General partners:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      
abzac hands up
Jedna z teorií o vzniku slova koktejl odvozuje jeho původ od kalíšku na vejce zvaného coquetier, který pro přípravu nebo servis drinku kombinující jeho vlastní bitters s brandy a cukrem používal neworleanský lékárník Antoine Amédée Peychaud. Nejstarší dochovaná definice koktejlu z roku 1806 tuto možnost sice vyvrací a přesouvá pozornost k Old Fashionedu, nicméně příběhu Sazeracu to na zajímavosti rozhodně neubírá.
Zdeněk Kaštánek je jednou z nejuznávanějších osobností v barovém průmyslu. Jeho jméno dobře znají nejen v jeho rodném Česku a dalších evropských zemích, ale také na dalších kontinentech. Zdeněk dvakrát zastupoval Velkou Británii v globálních finále barmanských soutěží a několikrát se ocitl v užších nominacích na International Bartender of the Year na Tales of the Cocktail.
Novým prvním viceprezidentem České barmanské asociace se stal Martin Vogeltanz. Rozhodla o tom volba účastníků výroční členské schůze asociace, která se uskutečnila v neděli 17. března v brněnském centru Abzac.
Je to zřejmě jedna z prvních věcí, kterou jste se jako děti z běžné etikety - tedy součásti korektního chování - naučili. S tatínkem na prahu dědečkova domu, s maminkou v obchodě, s učiteli na ulici. Pozdrav tam byl s vámi. Podle toho, kdo byl tím zdraveným, se také míra vašeho zájmu o zdravení zvětšovala nebo zmenšovala. Různé pamlsky způsobovaly dětský Pavlovův efekt a zdravení šlo, pod příslibem nebo v očekávání těchto prvních úplatků, mnohdy tak jaksi automaticky.
Barmanská rodino,

srdečně vás všechny zvu k účasti na prestižním barmanskou soutěž MATTONI GRAND DRINK, zařazené do bodování CZECH BARTENDERS LEAGUE. Letošní ročník nominačního kola se uskuteční v úterý 2. dubna, tradičně v baru ŽLUTÁ PONORKA – POETIC COCKTAIL BAR v Českých Budějovicích.
Jako příslušník tehdejší zlaté mládeže neměl problém užívat si svodů dospívání. Když mu ale bylo šestnáct, unesli ho piráti, a on strávil šest let v zajetí. V něm prozřel, obrátil se na víru a zdárně uprchnul. Stal se z něj kněz, jenž osobně pokřtil 120 tisíc lidí a založil 300 chrámů. Takový je průřez thrillerovým životním příběhem svatého Patrika, patrona všech Irů. Jeho svátek připadající každoročně na 17. března oslavíme o nastávajícím víkendu.
V Číně je plně oxidovaný čaj nazýván červený, jinde ve světě černý. V Číně je tato sorta pojmenována na základě barvy nálevu, v jiných zemích zase odpovídá barvě listu. Jak možná tušíte, dalším čajem, který ochutnáme a představíme, bude černý čaj. Bude však z Tchaj-wanu, nikoliv z Číny.
Konference CBA "Abzac hands up 2019" se pomalu blíží. Podívejte se, kdo se představí v letošní barmanské exhibici Grand Prix CBA, která je tradiční součástí konference.
Evropská komise už delší dobu navrhuje revizi stávající směrnice o kvalitě pitné vody. Ta obsahuje ustanovení zavazující členské státy k zavádění opatření na podporu užívání kohoutkové vody, a to i prostřednictvím vybízení restaurací k poskytování kohoutkové vody hostům zdarma.
Do České republiky přichází nová patnáctiletá blended whisky Chivas XV, která svojí specifickou výrobou a propojením tradice s inovací patří k méně konvenčním produktům v kategorii skotských whisky. Svůj vytříbený charakter získává dozráváním v sudech po výběrových koňacích z francouzské oblasti Grande Champagne. Výsledný patnáctiletý blend oplývá v chuti intenzivními tóny rozinek a jemnou příchutí skořice.
Že není absint jako „absint“, jistě nemusíme připomínat. Přesto o tomto nápoji stále mezi lidmi panuje více mýtů, než je mi milé. Abyste před svými přáteli nebyli za blázny, musíte bezpodmínečně znát alespoň základní informace o pravém absintu. Smiřte se s tím, že s historkami o halucinacích a van Goghově uříznutém uchu už nemáte šanci obstát. A upřímně doufám, že by vás ani nenapadlo absint zapálit a že tento nepěkný zvyk již skončil v propadlišti dějin.
Už popáté soutěžili na tradičním AHOL CUPu v Ostravě juniorští teatendeři, tedy reprezentanti mladého oboru zaměřujícího se na vhodné využití čaje v nápojové gastronomii. Čtrnáct studentů středních hotelových a gastronomických škol muselo ve středu 27. února ve vítkovické multifunkční hale Gong na Oxalis – Czech Teatender Cupu plnit hned trojici soutěžních úkolů.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]     [ dalších 12 ]   »

2. 4. 2019
MGD 2019 - NOMINACE
12. 4. 2019
12. 4. 2019
15. 4. 2019
Saint James Rhum - finále
16. 4. 2019
SPRING FBC 2019
Job offer
Medial partners
Special partners