborných předmětů. Majitelka barmanské školy, cert. International Education Society Ltd. London, GB.
Bc. Radim Janoušek
 

Na Vodoteči 376

250 81 Nehvizdy

tel: +420 604 791 142

radim@barhigh.eu

 
Barmanskému boru se intenzivně věnuje více jak 20 let. Po odchodu z pražského baru Bugsy’s v roce 2005, založil Barový institut.
Vzdělání: VŠ
Praxe: Parlament ČR, Pražský Hrad, Hoffmeister, Bugsy’s bar, Praha 1991-2005
Firma: Bar High s.r.o.
Ing. Dana Johnová
 

Cyprichova 709

149 00 Praha - Háje

tel: +420 775 963 272

danajohnova@seznam.cz

 
Vystudovala Hotelovou školu v Praze. Celý život pracovala v gastronomii, své zkušenosti sbírala jak v uzavřeném tak otevřeném stravování. Od roku 1989 učí na První soukromé hotelové škole v Praze 8, kde se zabývá převážně barmanstvím. Její studenti se umisťovali na předních místech soutěží pořádaných CBA. Od roku 1999 učí gastronomické předměty převážně Nápojovou gastronomii spojenou s barmanstvím na VŠH v Praze. Její studenti pracují po celém světě za barovými pulty a reprezentují Českou republiku jako velmi kvalitní základnu barových pracovníků se kterými se po světě musí počítat.
Goran Jozić
 
 
Narodil se v roce 1969 v Tuzle, Bosna a Hercegovina. Od roku 1992 žije a pracuje v České republice. V roce 2002 otevřel vlastní pražírnu kávy a kavárnu Orient Coffee v Plzni. Je absolventem kurzů od Luigia Lupi a Roberta Trevisana. Je vyhledávaným lektorem baristických kurzů a certifikovaný komisař na soutěží baristů. Jako lektor působí i ve Škole kávy v Praze. Jako uznávaný odborník na přípravu kávy v džezvě organizuje od roku 2016 populární soutěž Džezva - Ibrik Cup.
Tomáš Kubíček
Barmanství se věnuje od roku 1998, kdy absolvoval základní barmanský kurz na SOU „U Krbu“ v Praze. Profesionální praxe za barem začala s uznávaným barmanem Romanem Uhlířem, který ho po ukončení kurzu ve své barmanské škole R.U.Shop bral na prestižní cateringové akce. Od té doby se Tomáš začal věnovat stylu „Flair bartending“ a cestoval po ČR se svou barmanskou show. Zkušenosti Tomáš sbíral v barech doma i v zahraničí, jako manager ve známých pražských restauracích, klubech a také v cocktail cateringu, kterým se zabývá dodnes. Účastnil se flairových, ale i klasických soutěží po celé ČR i Evropě. Z posledních úspěchů můžeme zmínit např. 1. místo na Cointreau Championship 2014 v ČR a 3. místo z finále evropského šampionátu v Německu. Nedávno otevřel nové moderní školící centrum „Česká Barmanská Škola“ v Praze, kde působí jako lektor. Více na www.BARMAN.cz.
Jaroslav Labounek
Vzdělání: SVVŠ s maturitou, Institut obchodní výchovy, DPS, Specializační kurz pro číšníky a nápojáře – B. Pavlíček, Absolut Akademi Ahus Sweden, Podnikatelská Akademie NFHR. Pracovní pozice: číšník, barman, vedoucí provozu, vedoucí provozovny, ředitel, Bar manager, F&B manager, Director of operation. Pedagogická praxe: zást. ředitele pro praktické vyučování. Zahraniční praxe: SNR – barman, Bar manager. Laureát domácích i zahraničních barmanských soutěží. Člen DBU – Deutsche Barkeeper – Union e.V a AHR – Asociace hotelů a restaurací ČR. Majitel Barmanské školy. Publikační činnost: ŠKOLA MIXOLOGIE © 2009.
Karel Mayer
 

Blahoslavova 6

750 02 Přerov

tel: +420 730 926 744

freixenetmayer@seznam.cz

 
Vyučil se v Interhotelu Imperiál Ostrava. Vystudoval SHŠ a SEŠ s maturitou. Absolvoval barmanskou akademii Bohumila Pavlíčka. Provádí poradenskou činnosti v oblasti gastronomie a pořádá barmanské kurzy, odborné ukázky a semináře. Praxe: Expo 92 ve Španělsku, dále v Rakousku a Německu. Je členem CBA a zakládajícím členem Šejkr – Klubu při ČSVTS, je předsedou MS sekce CBA a členem prezidia CBA. Dvě volební období zastával funkci viceprezidenta CBA. Je nositelem titulu vicemistr světa IBA a mistra světa za techniku IBA, je několikanásobným barmanem roku, vítězem Grand prix CBA, vítězem Grand Mattoni, vítězem Dunajského poháru v Rakousku a mnoha dalších soutěží u nás i v zahraničí. CBA reprezentoval v Kanadě, Japonsku, Švédsku, Rakousku, Finsku za polárním kruhem, Polsku, Brazílii, Portoriku, Taiwanu, Slovensku, Slovinsku, Maďarsku, Německu a USA.
Ing. Zdeněk Nepustil
 

