Účastníci soutěže pivních specialistů nejdříve absolvovali vědomostní test z oblasti výroby a servisu piva a poté čepovali a servírovali tři třetinková piva typu světlý ležák – Studentská desítka od pivovaru Kocour – stylem na hladinku z výčepního kohoutu Nostalgie do sklenice Tübinger. Kromě prokázaných vědomostí a techniky práce se hodnotila také komunikace a vystupování nebo příprava pracoviště.

 

Vítězem soutěže pivních specialistů se stal František ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec. Z druhého místa se radovala Nikola Jirsová ze SHŠ Bukaschool Most a třetí příčku obsadila Viktória Skočovská ze SŠ Brno, Charbulova. Cenu za nejlepší komunikaci obdržela Tereza Doláková z HŠ Vincenze Priessnitze a OA Jeseník.

 

V koktejlové soutěži měli juniorští barmani za úkol připravit v šestiminutovém limitu fancy cocktail o minimálně dvou a maximálně čtyřech alkoholických složkách, za povinného použití piva z portfolia pivovaru Kocour. Celkový objem alkoholických složek v jednom drinku vyjma piva nesměl přesáhnout čtyři centilitry.

 

Nejvíce bodů za předvedený výkon posbírala Sára Šmerdová ze SŠ Brno, Charbulova. Její drink Kocourova helikoptéra obsahuje whiskey Jack Daniel’s, likér Monin Lime Verte, sirup Monin Karamel, pyré Monin Mango, citronový fresh, vaječný bílek, zástřik citronovou tinkturou a světlý dvanáctistupňový ležák Kocour. Ozdobu tvoří pomerančová kůra.

 

Na druhém místě skončil Roman Shyrokoriadov ze SSŠG Svídnická, Praha a bronzovou pozici brala Petra Kohoutková taktéž ze SSŠG Svídnická, Praha. Cenu za nejlepší komunikaci obdržela Michaela Jílková ze SHŠ Bukaschool Most, nejlepší název koktejlu (Rainbow Mint) vymyslela Soňa Šťastná z VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf.

 

Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 21 studentů ze středních škol s gastronomickým zaměřením, Junior Cocktail Competition pak přiměla k účasti 12 studentů. Soutěž by se nemohla uskutečnit bez podpory partnerů – pivovaru Kocour Varnsdorf s.r.o., společnosti Zanzibar s.r.o. a značek Mattoni 1873, Granini a Pepsico.