General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
To, co jste v kancelářích, v jednacích místnostech nebo na greenech nestihli nebo nemohli prohovořit, přesuňte na jiná místa. Často používané věty při dohodě schůzky míří tam, kde je káva hlavním produktem a lákadlem. Přitom však velká část z vás právě na tomto "bezpečném" místě chybuje. Bez znalostí korektního chování v kavárně se vydáváte na tenký led a můžete negativně ovlivnit dojem z vaší osoby. Také zde platí jistá pravidla a doporučení, jak se chovat a jak kávu pít. Znáte je všechny?
CBA přichází po loňské úspěšném Abzac Grand Openingu, který navštívilo během jediného dne 1080 osobností, s novým pravidelným eventem „ABZAC HANDS UP“, jenž se uskuteční 12. dubna 2019 od 10 do 22 hodin.
Barman Pavel Tvaroh je takový Sherlock Holmes v mixování nápojů. Chvílemi se zdá, jako by vůbec nevěděl, co dělá. Přitom si všímá i nejmenších detailů.
Vážení členové CBA,

srdečně vás zveme na VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE z.s., dne 17.3.2019 do našeho vzdělávacího, kulturního a společenského centra ABZAC od 12:30 do cca 18:00 hodin.
Revoluční změna čeká v roce 2019 soutěže profesionálních barmanů organizované pod hlavičkou České barmanské asociace. O Barmana roku v klasické profesionální kategorii se bude od nynějška soutěžit zcela jinak než doposud – startuje nultý ročník Czech Bartenders League!
Fernet Stock v čisté podobě je s ohledem na svůj bylinný základ skvělým aperitivem i digestivem, své místo má ale i v šejkrech a míchacích sklenicích. První drinky s jeho využitím začaly vznikat patrně už za první republiky. Nejznámější je zcela jistě o poznání mladší Bavorák a mezi barmany a znalci koktejlové kultury také Moravský kohout.
Jak nejlépe zvládnout zimní chmury, než s šálkem dobrého horkého nápoje. Kromě výborného čaje existuje spousta tipů na alkoholické i nealkoholické nápoje, jež dokáží příjemně zahřát a potěšit. Než se rozhodnete pro jakýkoliv horký nápoj, mějte na paměti, že by se neměly pít úplně horké.
Máte rádi svět mixologie, nechybí Vám barmanské zkušenosti a komunikační dovednosti, dokážete čelit výzvám? Pak možná právě vy můžete svou budoucí profesní cestu spojit s Licor 43. Více informací v přiloženém dokumentu.
Bez ohledu na to, zda šejkrujete klasickým způsobem nebo zda používáte tzv. double shake, dry shake či hard shake, během jediné rušné noci v koktejlovém baru v šejkru protřepete stovky drinků. Měsíčně je jich pak až několik tisíc. Není proto divu, že se mnozí barmani po letech za barem potýkají s bolestmi svalů a nevyhýbají se jim ani zranění, často opakovaná. Opravdu to tak musí být, nebo existuje cesta, jak se těmto obtížím vyhnout?
Česká produkce šumivých vín bývala vysoce ceněna. Například ve dvacátých letech minulého století se v jídelních vozech vlaků Praha-Vídeň servíroval sekt Lobkowicz Mělník a slovenský Château Palugyay, který byl mimochodem velmi úspěšný exportně a podával se i na palubě Titanicu. Šumivá vína zůstávají v našich končinách populární dodnes – dle statistických dat Celní správy České republiky se v loňském roce v Česku vypilo 19,3 milionu láhví šumivých vín, a jedná se tak o zhruba 6% nárůst oproti předchozímu roku.
Plzeňští pivovarští bednáři mají za sebou rozhodující krok, díky kterému se mohou ucházet o zápis na listinu světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Ministr kultury Antonín Staněk v minulých dnech oficiálně schválil zapsání bednářského řemesla v Prazdroji na národní Seznam nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky.
Každý rok je to stejné – dvakrát tolik hostů než jindy, velké rezervace a natlakované emoce personálu, který marně hledá čas i na rodinu, natož na sebe. Pro číšníky, kuchaře i manažery znamenají Vánoce nepřetržitý maraton. Jak doplnit energii a vydržet až do Silvestra?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

24. - 25. 8. 2019
31. 8. - 1. 9. 2019
RUMFEST Berlin 2019
5. 9. 2019
6. - 7. 9. 2019
SETKÁNÍ LEKTORŮ CBA 2019
6. - 7. 9. 2019
Svět barmanů 2/2019
Job offer
Medial partners
Special partners