Mírová 1386

349 01 Stříbro

tel: +420 732 140 323

info@dobrecaje.cz

 
Od roku 1989 se zajímá o čaj a čajovou kulturu v Čechách i ve světě. Od roku 2006 cestuje za čajem (Thajsko, Vietnam, Čína, Kambodža). Členem Czech Teatenders, na soutěžích Czech Teatenders působí jako garant, komisař, školitel a trvale zajišťuje support v oblasti soutěžních čajů. Pořádá přednášky o čaji, publikuje v časopisech a popularizuje čaj i čajovou kulturu v médiích.
David Neumann
 

Táboritská 17/26

130 00 Praha 3

tel: +420 604 847 808

neumann@cbanet.cz

 
Několikanásobný mistr ČR a vicemistr Evropy ve Flair bartendingu. Začal s barmanstvím v roce 1997, kdy absolvoval na SHŠ v Praze základní barmanský kurz. Od této doby se David začal zabývat stylem zvaným Flair neboli Free style bartending. V roce 2000 získal svůj první titul mistra ČR v tomto stylu a následně toto umístění obhájil ještě třikrát. Zkušenosti David načerpal v barech doma i v zahraničí a dále v barovém cateringu, kterým se zabývá dodnes. Zúčastnil se více jak 35 flairových soutěží po celém světě a jeho nejlepší umístění bylo dvakrát druhé místo na mistrovství Evropy a sedmé místo na mistrovství světa. Všechny své zkušenosti a poznatky by David rád předával dál ve své barmanské škole, která se snaží o dlouhodobé vzdělávání a rozvoj barmanů. www.davidneumann.cz
Zdeněk Plášil
 

Fibichova 351

390 02 Tábor

tel: +420 736 213 426

plasil@cbanet.cz

 
V letech 1993 až 1998 absolvoval v Táboře středoškolské studium v oboru gastronomie. Od roku 1997 je členem CBA. Zúčastnil se desítek barmanských soutěží, z nichž v několika zvítězil. Pracuje jako barman v restauraci El Cid v Plzni. V roce 2009 založil vlastní gastronomickou firmu Spirit of Cocktail. Je místopředsedou Západočeské sekce CBA.
Roman Pospíchal
V gastronomii pracuje od 15ti let, posledních 12 let se věnuje intenzivně práci s kávou, jako barista společnosti Tonino Lamborghini Espresso. Významné úspěchy jako Barman: Donau Cup 1992-1994, Bacardi Grand Prix 1992, Martini Grand Prix CBA 1992, Valašský Pohár - několik ročníků, Absolut Cup 1995, V roce 1995 nastoupil, jako obchodní zástupce společnosti United Distillers (Guinness- DIAGEO), kde zaváděl na trh značky, jako je Johnnie Walker, Bailey´s, Smirnoff a další. V roce 2001 se vrátil opět za barový pult ve vlastní společnosti a agentuře popCafe Bar & School a začal se věnovat kromě Cocktailů a to po setkání s guru kávy p. Roberto Trevisanem, dále se mé kroky začaly více orientovat na správnou přípravu kávy. V roce 2013 se stal MISTREM KÁVY CBA. byl členem SCAE do roku 2011. V současné době spolupracuje s aspiranty na Lektory CBA v Bar Akademii Brno, a to s Davidem Švábenským a Adamem Troubilem, kteří v roce 2016 již budou moci po 3 letech vstoupit do Lektorské skupiny CBA.
Martin Smolný
 

Dašická 1750

530 03 Pardubice 3

tel: +420 608 063 447

martin.smolny@martinisbar.cz

 
Je vyučen v oboru číšník zakončený učňovskou zkouškou a maturitou. V oboru pracuje od roku 1983 a od roku 1987 na postech barman, chef barman a bar manager. Od roku 1988 je aktivním členem CBA. V roce 2003 založil MARTINI’S CAFÉ - COCKTAIL BAR v Pardubicích, který získal ocenění: finalista Bar Awards Café bar 2009, Partner’s Bar CBA atd.. Na barmanských soutěžích se dlouhá léta umísťoval na medailových místech, získal titul Barman roku. V roce 2002 po získání titulu vicemistr světa FINLANDIA CUP ukončil svoji aktivní soutěžní karieru. Nyní se zúčastňuje soutěží jako odborný komisař. V roce 1996 založil BARMANSKOU ŠKOLU a je zakládajícím členem lektorské skupiny CBA, kde je jedním z velmi vytěžovaných lektorů, který vždy pracuje s nejnovějšími poznatky z oboru a moderní výukovou technikou.
Bc. Achim Šipl
Vystudoval Hotelovou školu v Liberci, absolvoval workshopy a vzdělávací akce po celé Evropě i za oceánem, Cognac, Campari, Licor 43, Ron Barcelo, Havana club, Champange apod. 20 let praxe v gastronomii. Vlastnil a provozoval několik barů a clubů např. ShakeClub 66, koktejlový bar Tutti-Frutti. Aktivní člen CBA od roku 1997, účastník mnoha národních a mezinárodních soutěží, CUBA, LOTYŠSKO, CHORVATSKO, SLOVINSKO, SLOVENSKO. Držitel významných trofejí: 1. místo Horký pohár 2000-2001, 1. místo Slovinsko – mezinárodní mistrovství 2001, 1. místo Becherovka – Slovensko 2002, 1. místo Havana Grand Prix 2002, účast na světovém finále Havana Grand Prix na Kubě 2004, 1. místo Mattoni Grand Drink nar.k. 2007, 2x 2. místo Finlandia cup 2005 a 2010, nejlepší středoevropská technická práce 2010 – Slovisko. Autor knihy Horké nápoje. Prezentace zde: http://www.stream.cz
David Švábenský
Zakladatel a majitel Bar akademie v Brně, kde se věnujeme vzdělávání gastro-nadšenců, milovníků gastronomie, zaměstnanců horeca a studentů. Po absolvování hotelové školy v Brně pracoval jako barman v brněnském podniku, kde se vypracoval na pozici šéfbarmana. Později začal budovat vlastní cateringovou společnost Koktejly Brno. S týmem barmanů dnes společnost Koktejly Brno realizuje přes stovku akcí ročně se zaměřením na koktejlový servis, řízené i neřízené degustace destilátů a nově také přípravy kávy. Práce je jeho koníčkem a proto se stále snaží sledovat ty nejmodernější trendy. Je aktivním členem CBA a komisařem pro soutěže CBA. Účastní se také barmanských soutěží, kde jeho posledním úspěchem bylo 1. místo na Johnnie Walker Cup 2015 a s radostí se také podílí na přípravě mladých barmanů na juniorské soutěže.
Bc. Helena Trantírková, DiS
 

Kladivova 4

602 00 Brno

tel: +420 775 317 590

Trant.Helena@seznam.cz

 
Helena Trantírková působí v gastronomii již více jak 12 let. První setkání s čajem proběhlo při práci provozní v tradiční čínské čajovně v Brně, kde se o chod podniku starala více jak tři roky. Sledovala vývoj a trendy v čajové oblasti, organizovala řízené degustace, začala s čajovým cateringem v Brně a jezdila s čajovým barem po gastronomických festivalech. V roce 2016 se zúčastnila mezinárodní soutěže Tea Master Cup a v roce 2017 se umístila na krásném druhém místě v kategorii Tea Pairing. Od té doby aktivně působí v rámci CBA. Za sebou má již první kurzy a dále pracuje na podkladech pro výuku čajové kultury. Za čajem se podívala zatím jen do Číny, ale její cesta tím rozhodně nekončí.
Tomáš Zahradil
 

Havlíčkova 868

757 01 Valašské Meziříčí

tel: +420 602 555 785

zahradil@cbanet.cz

 
Pracuje v oboru gastronomie od roku 1990. V roce 1993 založil vlastní firmu se zařízením pro gastronomii. Je certifikovaný komisař CBA. V roce 2009 získal mezinárodní certifikaci SCAE pro 1. a 2. stupeň BARISTA.
Karel Zapalač
Absolvoval středoškolské vzdělání v oboru gastronomie zakončené maturitní zkouškou + DPS. V oboru pracuje 39 let z toho 26 let jako barman. Od roku 1988 členem CBA. V roce 1993 založil vlastní gastronomickou firmu. Získal mnoho ocenění: Šestinásobný barman roku v letech 1999-2004, Trojnásobný vítěz Hot Cup, vítěz Matoni Grand Drink 1999, Vítěz Finlandia Cup – Mistrovství Finska – Laponsko 2000, vítěz Southern Comfort – New Orleans, Mistr světa - techniky práce v Singapuru 2000. Významné soutěže: Mistrovství světa Singapůru 2000, Brazilii 2001, Slovinsku 2002, Španělsku 2003, USA 2004, Finsku 2005. V roce 2001 založil BARMANSKOU ŠKOLU KARLA ZAPALAČE. Je předsedsedou Východočeské sekce CBA.
31. 10. - 1. 11. 2017
PRAGUE BAR SHOW 2017
3. - 4. 11. 2017
Whisky Life! Prague 2017
3. - 4. 11. 2017
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři